«Όχι σε νέα μέτρα λιτότητας»

Η Ελλάδα δεν θα προχωρήσει σε περαιτέρω μέτρα λιτότητας τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στο CNBC. «Συνεχίζουμε τις συζητήσεις με στόχο να επιτύχουμε συμφωνία όσο το δυνατόν συντομότερα. Περιμένουμε την εκταμίευση της δόσης του ενός δις μέχρι το τέλος του έτους»,

δήλωσε. Να παραμείνει ανοικτή η Βουλή και δια νόμου ή και με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου να «κλείσουν» όσο πιο πολλά από τα ανοιχτά μέτωπα της διαπραγμάτευσης, ζητά η τρόικα σύμφωνα με τον capital.gr.

Επιτάχυνση του νομοθετικού έργου και εφαρμογή των εκκρεμών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων ζήτησε από την Ελλάδα το εκτελεστικό μέλος της ΕΚΤ Γιέργκ Ασμουνσεν, βάζοντας σε δεύτερο πλάνο το δημοσιονομικό κομμάτι.

Οι επικεφαλής των δανειστών επιστρέφουν στην Αθήνα και θα κρίνουν την τύχη των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, το νομοσχέδιο για τον φόρο ακίνητων, τον ΦΠΑ στην εστίαση, αλλά και το ζήτημα των πλειστηριασμών. Η κυβέρνηση αναμένει εντός της ημέρας την απάντηση της τρόικας στο σχέδιο για τα ΕΑΣ για να εκπληρωθεί και το τελευταίο προαπαιτούμενο για τη δόση του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Το ελληνικό σχέδιο προτείνει τη διατήρηση του στρατιωτικού σκέλους και του εξαγωγικού χαρακτήρα της εταιρίας, δοκιμαστικά για 12 μήνες.

Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να βγει στις αγορές και να αποφύγει ένα νέο μνημόνιο που θα σημαίνει νέους όρους, δήλωσε στον Α984 και τη Νόνη Καραγιάννη η Ελληνίδα Επίτροπος Μαρία Δαμανάκη.

Την καταβολή έκτακτης ενίσχυσης ύψους 1.000 ευρώ για την άμεση στήριξη των οικογενειών των ανέργων, ζητά το ΚΚΕ με ερώτηση που κατέθεσε η Αλέκα Παπαρήγα στον πρωθυπουργό. Παράλληλα ζητά να πληροφορηθεί τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για την προστασία των ανέργων ειδικά στις γιορτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα