Ο Τύπος της Παρασκευής

Η πιθανή απεργία της ΟΛΜΕ την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων, Τα επαγγέλματα που ανοίγουν, η καλπάζουσα ανεργία και το γεγονός ότι δύο στους τρεις νέους είναι άνεργοι, κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των φύλλων της Παρασκευής.

Τα κύρια θέματα των εφημερίδων σήμερα έχουν ως εξής:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Εφιάλτης για

110.000 αγχωμένους μαθητές!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε θρίλερ εξελίσσεται η διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς ούτε χθες κατέληξε σε απόφαση το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) σχετικά με την προτεινόμενη απεργιακή κινητοποίησή τους. Υστερα από μαραθώνιες διαβουλεύσεις, η συνεδρίαση διεκόπη αργά χθες το βράδυ και θα συνεχιστεί σήμερα, καθώς τα μέλη της ομοσπονδίας δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν ως προς τον τρόπο επικύρωσης της απεργίας".

ΕΘΝΟΣ: "Τα 20 επαγγέλματα που ανοίγουν με νόμο-εξπρές".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αίρονται οι περιορισμοί στην άσκηση επαγγελμάτων που επηρεάζουν αποφασιστικά την οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα. Η απελευθέρωσή τους θα υλοποιηθεί με ταχύτατες διαδικασίες βάσει νομοσχεδίου, που η επεξεργασία του ξεκινά αμέσως".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Σχέδιο Μπουλγκράβια. Ετσι παρέδωσαν Χρυσό και Θησαυρούς σε Ξένα Υποχθόνια Κέντρα"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "επρόκειτο για ένα πρόγραμμα, το οποίο προέβλεπε την αποκοπή της Μακεδονίας από την υπόλοιπη Ελλάδα και τη δημιουργία νέου κράτους με την επωνυμία «Μπουλγκράβια», με μία Θεσσαλονίκη τεράστια (με πολύ πληθυσμό δηλαδή, κυρίως δε αλλοδαπούς).. Το πρόγραμμα προέβλεπε ταραχές, όταν ο αριθμός των αλλοδαπών θα ξεπερνούσε πια το 35% των κατοίκων της Θεσσαλονίκης και κάλεσμα του ΝΑΤΟ για να επιβάλλει την τάξη, την οποία δεν θα μπορούσαν να επιβάλλουν οι ελληνικές Αρχές".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "10.000 θέσεις στον τουρισμό για άνεργους νέους".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ξεκινά από σήμερα το πρόγραμμα απασχόλησης 10.000 άνεργων νέων από 18 έως 29 ετών σε επιχειρήσεις του τουρισμού. Περιλαμβάνει 80 ώρες θεωρητική εκπαίδευση και 5 μήνες πρακτική άσκηση που θα παρακολουθείται από ΚΕΚ. Ο κάθε άνεργος θα έχει αμοιβή που ανάλογα με το επίπεδο της εκπαίδευσης του (ΤΕΙ/ΑΕΙ) κυμαίνεται από 2.400 ευρώ έως 2.700 ευρώ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Σάκος του μποξ μαθητές, καθηγητές, γονείς".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "παρά την 8ωρη συζήτηση χθες, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ δεν κατέληξε σε απόφαση και συνεδριάζει πάλι σήμερα. Η πρόταση προς τις τοπικές ενώσεις καθηγητών θα είναι πάντως υπέρ της απεργίας, καθώς 9 στα 11 μέλη (πλην ΠΑΜΕ) της διοίκησης της Ομοσπονδίας συμφωνούσαν για 24ωρη στις 17 Μαΐου, ημέρα που ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις, και 5ήμερη από 20 έως 25 του μηνός. Το υπουργείο Παιδείας φαίνεται έτοιμο να «απαντήσει» με επιστράτευση των απεργών".

ΕΣΤΙΑ: "Το κατάντημα της Πρωτευούσης".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "μετά τον Δεκέμβριο του 2008 η Πρωτεύουσα αφέθηκε να καταρρεύση. Η εμπορική κίνησις μειώθηκε, το κέντρο της πόλεως άρχισε σιγά-σιγά να ερημώνη και τα κτίρια να ερειπώνουν".

Η ΑΥΓΗ: "Ανώμαλη προσγείωση από Στουρνάρα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ξεφουσκώνει το επικοινωνιακό τρικ για βελτίωση του κλίματος. «Μετά το 2014 και βλέπουμε» είναι το νέο χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης για την επιστροφή στην ανάπτυξη, συνεχίζοντας και αυτή -όπως και οι δύο προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις- το επικοινωνιακό παιχνίδι του «κουράγιο άλλον ένα χρόνο», το οποίο σημειωτέον κρατά από το 2010, από τότε δηλαδή που ο τότε υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου προέβλεπε επιστροφή στην ανάπτυξη το... 2011!".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Σύνταξη. Πότε συμφέρει η έξοδος".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τα 10 κυριότερα σημεία που πολλές φορές αποτελούν παγίδες για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ που επιθυμούν να συνταξιοδοτηθούν μέσα στο τρέχον έτος, παρουσιάζει σήμερα η «β». Οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί προκειμένου να δουν αν θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα και αν τους συμφέρει να βγουν στη σύνταξη".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Οι νέοι στα αζήτητα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ξεπέρασε κάθε απαισιόδοξη πρόβλεψη η ανεργία των νέων ηλικίας μέχρι 25 ετών. Σχεδόν 2 στους 3 ή 64,2% δεν μπορούν να βρουν δουλειά. Και όσοι κατάφεραν να περάσουν επιτυχώς το τεστ για εξεύρεση εργασίας τελικά πληρώνονται μόνο 2,5 ευρώ την ώρα!".

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: "Ολμος ΟΛΜΕ στις εξετάσεις".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ένα βήμα πριν από την απεργία εν μέσω πανελλαδικών εξετάσεων βρίσκονται οι καθηγητές, κλιμακώνοντας με αυτόν τον τρόπο την κόντρα τους με το υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση. Την ώρα που ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος εξέφραζε τη σιγουριά του ότι σήμερα θα «κλείσουν» οριστικά η μορφή και ο χρόνος των απεργιακών κινητοποιήσεων, το υπουργείο Παιδείας κυκλοφορούσε non paper αντικρούοντας τα «ψεύδη», όπως τα χαρακτήριζε, που διακινούσε η ΟΛΜΕ, ενώ ήδη έχουν αρχίσει οι συζητήσεις για επικείμενη επιστράτευση των καθηγητών".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Με εντολή Σαμαρά η κατάργηση οργανισμών".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "επιστολές «κατ΄εντολήν πρωθυπουργού» αποστέλλει από σήμερα ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης, προς όλους τους εμπλεκόμενους με την κατάργηση φορέων υπουργούς. Το Μέγαρο Μαξίμου παρεμβαίνει προκειμένου να αρθούν οι όποιες «αντιστάσεις» και να προχωρήσει η υλοποίηση της μνημονιακής υποχρέωσης για άμεση αποχώρηση 2.000 υπαλλήλων".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Πιστωτικές κάρτες 5 λύσεις για κούρεμα έως 80%".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ουσιαστική δικαίωση, βρήκε από το Ειρηνοδικείο Χανίων, άνεργη δανειολήπτρια, διαζευγμένη, μητέρα δύο ανηλίκων τέκνων. Με την απόφασή του το Ειρηνοδικείο την απαλλάσσει από την καταβολή δόσεων για δύο έτη, εξαιρεί από την ρευστοποίηση την κύρια κατοικία της αλλά και «κουρεύει» το χρέος της κατά 52%".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Εκτίναξη στο 27%. Θλιβερό αδιέξοδο στους νέους με 64,2%"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στο 27% αναρριχήθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον φετινό Φεβρουάριο με τους ανέργους να έχουν ανέλθει σε 1.320.189 άτομα αυξημένοι κατά 245.021 άτομα (22,8%) μέσα σε έναν χρόνο".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Κοινωνία χωρίς ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ενώ χιλιάδες λαϊκές οικογένειες αγωνίζονται για την επιβίωσή τους, χιλιάδες νέοι είναι άνεργοι, παιδιά υποσιτίζονται, υπάρχουν άστεγοι, νηστικοί, εξαθλιωμένοι, ο ιδεολογικός μηχανισμός αυτών που προκαλούν αυτήν την κατάσταση οργανώνει φεστιβάλ για ελεύθερα ναρκωτικά".

