Οι Cinematic Orchestra στην Αθήνα

Ανανεωμένοι, με νέα μπάντα και καινούργια τραγούδια έρχονται αυτό το Σάββατο στην Αθήνα και στο Fuzz club, οι Cinematic Orchestra. Το κορυφαίο όνομα της βρετανικής εταιρίας, Ninja Tune, σχηματίστηκε το 1999 από τον Jason Swinscoe με πρώτη

δουλειά το «Motion», που εξέπληξε τους πάντες και ψηφίστηκε ως το καλύτερο της χρονιάς από τους ακροατές του Radio One.

Η απόλυτη αναγνώριση των Cinematic Orchestra ήρθε με το δεύτερο άλμπουμ τους «Every Day», στο οποίο συμμετέχουν η θρυλική Fontella Bass, ερμηνεύτρια του «Rescue Me» και ο ράπερ Roots Manuva. Στη συνέχεια το σχήμα συνέχισε να δουλεύει πάνω σε soundtrack, όπως το «The Crimson Wing» της Disneynature.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο Jason Swinscoe για τις δύο συναυλίες που θα δώσουν οι Cinematic Orchestra αυτή την εβδομάδα στην Ελλάδα (την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη και το Σάββατο στην Αθήνα) αποκάλυψε ότι θέλοντας να δώσει μια «φρεσκάδα», ενέργεια και δυναμισμό στο σχήμα αποφάσισε νʼ αλλάξει όλα τα μέλη, πλην του ντράμερ, Luke Flowers. Αυτή την περίοδο δουλεύουν πυρετωδώς πάνω στο νέο άλμπουμ, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του 2015. Πέντε από τα τραγούδια που θα περιλαμβάνει, θα τα παρουσιάσουν για πρώτη φορά, στις συναυλίες τους στη χώρα μας.

Ο Jason Swinscoe τόνισε ότι τα νέα τους τραγούδια έχουν στοιχεία της τζαζ, έχουν όμως και ηλεκτρονικό ήχο, ενώ ανάμεσα σʼ αυτά που θα παρουσιάσουν στο ελληνικό κοινό, υπάρχει και ένα το οποίο στις συναυλίες ερμηνεύει η Χάιντι, μέλος του συγκροτήματος, ωστόσο στο άλμπουμ τραγούδια με στίχους αποδίδονται από διαφορετικούς ερμηνευτές.

Αναφορικά με το τι τον εμπνέει, επισήμανε ότι όταν βρίσκεται στο στούντιο εμπνέεται από τις εμπειρίες που έχει συλλέξει από ταξίδια, όμως η βασική και κυριότερη πηγή είναι η επαφή που έχει με το κοινό. Αυτός είναι και ο λόγος, όπως είπε, που γίνονται οι συγκεκριμένες συναυλίες, καθώς θέλει να διαπιστώσει την ανταπόκριση του κόσμου στη νέα τους δουλειά. «Οι αντιδράσεις είτε είναι καλές, είτε όχι έχουν πάντα θετικό αντίκτυπο», είπε χαρακτηριστικά ο ιδρυτής των Cinematic Orchestra.

«Ανυπομονώ να έρθω ξανά στην Ελλάδα, να παρουσιάσω το νέο υλικό του δίσκου, που θα ακουστεί για πρώτη φορά, και ελπίζω να σας αρέσει», τόνισε ο Jason Swinscoe κλείνοντας τη συνέντευξη, επιβεβαιώνοντας τον κανόνα που θέλει τον πραγματικό καλλιτέχνη να διακατέχεται από άγχος όταν παρουσιάζει νέα του δουλειά σα να είναι η πρώτη φορά.

Η τιμή των εισιτηρίων ξεκινά από τα 25 ευρώ.

Στο ταμείο του Fuzz Club, Πατριάρχου Ιωακείμ 1 στον Ταύρο, το βράδυ της συναυλίας, θα πωλούνται προς 28 ευρώ.

Διατίθενται και τηλεφωνικά στο 11876, στα καταστήματα Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου, Ιανός, Reload και online στο www.viva.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
orchestra stin afina
Τυχαία Θέματα