«Όχι επιθυμητή η έξοδος»

Μια ελληνική έξοδος από το ευρώ θα ήταν διαχειρίσιμη, αλλά δεν είναι επιθυμητή, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στη γερμανική τηλεόραση. Το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ενιαίο νόμισμα ενέχει σοβαρότατους κινδύνους, υπογράμμισε ο κ. Γιουνκερ.

Μια έξοδος «θα ήταν μια διαχειρίσιμη διαδικασία υπό τις παρούσες συνθήκες», είπε ο Γιούνκερ στη συνέντευξη, το περιεχόμενο της οποίας δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης του Λουξεμβούργου.

«Όμως θα πρέπει να προσθέσουμε ότι δεν είναι μια επιθυμητή διέξοδος γιατί θα εμπεριείχε σημαντικούς
κινδύνους, κυρίως για τους απλούς ανθρώπους στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

Στην ερώτηση αν μπορεί να αποκλείσει κατηγορηματικά αυτό το ενδεχόμενο, ο Γιούνκερ απάντησε: "σε κάθε περίπτωση (δεν θα γίνει) πριν από το φθινόπωρο, ούτε και μετά".

Στις δηλώσεις του ο Γιούνκερ επιτέθηκε στη Γερμανία που έχει επικριθεί στην Ευρώπη για την αδιαλλαξία της στο χειρισμό της κρίσης χρέους. "Οι Γερμανοί, πολλοί Γερμανοί" καθώς και μια μερίδα του Τύπου "μιλούν για την Ελλάδα σαν να ήταν ένας λαός που δεν μπορούμε να τον σεβόμαστε. Όμως δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Πρέπει να μάθουμε ξανά να είμαστε αγαπημένοι" κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Όχι,ochi