Ο Τύπος της Τετάρτης

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Στη φωλιά του θηρίου"

Η εφημερίδα γράφει ότι "στις συναντήσεις που θα έχει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης επί γερμανικού εδάφους με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι σήμερα και με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αύριο είναι στραμμένο το ενδιαφέρον

αναλυτών και επενδυτών, καθώς θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει η κατάσταση για το τι μέλλει γενέσθαι στην Ελλάδα".

ΕΘΝΟΣ: "Σε 4 ραντεβού κρίνεται η νέα συμφωνία"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε τέσσερα καθοριστικής σημασίας ραντεβού του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα και του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη με κορυφαίους Ευρωπαίους αξιωματούχους αναμένεται να κριθούν οι όροι της νέας συμφωνίας που επιδιώκει η κυβέρνηση με εταίρους και δανειστές. Οι συναντήσεις του Αλ. Τσίπρα με τον Ζ.-Κ. Γιούνκερ και τον πρόεδρο Φρ. Ολάντ και του Γ. Βαρουφάκη με τον Μ. Ντράγκι και τον Β. Σόιμπλε ανοίγουν το πιο κρίσιμο κεφάλαιο στις διαπραγματεύσεις".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο Πούτιν αγοράζει το χρέος μας!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η Ρωσία προσφέρει 10 δις δολάρια «εδώ και τώρα», ενώ οι ΗΠΑ στέλνουν το... στόλο!"

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κρας τεστ 48 ωρών μετά τη «στροφή» για το χρέος"

Η εφημερίδα γράφει ότι "στο πρώτο κρας τεστ του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με θεσμικό παράγοντα της ευρωπαϊκής ένωσης εστιάζει σήμερα η Αθήνα. Ο κ. Τσίπρας συναντάται με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε ένα κρίσιμο τετ α τετ, καθώς από το φάσμα των διαρροών και των δηλώσεων, μέσα από συνεντεύξεις Τύπου, η κυβέρνηση περνάει στην πραγματική διαπραγμάτευση".".

ΕΣΤΙΑ: "Επαναλαμβάνεται το μοιραίο 2009"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το 2009 η ελληνική οικονομία οδηγήθηκε στην οικονομική καταστροφή κυρίως λόγω των πρόωρων εκλογών που έγιναν το έτος εκείνο. Ουδέποτε θα είχαν εκτραπεί σε τέτοιο βαθμό τα δημόσια οικονομικά του 2009, αν είχε παραμείνει στην θέση της η Κυβέρνησις Καραμανλή".

Η ΑΥΓΗ: "Πρόσωπο με πρόσωπο η διαπραγμάτευση"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους παράγοντες που κρατούν τα βασικά κλειδιά των αποφάσεων στην Ευρώπη τίθεται σήμερα από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών η ελληνική πρόταση για απομείωση και αναδιάρθρωση των 2/3 του χρέους. Ο Αλ. Τσίπρας θα συναντηθεί διαδοχικά με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ.Κλ. Γιούνκερ στις Βρυξέλλες και τον Γάλλο πρόεδρο Φρ. Ολαντ στο Παρίσι, ενώ ο Γ. Βαρουφάκης θα συναντηθεί σήμερα στη Φραγκφούρτη με τον διοικητή της ΕΚΤ Μ. Ντράγκι και αύριο στο Βερολίνο με τον Β. Σόιμπλε".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "«Συμμαχία της λογικής»"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "κοινό μήνυμα ενάντια στη λιτότητα έστειλαν από τη Ρώμη ο Ματέο Ρέντσι και ο Αλέξης Τσίπρας, συμφωνώντας πως προέχει η σύγκρουση με τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά και την κοινωνική ανισότητα. «Οπαδός της ελληνικής προσπάθειας» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, ενώ ο Ελληνας ομόλογός του υπογράμμισε πως επιθυμεί την οικοδόμηση «Μετώπου της Λογικής που θα επαναφέρει την Ευρώπη στις αρχές της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης»".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ο δύσκολος δρόμος προς τον ρεαλισμό"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στροφή στον ρεαλισμό επιχειρεί η κυβέρνηση, καθώς ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τη λήξη της παράτασης του υφιστάμενου προγράμματος, στις 28 Φεβρουαρίου, και τα μηνύματα που λαμβάνει από τις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αλλά και από τις αγορές, συγκλίνουν στη θέση ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή η πλήρης ανατροπή των συμφωνηθέντων από τις προηγούμενες κυβερνήσεις".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Ναι στην ανάπτυξη όχι στην λιτότητα"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "«η επιτυχία του Αλέξη Τσίπρα στις ελληνικές εκλογές έστειλε μήνυμα ελπίδας σε αντιδιαστολή με τον φόβο», είπε χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από τη Ρώμη με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Δεν γλιτώνει ο λαός από τα δεινά του με διαπραγματεύσεις εντός ΕΕ"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "διέξοδος για το λαό είναι ο αγώνας για ρήξη και αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους, με το λαό στην εξουσία και ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ανατροπή κλίματος με σερί συναντήσεων"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με συνεχείς συναντήσεις κορυφής του Πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών επιχειρείται από την κυβέρνηση η ανατροπή του αρνητικού κλίματος που επικρατεί στο Βερολίνο σχετικά με τα ελληνικά αιτήματα για τη διευθέτηση του χρέους. Μετά τον Ματέο Ρέντσι, ο Αλέξης Τσίπρας συναντάται σήμερα διαδοχικά με τους Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και Φρανσουά Ολάντ".

