Ο Τύπος της Τετάρτης

H πολιτική ρευστότητα και ο κομματικός κατακερματισμός, τα ψηφοδέλτια των κομμάτων, η έκθεση του ΔΝΤ για την οικονομία, η προφυλάκιση Τσοχατζόπουλου και συνεργατών του, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα.Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Λύστε μου τα χέρια για να κυβερνήσω!»

Η εφημερίδα γράφει ότι «την

επίσημη έναρξη του προεκλογικού αγώνα σηματοδότησε η χθεσινή ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ζήτησε αυτοδυναμία για να μπορέσει να κυβερνήσει με "λυμένα" τα χέρια».

ΑΥΡΙΑΝΗ: «Να συλληφθούν και να πάνε μέσα αυτοί που λάδωσαν τον Άκη»

Η εφημερίδα τονίζει ότι «μετά την προφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου και των επιχειρηματιών που διακίνησαν τις μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα πρέπει να πληρώσουν και αυτοί που λάδωναν για να εξασφαλίζουν προνομιακές συμβάσεις με το ελληνικό Δημόσιο».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Οι λίστες της ΝΔ»

Η εφημερίδα γράφει ότι «τα ψηφοδέλτια της νίκης, όπως τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Νέα Δημοκρατία. Ο πρόεδρος της Ν.Δ., που θα είναι υποψήφιος, εκτός από τη Μεσσηνία, και τη Μαγνησία, επισήμανε ότι οι λίστες με τους 412 υποψηφίους σε 56 εκλογικές περιφέρειες έχουν κύριο χαρακτηριστικό την ανανέωση, που αγγίζει το 50%».

ΕΘΝΟΣ: «Βουλή-Βαβέλ. Δέκα κόμματα και αυτοδυναμία τέλος»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «πρωτοφανής πολιτική ρευστότητα και κομματικός κατακερματισμός αποτυπώνονται μόλις 18 μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες. Δημοσκόπηση της Marc προμηνύει την ανάδειξη μιας Βουλής με χαρακτηριστικά Βαβέλ. Με σαφήνεια καταγράφεται η τάση να εξασφαλίσουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση δέκα σχηματισμοί. Ο στόχος της ΝΔ για αυτοδυναμία μετατρέπεται σε "όνειρο θερινής νυκτός". Τα δύο κόμματα εξουσίας συγκεντρώνουν από κοινού το 40,1%, ποσοστό που τους δίνει 158 έδρες».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών είναι πρόγραμμα Παγκόσμιας Διακυβέρνησης»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «τόνοι μελάνης χύθηκαν κατά καιρούς για ένα από τα πλέον μυστηριώδη ντοκουμέντα όλων των εποχών: αυτό που έμεινε γνωστό στη βιβλιογραφία, αλλά και τη διεθνή πολιτική πολεμική, ως "Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών". Είναι άραγε αυτά αληθινά ή μήπως είναι πλαστά; Πότε γράφτηκαν; Και, κυρίως ποιοι τα συνέταξαν;».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Στη μάχη της κάλπης με "παλιά" και νέα ονόματα»

Η εφημερίδα γράφει ότι «νέοι και έμπειροι συναντιούνται στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία δόθηκαν χθες το απόγευμα στη δημοσιότητα. Πρόκειται για 412 ονόματα τα οποία μπαίνουν δυναμικά για τη μάχη της 6ης Μαΐου σε 56 εκλογικές περιφέρειες, η πλειονότητα των οποίων είναι νέα πρόσωπα και καταξιωμένοι επιστήμονες. Η ανανέωση ξεπερνά το 50%, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς θα δώσει το σύνθημα του αγώνα από τη Μαγνησία και τη Μεσσηνία».

ΕΣΤΙΑ: «Πώς λειτουργεί ο εκλογικό νόμος»

Η εφημερίδα τονίζει ότι «ο εκλογικός νόμος που θεσπίσθηκε το 2004 από την Κυβέρνηση Σημίτη και τροποποιήθηκε ελαφρώς το 2008 απ

Keywords
Τυχαία Θέματα