Ο Τύπος της Πέμπτης

Οι διαπραγματεύσεις για το PSI, η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, η νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και οι φορολογικές «ανατροπές» στο πολυνομοσχέδιο του υπ. Οικονομικών, είναι τα θέματα που κυριαρχούν.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Απολύσεις στις ΔΕΚΟ, «πάγωμα» μισθών και αναστολή Δώρου

Η εφημερίδα γράφει ότι «διάταξη - βόμβα για πάγωμα μισθών, αναστολή «Δώρων», αλλά και απολύσεις στις
ΔΕΚΟ επεξεργάζεται ήδη η κυβέρνηση Παπαδήμου, ανοίγοντας το δρόμο για την επιβολή των μέτρων μείωσης του κόστους εργασίας στον ιδιωτικό τομέα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αν δεν υπάρξει συμφωνία ΓΣΕΕ - εργοδοτών, σε αυτό το καθοριστικό ζήτημα για τη νέα δανειακή σύμβαση».

ΑΥΡΙΑΝΗ: Σήμα κινδύνου για άτακτη χρεοκοπία

Η εφημερίδα τονίζει ότι «ανεξέλεγκτη χρεοκοπία απειλεί την Ελλάδα. Το νέο σήμα κινδύνου εξέπεμψε χθες ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank Τόμας Μάγερ, ο οποίος υπογράμμισε την κρισιμότητα του ελληνικού προβλήματος και των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ασκηση χρεοκοπίας στο υπ. Οικονομικών

Η εφημερίδα γράφει ότι «πρόβα για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας τον Μάρτιο έκανε η κυβέρνηση! Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Δημοκρατίας», η άσκηση προσομοίωσης της χρεοκοπίας που πραγματοποιήθηκε προβλέπει την καταβολή μέρους των μισθών στον δημόσιο τομέα και των συντάξεων με ειδικά κουπόνια αντί για μετρητά».

ΕΘΝΟΣ: Αξιολόγηση αλά... γαλλικά στο Δημόσιο

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «υπογράφηκε από τους υπουργούς Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ευ. Βενιζέλο και Δ. Ρέππα η απόφαση για την αξιολόγηση 800.000 υπαλλήλων του δημόσιου τομέα. Τα κριτήρια έχει αναλάβει να διαμορφώσει μέχρι το τέλος του μηνός ομάδα ειδικών του γαλλικού κράτους, που παρέχει τεχνική υποστήριξη στην ελληνική κυβέρνηση».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η CIA μελετάει τον Παΐσιο!

Σύμφωνα με την εφημερίδα «οι προφητείες του θεόπνευστου Αγιορείτη Γέροντα στο μικροσκόπιο των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τριπλό σκάνδαλο με την πώληση δημόσιας περιουσίας

Η εφημερίδα γράφει «δεν θα περνούν από το Ελεγκτικό Συνέδριο οι συμβάσεις με τους μεσάζοντες και τους συμβούλους αποκρατικοποιήσεων. Πωλήσεις μετοχών ΔΕΚΟ σε εξευτελιστικές τιμές και χωρίς βιβλίο προσφορών. Στο σφυρί από το Ταμείο Αξιοποίησης περιουσιακά στοιχεία που δεν προέβλεπε ούτε το Μεσοπρόθεσμο».

ΕΣΤΙΑ: Να αποκατασταθή η εμπιστοσύνη

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η μεγαλύτερη ζημιά που επέφερε στον τόπο η διετία της Κυβερνήσεως Παπανδρέου είναι ότι εκλόνισε την εμπιστοσύνη. Τόσο στα μάτια των ξένων όσο και των Ελλήνων πολιτών, η χώρα κατέστη αναξιόπιστη".

Η ΑΥΓΗ: Ιδού η «σωτηρία της πατρίδος»!

Σύμφωνα με την εφημερίδα «επτά στα δέκα νοικοκυριά έχουν κάνει δραστικές περικοπές ακόμη και στα τρόφιμα. Κατά 20% αυξήθηκαν οι αυτοκτονίες στα χρόνια του Μνημονίου. Μισθοί και συντάξεις εξαθλίωσης με τα νέα μέτρα. Καλπ
Keywords
Τυχαία Θέματα