«Οι Έλληνες κάνουν θυσίες αλλά...»

«Τηνώρα που οι Έλληνες πολίτες κάνουνεπίπονες θυσίες, δισεκατομμύριαμεταφέρονται από την Ελλάδα σε ελβετικούςλογαριασμούς», τόνισε ο πρόεδρος τουΕυρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σεσυνέντευξη Τύπου στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Αναφερόμενος γενικότερα στη φοροδιαφυγήστην ΕΕ, διερωτήθηκε γιατί τα χρήματατων φορολογούμενων πολιτών πρέπει ναπηγαίνουν σε εταιρίες που έχουν τη βάσητους σε φορολογικούς παραδείσους.


«Θαμπορέσουμε να αποφασίσουμε κρίσιμαβήματα

[...] θα υπάρξει επιτέλους μίαανταλλαγή απαραίτητων φορολογικώνδεδομένων», σχολίασε, προσερχόμενη στηΣύνοδο, η γερμανίδα καγκελάριος, ΆνγκελαΜέρκελ. «Αυτό είναι ένα τεράστιο άλμαμπροστά, αλλά δεν είμαστε ακόμα στοτέλος», συμπλήρωσε η κ. Μέρκελ.

Σεελαφρώς διαφορετικό μήκος κύματοςκινήθηκε ωστόσο ο πρωθυπουργός τουΛουξεμβούργου, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ,υπογραμμίζοντας πως η σχετική απόφαση«δεν είναι ακόμα ώριμη καθώς χρειαζόμαστεακόμη αποτελέσματα με τρίτες χώρες, μετην Ελβετία για παράδειγμα.

Είναιουσιώδες να καταπολεμήσουμε όλες τιςπηγές φοροδιαφυγής και όλους τουςφορολογικούς παραδείσους», δήλωσε λιτάαπό την πλευρά του ο πρόεδρος της Γαλλίας,Φρανσουά Ολάντ».

Keywords
Τυχαία Θέματα