Ο Τύπος της Τρίτης

Ποια θέματα κυριαρχούν: τα σενάρια, το παρασκήνιο και οι τριβές για την πρώτη σχηματοποίηση του πακέτου των περικοπών ύψους 11,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2013 - 2014, και οι δημοσιονομικές αποκλίσεις που διαπιστώνει έκθεση του ΔΝΤ.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τέρμα σπατάλες και γραφειοκρατία".

Ηεφημερίδα γράφει ότι "τρεις ημέρες μετά τη σύσκεψη που είχε με τους αρμόδιους υπουργούς στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και σε συνέχεια των πρωτοβουλιών του για ένα πιο μικρό και ευέλικτο κράτος, ο Αντώνης Σαμαράς,

με επιστολή που απέστειλε χθες προς τους υπουργούς της κυβέρνησής του, διαμηνύει: «Πατάξτε εδώ και τώρα τη γραφειοκρατία και τις σπατάλες»".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Κατέστρεψε την Ιταλία το ευρώ".

Ηεφημερίδα τονίζει ότι "Μπερλουσκόνι, Λέγκα του Βορρά και βιομήχανοι ετοιμάζονται για επιστροφή στη Λιρέτα. Η Μέρκελ οδηγεί στην καταστροφή των Ελλάδα και ολόκληρο τον ευρωπαϊκό νότο".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Φάρμακα επικίνδυνα για τους μη έχοντες".

Ηεφημερίδα γράφει ότι "επικίνδυνα φάρμακα αντίγραφα από τρίτες χώρες γιατους μη έχοντες (και είναι πλέον παρά πολλοί) με συνταγή δια χειρός τρόικας έρχονται να αλώσουν την ελληνική αγορά!".

ΕΘΝΟΣ: "Νέο κούρεμα σε συντάξεις, εφάπαξ, επιδόματα".

Ηεφημερίδα σημειώνει ότι "η εξοικονόμηση δαπανών ύψους 11,5 δισ. ευρώ, που έχει προγραμματιστεί για την προσεχή διετία, περνά μέσα από μειώσειςτων αποδοχών στα υψηλά κλιμάκια του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ. Προβλέπονταιπερικοπές μεγάλων συντάξεων περιορισμοί των εφάπαξ, αναπροσαρμογές στα κοινωνικά επιδόματα, καθώς και μισθολογικό ψαλίδισμα για τους υπαλλήλουςΟργανισμών".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "«Η Κωνσταντινούπολη είναι έτοιμη για να παρθεί!!!». Αγνωστη προφητεία του Αγίου Ορους από το 1866".

Σύμφωναμε την εφημερίδα "μία προφητεία που βρέθηκε κάποτε στο Αγιο Ορος και που φέρει πάνω της την χρονολογία 1866 και που είναι «μόνον δια την Ελλάδα» είναι ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο για την εποχή μας!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Προσλήψεις σε 14 ημέρες".

Ηεφημερίδα γράφει ότι "τρέχουν οι αιτήσεις για 4.623 θέσεις εποχικών. Οι3.637 θέσεις θα διατεθούν μέσω ΜΚΟ και οι 986 θα καλυφθούν με συμβασιούχους. Το προσωπικό θα εργαστεί σε δήμους, μουσεία, νοσοκομεία και στον ΟΚΑΝΑ".

ΕΣΤΙΑ: "Αισθητή η μείωσις του τουρισμού".

Ηεφημερίδα τονίζει ότι "σε όλους σχεδόν τους τουριστικούς προορισμούς της χώρας παρατηρείται εφέτος αισθητή μείωσις των ξένων τουριστών. Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλουν η νέα υπουργός Τουρισμού, κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, και οι φορείς του τουρισμού να αναστείλουν την πτωτική τάση, η ζημιά για εφέτος φαίνεται ότι έχει επέλθει".

Η ΑΥΓΗ: "Κάθε μέρα προσθέτουν δισ. και μέτρα".

Σύμφωναμε την εφημερίδα "να μείνει κολλημένη στην αφετηρία κινδυνεύει η κυβέρνηση, καθώς ο δρόμος του υπάκουου μαθητή που θέλησε να ακολουθήσει αποδεικνύεται εξ αρχής αδιέξοδος. Στη χθεσινή έκθεσή του για την οικονομία το ΔΝΤ εκτιμά ότι η απόκλιση του πρωτογενούς ελλείμματος το 2012 θα είναι 4 δισ. και όχι 2 δισ. ευρώ".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Αυθαίρ

Keywords
Τυχαία Θέματα