Ο Τύπος της Τετάρτης

Η κριτική που δέχθηκε η κυβέρνηση για το μεσοπρόθεσμο και γενικότερα για την οικονομική πολιτική της στη συνεδρίαση ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ και η ανάγκη περαιτέρω εξέτασης των νέων μέτρων καθώς και η δήλωση στήριξης της Ελλάδας από Ομπάμα κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων την Τετάρτη.

   
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Εκρηξη αμφισβήτησης της κυβέρνησης".

Η εφημερίδα γράφει ότι "άγριο «σφυροκόπημα» επεφύλαξαν οι βουλευτές του κόμματος στη χθεσινή
συνεδρίαση του διευρυμένου ΚΤΕ, όπου συζητήθηκαν τα νέα μέτρα. Οι κουβέντες που ακούστηκαν ήταν «καταπέλτης» σε πολιτικό αλλά και προσωπικό επίπεδο κυρίως για τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου".

  
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Πήγαν στο Γουδή όσοι κορόιδεψαν τον λαό είπε ο Απόστολος Κακλαμάνης στον υπουργό Οικονομικών".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "«όσοι ξεγέλασαν τον λαό πήγαν... Γουδή». Τα λόγια αυτά που εξεστόμισε προς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ο πιο έμπειρος κοινοβουλευτικός άνδρας, το παλαιότερο μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας, ο απόστολος Κακλαμάνης, αντικατοπτρίζουν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται όχι μόνο η κυβέρνηση αλλά και ο τόπος ολόκληρος".

  
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Τους πονάει η «δημοκρατία»".

Η εφημερίδα γράφει ότι "τους πονάνε οι μεγάλες αποκαλύψεις της «δημοκρατίας». Μαζί με την εφημερίδα μας θέλουν να φιμώσουν όσους αντιστέκονται".

  
ΕΘΝΟΣ: "Στηρίξτε την Ελλάδα εδώ και τώρα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "«καμπανάκι» για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας χτυπά ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας. Σε μία αγωνιώδη επιστολή που φέρεται να έχει αποστείλει, μεταξύ άλλων προς τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ, προειδοποιεί για το ενδεχόμενο «άτακτης χρεοκοπίας» στην Ελλάδα και ζητά επέκταση των δανείων προς τη χώρα, με τη συμμετοχή όμως και ιδιωτών επενδυτών".

  
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Πως οι εβραιοσιωνιστές μας «προετοιμάζουν» για τον επερχόμενο... Μεσσία!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τα όσα θα διαβάσετε σήμερα δεν είναι ούτε μυθεύματα, ούτε σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Είναι τα λόγια που ξεστομίζει ο Ραββίνος Μορντεχάι Ι. Φριζής και ούτε λίγο ούτε πολύ μας προετοιμάζουν για τον «Ιουδαϊκό Μεσσία» που θα προκύψει μέσα από τον Αρμαγεδδώνα και την εξόντωση των εχθρών των Ιουδαίων!".

  
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Εκτέλεσαν τον Παπανδρέου και τον Παπακωνσταντίνου οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πραγματική ανταρσία εναντίον του «τσάρου» της οικονομίας από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που πυροβολούσαν ανοιχτά και τον Γ. Παπανδρέου ζητώντας εδώ και τώρα εκλογές".

  
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Μπρος-πίσω για Δημόσιο, φόρους".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αυστηρότερα τεκμήρια, σκλήρυνση του συστήματος των αποδείξεων και έκτακτη εισφορά είναι τα μέτρα που προτείνονται ως αντάλλαγμα για να μειωθεί το αφορολόγητο όριο. Ερχεται διετής αναστολή «πόθεν έσχες» για κάθε κατοικία και μεγαλύτερη περικοπή της
Keywords
Τυχαία Θέματα