Ο Β. Οικονόμου στον ΑΘΗΝΑ984

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, Βασίλης Οικονόμου, μίλησε στις 18/12 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* "Πρέπει να εξετάσουν άπαντες την πρόταση που κάναμε οι 8 για συναινετική διαδικασία":

«Το "παρών" δεν είναι όχι. Είναι παρών, ως επιφυλακτικότητα στην ουσία... Η στάση μου δεν είναι στατική. Συμμετείχα σε μια πρωτοβουλία 8 βουλευτών της κεντροαριστεράς, που ζητούσαμε συναινετική διαδικασία για το ζήτημα του Προέδρου, αλλά συγχρόνως και για την συνταγματική αναθεώρηση, που πρέπει να ξεκινήσει και για τον ορισμό ημερομηνίας εκλογών.
Είναι τρία ζητήματα που θέσαμε σε ένα πλαίσιο συναίνεσης των πολιτικών δυνάμεων. Λοιδορηθήκαμε από την μεριά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αγνοηθήκαμε από την μεριά της κυβέρνησης. Θεωρώ λοιπόν ότι η πρωτοβουλία που πήραμε, η πρόταση που έχουμε κάνει είναι ενδιαφέρουσα, είναι ζωντανή και πρέπει να την εξετάσουν άπαντες, για να υπάρξει και το πλαίσιο μιας ευρύτερης συναίνεσης, διότι δεν είναι κυβερνητική η επιλογή και η εκλογή ενός υποψηφίου Προέδρου, καθώς ζητάει ή 200 ή 180 βουλευτές. Άρα ευρύτερη συνεννόηση και συναίνεση...
Η δική μου θέση είναι αυτή. Δεν πιστεύω ότι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είναι ο λόγος προκήρυξης εκλογών. Χρειάζεται ένα συναινετικό πλαίσιο και σε αυτό προσπαθώ να κινηθώ».

* "Δεν θα παίξω σε λοταρία ή παιχνίδι παζαριού":

Δημοσιογράφος: Το γεγονός ότι λέτε πως δεν είναι λόγος προκήρυξης εκλογών, σημαίνει ότι στις επόμενες κοινοβουλευτικές διαδικασίες το "παρών" θα γίνει "Σταύρος Δήμας";

Β. Οικονόμου: «Σας είπα ότι κινούμαι σε ένα πλαίσιο. Δεν θέλω να παίξω σε μια λοταρία και σε ένα κρυφό παιχνίδι παζαριού. Θέλω να είμαι καθαρός και να τιμήσω την υπογραφή μου σε αυτή την κίνηση, που έκανα πριν από λίγες ημέρες, ζητώντας αυτό το συναινετικό πλαίσιο. Αυτή την στιγμή, δεν υπάρχει».

* "Δεν είναι μόνο ο Α. Σαμαράς σε αυτή την χώρα":

«Ακούω ότι ο κ. Βενιζέλος τοποθετείται αλλιώς, τοποθετήθηκε αλλιώς στην κοινοβουλευτική του ομάδα, χτες. Ακούω διάφορους βουλευτές και υπουργούς να ζητούν τέτοιες πρωτοβουλίες. Εντάξει, δεν είναι μόνο ο Α. Σαμαράς σε αυτή την χώρα».

Δημοσιογράφος: Εφόσον υπάρξει άρνηση από την πλευρά του πρωθυπουργικού γραφείου, θα μπορούσε να προωθηθεί πρόταση -όπως άκουσα τον κ. Γρηγοράκο-, για κυβέρνηση ειδικού σκοπού, εθνικής διαπραγματευτικής ομάδας;

Β. Οικονόμου: «Ο κ. Γρηγοράκος είναι μέλος της κυβέρνησης. Άρα, ο λόγος του έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και βαρύτητα, αν υποτίθεται ότι είναι να ληφθούν τέτοιες πρωτοβουλίες. Εγώ δεν το ζητώ αυτό. Λέω απλά μια συναινετική διαδικασία, η οποία να δείχνει ότι ευρύτερες δυνάμεις μπορούν να συναντηθούν. Εγώ δεν είμαι κυβερνητικός βουλευτής. Άρα, λοιπόν, δεν μιλάμε για μια κυβερνητική επιβεβαίωση. Μιλάμε για μια προεδρική πλειοψηφία ευρύτερη της κυβερνητικής πλειοψηφίας».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα