Ο Τύπος της Πέμπτης

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ολοι στη ρύθμιση των 100 δόσεων"

Η εφημερίδα γράφει ότι "η πολύ μικρή διάρκεια ένταξης -έως τις 30 Απριλίου 2015- είναι ίσως το πιο βασικό χαρακτηριστικό της ρύθμισης προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Με δεδομένο ότι η ισχύουσα ρύθμιση είχε «προσδόκιμο ζωής» πέντε μήνες (από 10 Νοεμβρίου 2014 έως 31 Μαρτίου 2015), γίνεται σαφές ότι το υπουργείο Εργασίας προσπαθεί να πιέσει τους οφειλέτες να καρπωθούν τα οφέλη που τους προτείνονται εδώ και τώρα".

ΕΘΝΟΣ:

"Διαγραφές χρεών 50% από την Εφορία"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ισχυρά κίνητρα για την αποπληρωμή των χρεών στην Εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία που φτάνουν μέχρι το «κούρεμα» κατά 50% των συνολικών οφειλών μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2013 ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Με τη νέα ρύθμιση όλες οι οφειλές, ανεξάρτητα από το ύψος τους, μπορούν να εξοφληθούν μέχρι και σε 100 μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστο ποσό τα 20 ευρώ από τα 50 ευρώ που ισχύει σήμερα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "«Βάφτισαν» τον Τσίπρα ... αντίχριστο!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "πολλά περιμένουμε να ακούσουμε και να διαβάσουμε αυτές τις ημέρες που στα «Γιούρογκρουπ» παίζεται η τύχη του Ελληνισμού. Εντύπωση, όμως, προκαλεί η σατανική προσπάθεια «ξένων κέντρων» να συνδέσουν τον Ελληνα Πρωθυπουργό με τον... έξω από δω, ποντάροντας στο Ορθόδοξο φρόνημα του λαού μας!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κούρεμα έως 50% με τη νέα ρύθμιση χρεών"

Η εφημερίδα γράφει ότι "έως και το 50% οφειλών προς το Δημόσιο που έγιναν ληξιπρόθεσμες μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2013 θα διαγράφει η εφορία με τη νέα ρύθμιση που ανακοίνωσε χθες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών!".

ΕΣΤΙΑ: "Ο κρίσιμος ρόλος του νέου Προέδρου"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "αν, όπως φοβούμεθα, τα πράγματα φθάσουν στα άκρα και διαφανεί κίνδυνος εξόδου της Ελλαδος από την Ευρωζώνη, ο κ. Παυλόπουλος μπορεί να παίξει ρόλο καταλύτου και να επαναφέρει την Κυβέρνηση στην τάξη. Το ίδιο και αν η νέα κυβερνητική πλειοψηφία προχωρήσει σε άλλες ακρότητες που φθάνουν στα όρια της καταλύσεως της συνταγματικής τάξεως. Και εκεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο"".

Η ΑΥΓΗ: "Γενναίο κούρεμα χρεών, προστασία πρώτης κατοικίας"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "από τις ευνοϊκότερες για τους φορολογούμενους, αν όχι η πλέον ευνοϊκή τις τελευταίες δεκαετίες, είναι η ρύθμιση που παρουσίασε η κυβέρνηση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς εφορίες και ταμεία έως και σε 100 δόσεις".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Κλίμα Εφορίας"

Η εφημερίδα υποστηρίζει "με μια ευνοϊκή ρύθμιση το οικονομικό επιτελείο καλεί τους οφειλέτες του Δημοσίου να τακτοποιήσουν τα χρέη τους προς την Εφορία, δίνοντας επείγουσα «ένεση» ρευστότητας στα κρατικά ταμεία και βάζοντας φρένο στα ληξιπρόθεσμα χρέη. Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για τη διαγραφή ακόμη και του 50% των οφειλών, πότε αίρονται τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, η κλίμακα με τις εκπτώσεις στις προσαυξήσεις. Αδικημένοι οι συνεπείς φορολογούμενοι".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Προειδοποιήσεις από ΕΚΤ και ΗΠΑ"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με δύο παράλληλες κινήσεις η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι ΗΠΑ απέστειλαν χθες στην Αθήνα σαφείς προειδοποιήσεις για τις συνέπειες μιας αποτυχίας να έρθει σε συμφωνία με την ευρωζώνη. Η ΕΚΤ αποφάσισε την παροχή επιπλέον ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες μέσω του ELA μόλις κατά 3,3 δισ. ευρώ".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Κούρεμα έως και 50% στις ληξιπρόθεσμες οφειλές"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τη δυνατότητα να διαγράψουν ακόμη και το μισό τους χρέος θα έχουν όσοι προσέλθουν μέχρι τον Απρίλιο για να υποβάλλουν αίτηση ρύθμισης των οφειλών τους. Είναι η πρώτη φορά που δίνεται η δυνατότητα να «κουρευτούν» όχι μόνο προσαυξήσεις αλλά και κεφάλαιο. Αρκεί ο οφειλέτης να είναι πρόθυμος να πληρώσει τώρα το 50% των ποσών που οφείλει".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Να πληρώσουν κράτος και κεφάλαιο!"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "Με μοιρασμένους ρόλους, τα στελέχη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κλείνουν κάθε συζήτηση για επιστροφή των κλεμμένων από κράτος - εργοδοσία, επιχειρώντας να ξεφύγουν από την προεκλογική ρητορική για αποκατάσταση των απωλειών των Ταμείων, ενώ ανοίγουν την πίσω πόρτα για αντιδραστικές αλλαγές".

ΤΑ ΝΕΑ: "Το σχέδιο Σταθάκη για τα κόκκινα δάνεια"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σχέδιο-σκούπα για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς έχει επεξεργαστεί ο Γιώργος Σταθάκης με το επιτελείο του και η κατάθεσή του στη Βουλή θεωρείται θέμα ωρών. Οι ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος των νοικοκυριών με στεγαστικά δάνεια".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Τα τείχη είναι... για να πέφτουν"

Η εφημερίδα γράφει ότι "ο Τσίπρας πολιορκεί το κάστρο του Βερολίνου για το πρόγραμμα - γέφυρα".

Kontranews: "JAWOHL HERR KOMMANDANT"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "προσήλωση στην Ανγκελα Μέρκελ και τυφλή υπακοή στο... στρατάρχη Σόιμπλε προβλέπει το νέο γερμανικό κατοχικό δόγμα το οποίο βέβαια απορρίπτει κάθετα ο Αλέξης Τσίπρας και η ελληνική κυβέρνηση".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Τολμηρή ρύθμιση"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μια νέα τολμηρή ρύθμιση που προβλέπει ακόμη και «κούρεμα» έως και του 50% των συνολικών οφειλών από φόρους εισοδήματος, ΕΕΤΗΔΕ και ΕΕΤΑ που έγιναν ληξιπρόθεσμες μέχρι και 31 Δεκεμβρίου 2013 ανακοίνωσε χθες η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, με στόχο τη διευκόλυνση των οφειλετών και την άμεση ενίσχυση των δημόσιων ταμείων".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Μάχη με τον χρόνο"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "αισιόδοξος για συμφωνία με τους εταίρους εμφανίστηκε χθες το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, με την ελληνική πλευρά να υποβάλει σήμερα το αίτημα, το οποίο θα εγκριθεί αύριο από το Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
τυπος, οφειλετες δημοσιου, ελευθερη ωρα, η εφημεριδα, τα νεα, το ποντικι, αλέξης τσίπρας, δημοκρατια, κουρεμα, νέα, ωρα, τσιπρας, εστια, αυγη, εφημεριδα, εκπτωσεις, καθημερινη, ΕΚΤ, τραπεζες, ηπα, αθηνα, χρεος, ριζοσπαστησ, συριζα, βουλη, ποντικι, μερκελ, σόιμπλε, εετηδε, ναυτεμπορικη, πηγη, απε-μπε, σταση εργασιας, εφημεριδα δημοκρατια, νεα κυβερνηση, βαρουφακης, εκλογες ηπα, σχεδιο αθηνα, εκλογες 2014, αλέξης τσίπρας, εετηδε, υπουργειο εργασιας, αιτηση, αυγη, δανεια, δημοκρατια, εφορια, ηγεσια, ηπα, θεμα, καθημερινη, ναυτεμπορικη, προγραμμα, πρωτοσελιδα, τυχη, υπουργειο οικονομικων, υψος, ωρα, ανγκελα μερκελ, απε, ασφαλιστικα ταμεια, βραδυ, γινεται, δεδομενο, δυνατοτητα, δημοσιο, δογμα, ευρω, εφημεριδα, εφοριες, ιδιο, ισχυει, κεφαλαιο, κυβερνηση, κλιμακα, μηνες, εξοφληση, ορια, ποντικι, πορτα, ρυθμισεις, ρητορικη, ρυθμιση, ρολο, συζητηση, σόιμπλε, στα ακρα, στεγαστικα δανεια, σχεδιο, τειχη, φορα, υπουργειο, τραπεζα
Τυχαία Θέματα