Ο Τύπος της Τετάρτης

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Σκιά του Καραμανλή Πρόεδρος της Δημοκρατίας"

Η εφημερίδα γράφει ότι "λίγο προτού ολοκληρώσει την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έβαλε τέλος στο θρίλερ του προσώπου που είχε επιλέξει σε συνεργασία με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Πάνο Καμμένο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ανακοινώνοντας το όνομα του καθηγητή πρώην υπουργού και στενού συνεργάτη του Κώστα Καραμανλή Προκόπη Παυλόπουλου".

ΕΘΝΟΣ: "Ρεαλιστική πρόταση για συμφωνία"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μια ρεαλιστική πρόταση για άρση του αδιεξόδου και συμφωνία με τους εταίρους καταθέτει η κυβέρνηση. Περιλαμβάνει αίτημα προς το Eurogroup για παράταση της δανειακής σύμβασης, όχι όμως του Μνημονίου. Η πρόταση θα βασίζεται στο σχέδιο Μοσκοβισί".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Συγκλονίζει ο «εσταυρωμένος που δακρύζει»!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μετά το χθεσινό δημοσίευμα της «Ε.Ω.» για τον «Εσταυρωμένο που δακρύζει», ο Μητροπολίτης Κορίνθου έσπευσε να δει από κοντά το «θαυμαστό γεγονός» και αποφάσισε να έρθουν ειδικοί για να εξετάσουν την εικόνα για να αποφασίσουν".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Εξάμηνη παράταση με «πάγωμα» εξαγγελιών"

Η εφημερίδα γράφει ότι "το... κρέας ψάρι προσπαθούν να βαφτίσουν στην κυβέρνηση, σπεύδοντας, λίγο πριν αδειάσει η κλεψύδρα του ευρωπαϊκού τελεσιγράφου, να καταθέσουν αίτημα παράτασης της δανειακής σύμβασης. Σύμφωνα με πληροφορίες η προτεινόμενη παράταση θα έχει εξάμηνη διάρκεια. Παράλληλα, το αίτημα παράτασης θα συνοδεύεται από όρους, ενώ η σχετική επιστολή θα βασίζεται, σε μεγάλο βαθμό, στο προσχέδιο Μοσκοβισί".

ΕΣΤΙΑ: "Σοβαρός κίνδυνος να συμβεί το «ατύχημα»"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "αυτό που προκαλεί την μεγαλύτερη ανησυχία, σε σχέση με τα συμβάντα το τελευταίο διήμερο στις Βρυξέλλες, είναι η άνεσις με την οποία εμφανίζεται η ελληνική πλευρά και οι διαβεβαιώσεις της ότι τελικώς θα βρεθεί συμβιβασμός".

Η ΑΥΓΗ: "Πάμε για συμφωνία με το κεφάλι ψηλά"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "«Δεν είμαστε εντολοδόχοι του παρελθόντος, δεν είμαστε διαχειριστές των Μνημονίων, η Ελληνική Δημοκρατία δεν διαλέγεται με τελεσίγραφα, διαπραγματεύεται ως ισότιμος εταίρος στην Ευρώπη» διαμήνυσε ο Αλ. Τσίπρας προς τον Β. Σόιμπλε και όσους εμπνεύστηκαν το προχθεσινό «τελεσίγραφο» του Eurogroup προς τη χώρα μας"

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Γερμανική νάρκη στη διαπραγμάτευση"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το Βερολίνο τορπιλίζει εκ προοιμίου τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους. Ο Β. Σόιμπλε αρνείται να διαχωρίσει το Μνημόνιο από τη δανειακή σύμβαση, την ίδια ώρα που η Αθήνα συντάσσει επιστολή στο πνεύμα της αρχικής συμβιβαστικής πρότασης του Π. Μοσκοβισί. Θα προτείνονται συγκεκριμένα μέτρα φορολογικού χαρακτήρα και θα ζητείται η αναστολή εφαρμογής των προαπαιτούμενων ασφυκτικών μέτρων που προβλέπονται στο πρόγραμμα-Μνημόνιο".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Σκλήρυνση, αλλά και παράθυρο συμφωνίας"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σκληρή ρητορική ακολουθούν Αθήνα και Βερολίνο στον απόηχο του προχθεσινού τελεσιγράφου του Eurogroup, αλλά στο παρασκήνιο έχουν δρομολογηθεί διεργασίες που μπορεί να αποτελέσουν παράθυρο «ευκαιρίας» για συμβιβασμό, με αφετηρία το αίτημα «παράτασης της δανειακής σύμβασης που καταθέτει σήμερα η ελληνική πλευρά".

