Ο Β. Παπαδόπουλος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Βασίλης Παπαδόπουλος, μίλησε στις 7/10 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τις Ελευθερία Κουμάντου και Ελεωνόρα Ορφανίδου.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για τη στόχευση του υπουργείου για τους επόμενους μήνες:

«Ο βασικός στόχος του υπουργείου παραμένει, απλώς με τη νέα κυβέρνηση και τη μεγάλη προσφυγική ροή Ιουλίου και Αυγούστου που συνεχίζεται, πλέον ο στόχος έχει τεθεί στην αύξηση της δυνατότητας της χώρας να υποδεχτεί πρόσφυγες. Γίνονται
επαφές και με την Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί δεν μπορεί η Ελλάδα να σηκώσει τέτοιο βάρος από μόνη της, σαν χώρα... Θα υπάρξει στελεχιακή ενίσχυση στα νησιά και βεβαίως και οικονομική ενίσχυση. Υπάρχει βεβαίως και εκείνη η ιδέα της μετεγκατάστασης εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή τη στιγμή, ο πληθυσμός διέρχεται από την Ελλάδα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να επιβάλλει κανόνες, να το οργανώσει...».

Δημοσιογράφος: Δεν θεωρείτε ότι είναι ακριβώς στην κατεύθυνση που θα έπρεπε;

Β. Παπαδόπουλος: «Είναι μικροί οι αριθμοί. Για τις ροές που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή, είναι μικροί οι αριθμοί. Επιπλέον, υπάρχει ένα θέμα ότι γίνεται μια επιλογή χωρών από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Γίνεται η επιλογή της ιδίας ως χώρα προέλευσης που αποδεχόμαστε, λοιπές εθνικότητες... Πιέζουμε, αλλά επειδή είναι ένα θέμα που αφορά κυρίως την Ελλάδα -συμπλέκεται με τις ροές της Ιταλίας, που είναι διαφορετικής εθνοτικής σύνθεσης-, δεν είναι εύκολο να αναθεωρηθεί...».

Σε άλλο σημείο είπε: «Η Αθήνα είναι ένας ενδιάμεσος σταθμός, δυστυχώς. Για το Αφγανιστάν, δυστυχώς, οι τόποι από τους οποίους υποβοηθείται το ταξίδι τους είναι στην Βικτώρια. Αν επέμβουμε -θα πρέπει να αποδεχτούμε ότι θα επέμβουμε-, να σταματήσουμε το κύκλωμα διακίνησης, αλλά ταυτόχρονα θα επέμβουμε να δημιουργήσουμε χώρους υποδοχής και για χιλιάδες κόσμου που θα εγκλωβιστεί. Είναι ένας προβληματισμός και ένας ενδοιασμός δικός μας».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα