Οι Anonymous «χτύπησαν» το Ισραήλ

Το Ισραήλ δέχεται απόχθες μια μαζική επίθεση στα συστήματαπληροφορικής, αλλά έχει καταφέρει προς τοπαρόν να περιορίσει τις ζημιές χάρη σεμια καλύτερη προετοιμασία απ' ό,τιπριν από ένα χρόνο, διαβεβαίωσε σήμεραένας από τους εγκυρότερους ισραηλινούςειδικούς στην πληροφορική.

Η οργάνωση "πειρατών"της πληροφορικής Anonymous ανακοίνωσε χθεςΣάββατο ότι θα πραγματοποιήσει σήμεραμια μεγάλη επίθεση στους ισραηλινούςιστότοπους στο Ίντερνετ με στόχο "νασβήσει το Ισραήλ από τον κυβερνοχώρο",σε

αλληλεγγύη με τον παλαιστινιακό λαό.

Ωστόσο αργά σήμερα τοπρωί οι ζημιές ήταν "λίγο-πολύανύπαρκτες", διαβεβαίωσε στο ραδιοσταθμό τουστρατού ο καθηγητής Ιτζχάκ μπεν Ίσραελ,ιδρυτής ενός εθνικού κέντρου κατάεγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο, τοοποίο εξαρτάται από το γραφείο του πρωθυπουργούΜπενιαμίν Νετανιάχου.

Η επίθεση έπληξειδιαίτερα τους ιστότοπους του πρωθυπουργού,των υπουργείων Άμυνας και Παιδείας,καθώς και τη Στατιστική Υπηρεσία, αλλάόλοι αυτοί οι ιστότοποι φαίνεταισήμερα ότι λειτουργούν φυσιολογικά.

Anonymous δεν έχει τηνδυνατότητα ούτε το στόχο να καταστρέψειτις ουσιαστικές υποδομέςτης χώρας. Αν συνέβαινε αυτό, δεν θα είχεανακοινώσει την επίθεση εκ των προτέρων",εξήγησε ο Μπεν Ίσραελ προσθέτοντας πωςη οργάνωση επεδίωκε μάλλον ναανοίξει ξανά η συζήτηση για τηνισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση.

"Η χώρα ήταν καλύτεραπροετοιμασμένη απ' ό,τι πριν από έναχρόνο, κατά τη διάρκεια ενός κύματοςεπιθέσεων εναντίον του Χρηματιστηρίουκαι της (αεροπορικής εταιρείας)El Al και άλλων ιστότοπων. Αυτή τη φορά ηεπίθεση είναι πιο μαζική και πιοέντονη, αλλά είμαστε καλύτεραπροετοιμασμένοι", επέμεινε αναφερόμενος σε μιαεπίθεση που είχε πραγματοποιηθεί στιςαρχές του 2012.

Keywords
Τυχαία Θέματα