Ο ΛΟΓΟΣ: "...και το όνομα αυτού Παυλόπουλος"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο Προκόπης Παυλόπουλος αποτελεί την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την Προεδρία της Δημοκρατίας, όπως ανακοίνωσε χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του. Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «εύλογη» την πρόταση ο υποψήφιος ΠτΔ να προέρχεται από την Αριστερά, ωστόσο, όπως είπε, η Αριστερά δεν υπήρξε ποτέ αλαζονική, ενώ και η πρόταση υπέρ του Προκόπη Παυλόπουλου, τόνισε, διασφαλίζει την ενότητα του ελληνικού λαού σε επίπεδο τόσο κοινωνικό όσο και πολιτικό".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ετοιμάζει το έδαφος για νέα συμφωνία με μεταρρυθμίσεις σε βάρος του λαού"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "μέχρι στιγμής η έκβαση των διαπραγματεύσεων και των συζητήσεων στα θεσμικά όργανα της ΕΕ - Ευρωζώνης αποδεικνύει ότι ο προεκλογικός και μετεκλογικός καβγάς ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ δεν αφορούσε την ουσία για το λαό, αλλά περισσότερο τους τίτλους".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ο,τι δώσεις σε 100 δόσεις"

Η εφημερίδα σημειώνει "κούρεμα χρεών προς την Εφορία για οικονομικά αδύναμους οφειλέτες ετοιμάζεται να ρίξει η κυβέρνηση ως πρώτο δείγμα μέτρων αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης. Παράλληλα όμως βάζει στο τραπέζι, για όλους τους φορολογουμένους με ανοιχτούς λογαριασμούς με την Εφορία, ίσως την πιο γενναιόδωρη προσφορά ρύθμισης χρεών που έχει υπάρξει τα τελευταία χρόνια".

Kontranews: "Παράδοση άνευ όρων θέλει ο Σόιμπλε και μιλάει ειρωνικά για τους Ελληνες"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, επιχείρησε ανοιχτά το ιερατείο της τρόικας, με τη διαμόρφωση τεχνητής ρήξης στο προχθεσινό Eurogroup".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Κίνηση για διέξοδο"

Η εφημερίδα σημειώνει "λύση στον γρίφο που έχει προκύψει στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους εταίρους της επιχειρεί να δώσει η ελληνική πλευρά. Προτείνει την παράταση της δανειακής σύμβασης, χωρίς ωστόσο να περιλαμβάνεται και η επέκταση του προγράμματος. Με ενδιαφέρον αναμένεται η απάντηση του Eurogroup, δεδομένου ότι, όπως έχουν διαμηνύσει όλοι οι εμπλεκόμενοι, η όποια παράταση θα συνοδεύεται από όρους και προϋποθέσεις".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Βήμα προσέγγισης"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η κυβέρνηση θα υποβάλει σήμερα επισήμως αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης κατά έξι μήνες, ωστόσο από το περιεχόμενο της επιστολής θα εξαρτηθεί η σύγκληση ή όχι έκτακτης συνόδου του Eurogroup μεθαύριο Παρασκευή για λήψη απόφασης".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
τυπος, αλέξης τσίπρας, ανεξαρτητοι ελληνες, ελευθερη ωρα, δανειακή σύμβαση, τα νεα, δημοκρατια, συριζα, τσιπρας, καμμενος, μνημονιο, ωρα, εστια, βρυξέλλες, αυγη, σόιμπλε, εφημεριδα, αθηνα, ζητείται, καθημερινη, ριζοσπαστησ, νέα, νεα δημοκρατια, κουρεμα, προσφορες, λύση, ελλαδα, ναυτεμπορικη, πηγη, απε-μπε, κινηση στους δρομους, εφημεριδα δημοκρατια, παραταση φορολογικων δηλωσεων, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, οφειλετες δημοσιου, μνημονιο 2, μνημονιο 3, σχεδιο αθηνα, αλέξης τσίπρας, ζητείται, αυγη, βερολινο, δημοκρατια, εφορια, θριλερ, καθημερινη, ναυτεμπορικη, προγραμμα, πρωτοσελιδα, ωρα, απε, βρυξέλλες, δανειακή σύμβαση, δωσει, δειγμα, διημερο, εδαφος, ειπε, εκβαση, εξι, εφημεριδα, ιδια, εικονα, ομιλια, κυβερνηση, κλεψυδρα, ληψη, μηνες, ομαδα, ονομα, ουσια, ρητορικη, συγκεκριμενα, σόιμπλε, σχεδιο, δωσεις, χωρα, κρεας, οργανα, πληροφοριες, ψαρι
Τυχαία Θέματα