«Όχι σε συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ»

Την αρνητική απάντηση του ΚΚΕ στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία, επανέλαβε κατηγορηματικά απόψε η Αλέκα Παπαρήγα, τονίζοντας ότι «τέτοιο ΚΚΕ δεν το χρειάζεται ο λαός».

Η Γραμματέας του ΚΚΕ δήλωσε ότι τα εκλογικά αποτελέσματα δείχνουν οπωσδήποτε ανατροπή του γνωστού μας πολιτικού σκηνικού, διακοπή του συστήματος της εναλλαγής των δύο

κομμάτων, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Η κ. Παπαρήγα εκτίμησε ότι οδεύουμε σε μία μεταβατική φάση όπου θα επιχειρηθεί η δημιουργία ενός νέου πολιτικού σκηνικού με νέα σχήματα, με νέα πρόσωπα κεντροδεξιάς κατεύθυνσης ή με επίκεντρο μια νέα σοσιαλδημοκρατία με πυρήνα το ΣΥΡΙΖΑ για να προληφθεί ο ανερχόμενος λαϊκός ριζοσπαστισμός που θα οδηγήσει τα πράγματα προς μία πραγματική ανατροπή προς όφελος του λαού. Θα επιχειρηθεί, πρόσθεσε, να σχηματιστεί μία κυβέρνηση, είτε από αυτές τις εκλογές είτε από τις επόμενες, είτε οικουμενική, είτε εθνικής ενότητας, είτε συνεργασίας, με στόχο ακριβώς να προλάβουν για να μην δημιουργηθεί ένα πλειοψηφικό ρεύμα αλλαγής.

Η κ. Παπαρήγα απευθύνθηκε στα μέλη του κόμματος της, στα μέλη της ΚΝΕ, τους φίλους, τους οπαδούς, τους ψηφοφόρους, τους συνεργαζόμενους, για να υπογραμμίσει ότι «όλοι μαζί που είμαστε πρωτοπόροι αγωνιστές και στο κίνημα και στην εκλογική μάχη, να βρεθούμε τις επόμενες μέρες στην πρώτη γραμμή των αγώνων γιατί επείγουν, τρέχουν σοβαρά ζητήματα, όπως είναι οι συλλογικές συμβάσεις, η προστασία των ανέργων, η χρεοκοπία των ασφαλιστικών ταμείων, τα νέα μέτρα που έρχονται, ύψους 11,5 - 14,5 εκατ. ευρώ, που πρέπει να αφαιρεθούν από τις τσέπες του λαού και δεν μπορούμε να χάσουμε χρόνο».

Στο ίδιο πνεύμα, η κ. Παπαρήγα κάλεσε τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αυτούς που ανήκουν στην εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα να πρωτοστατήσουν κι αυτοί με το ΚΚΕ και με άλλους αγωνιστές στους αγώνες, στους τόπους δουλειάς, στους χώρους της μάθησης, στις λαϊκές γειτονιές. Είναι αυτοί που πρέπει να δώσουν μία νέα ορμή και μαζικότητα στον αγώνα, συμπλήρωσε.

Όσον αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα του ΚΚΕ, η κ. Παπαρήγα είπε ότι ολοκληρωμένη εκτίμηση πρέπει να δώσει η Κεντρική Επιτροπή με το σύνολο των αποτελεσμάτων και με τη μελέτη των τάσεων του εκλογικού σώματος, και κατά περιοχή έτσι που να είναι πιο ολοκληρωμένα τα αποτελέσματα. Ως μια πρώτη εκτίμηση, η κ. Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ πέρασε κυριολεκτικά μέσα από συμπληγάδες πέτρες. Από τη μία μεριά, τόνισε, ήτανε η οργή, η διαμαρτυρία, η αγανάκτηση, απολύτως δικαιολογημένα, όμως η τυφλή κυρίως αγανάκτηση, και από την άλλη η χίμαιρα των αυταπατών. Όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα το ΚΚΕ, είπε η κ. Παπαρήγα, έχει μία μικρή άνοδο, σαφώς και θα θέλαμε μεγαλύτερη άνοδο, ωστόσο πρέπει να πω ότι η Κεντρική Επιτροπή, όλο το Κόμμα, δεν είχαμε αυταπάτες ότι είναι δυνατόν οι ψήφοι και το εκλογικό ποσοστό του ΚΚΕ να φτάσουν σε ύψη, γιατί η εκλογική απόδοση του ΚΚΕ είναι συνάρτηση πριν απ' όλα της διαμόρφωσης ενός, όχι απλώς μαχητικού λαϊκού κινήματος, αλλά ενός ισχυρού πλειοψηφικού ρεύματος, χειραφετημένου από τα γνω

Keywords
Τυχαία Θέματα