Kontranews: "Πρώτα να στηρίξουν τον αγώνα του Αλέξη στις διαπραγματεύσεις και μετά να εκλεγεί νεοδημοκράτης Πρόεδρος της Δημοκρατίας"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η επιλογή υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας πρέπει ασφαλώς να σηματοδοτεί την εθνική ενότητα και την ευρύτερη πολιτική για ομοψυχία και συναίνεση".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Η αγορά «βλέπει» λύση. Εκρηξη στο Χρηματιστήριο με άνοδο 11,27%"

Η εφημερίδα σημειώνει "οι «ενέσεις» αισιοδοξίας στη ψυχολογία των επενδυτών τόσο από τη ρητορική της κυβέρνησης όσο και από τον τρόπο που αυτή έχει ξεκινήσει να διαχειρίζεται κρίσιμες μεταβλητές στην οικονομία της χώρας (τράπεζες) οδήγησαν σε ανοδικό «ξέσπασμα» του Χρηματιστηρίου".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Οι Ιταλοί είπαν «ναι»"

Η εφημερίδα τονίζει "θερμό κλίμα κατανόησης βρήκε στη Ρώμη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη ουσιαστικά συνάντησή του με έναν εκ των «μεγάλων» της Ε.Ε., τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, καθώς ο τελευταίος δήλωσε απερίφραστα: «Είμαι οπαδός της ελληνικής προσπάθειας, ώστε να αντιμετωπιστεί σωστά η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Αυτό είναι ένα μήνυμα προς την κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων»".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
τυπος, ελευθερη ωρα, η εφημεριδα, αλέξης τσίπρας, τα νεα, δημοκρατια, τραπεζες, ΕΚΤ, σόιμπλε, ελλαδα, νέα, τσιπρας, ωρα, χρεος, ρωσία, δις, ηπα, τεστ, αθηνα, εστια, αυγη, αναδιαρθρωση, βρυξέλλες, εφημεριδα, καθημερινη, εκλογες, ριζοσπαστησ, λύση, εκρηξη, ναυτεμπορικη, πηγη, απε-μπε, εθνικη τραπεζα, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, χρηματιστηριο, εφημεριδα δημοκρατια, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, κοινωνικη συμφωνια, εκλογες 2012, βαρουφακης, εκλογες ηπα, ιταλια εκλογες, αλέξης τσίπρας, ρωσία, αυγη, βερολινο, δημοκρατια, εθνικη, ηπα, καθημερινη, ναυτεμπορικη, οικονομια, πρωτοσελιδα, ρωμη, τεστ, ψυχολογια, ωρα, αγορα, απε, βραδυ, βρυξέλλες, γινει, δις, δρομος, ειπαν, ειπε, εκρηξη, επιτυχια, ετος, ευρωπη, εφημεριδα, κεφαλαιο, κυβερνηση, κλιμα, λύση, ληξη, μηνυματα, ουσιαστικα, παρισι, πουτιν, ραντεβου, ρηξη, ρητορικη, σερι, σόιμπλε, φωλια, χρονος, αγορες, αγωνας, ελληνικα, γερμανο
Τυχαία Θέματα