ΤΑ ΝΕΑ: "Πτυχιακές εργασίες με ...delivery".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μια ανθηρή βιομηχανία ακαδημαϊκής απάτης έχει στηθεί με τις πτυχιακές εργασίες των φοιτητών: φροντιστήρια και «ειδικευμένα γραφεία» αναλαμβάνουν επί παραγγελία και τις παραδίδουν έναντι 250 ευρώ - 1.000 ευρώ".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Πανελλαδικές με χακί επίβλεψη;".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Κατάργηση του ελάχιστου κεφαλαίου για ίδρυση ΕΠΕ".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "κατάργηση της υποχρέωσης καταβολής ελάχιστου μετοχικού κεφαλαίου για την ίδρυση ΕΠΕ και Ιδιωτικών Κεφαλαιουχικών Εταιριών (ΙΚΕ) και μείωση κατά 30% των διαδικασιών ίδρυσης εταιριών αλλά και έκδοσης οικοδομικών αδειών περιλαμβάνονται στον νέο κύκλο νομοθετικών ρυθμίσεων που προωθεί το υπ. Ανάπτυξης για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την ενίσχυση της ανταγωνιστικής θέσης της χώρας στην υπό κατάρτιση ετήσια διεθνή έκθεση «Doing Business»".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ερχεται πιο κοντά η έξοδος στις αγορές".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "έξοδο του ελληνικού δημοσίου στις αγορές στα τέλη του 2014, «εφόσον παρουσιάσουμε πρωτογενές πλεόνασμα, που θα επιτρέψει νέο «κούρεμα» στο χρέος», αλλά και αναπτυξιακούς ρυθμούς ύστερα απο εξαετή ύφεση, «βλέπει» ο υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας πως στο τέλος του 2014 θα βγούμε αναγκαστικά από το Μνημόνιο, οπότε θα πρέπει και να επιστρέψουμε στις αγορές, εκτιμώντας πως «ο διεθνής παράγοντας βλέπει ότι η Ελλάδα σώζεται και παραμένει στο ευρώ»".

ΚΕΡΔΟΣ: "Ωριμάζει η μείωση του ΦΠΑ, στο ψυγείο ο φόρος καυσίμων".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ακόμη ωριμότερο εμφανίζεται πλέον το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση τον Ιούνιο, τη στιγμή όμως που φαίνεται να παγώνει ανάλογο αίτημα της ελληνικής πλευράς για μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα. Οποιαδήποτε, πάντως, οριστική απόφαση και για τα δύο αυτά θέματα εξακολουθεί να βρίσκεται σε ευθεία συνάρτηση με την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Τουριστική αντεπίθεση με έπαθλο έσοδα 12 δισ.".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η αντεπίθεση της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας, με κύρια επιδίωξη να επιτύχει έσοδα ύψους 12 δισ. ευρώ για το 2013, στόχος εφικτός όπως δείχνουν οι προκρατήσεις, που κινούνται ήδη σε επίπεδα αυξημένα κατά 10% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι".

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
τυπος, ελευθερη ωρα, υπουργείο παιδείας, η εφημεριδα, τα νεα, doing business, απεργια, ολμε, πανελλαδικες 2012, δημοκρατια, ωρα, ελλαδα, θεσσαλονικη, νατο, κεκ, ελευθεροτυπια, παμε, μαΐου, επιστρατευση, εστια, αυγη, στουρναρας, βραδυνη, ικα, εφημεριδα, τεστ, ολμος, καθημερινη, σαμαρας, νικη, κουρεμα, χρεος, ριζοσπαστησ, delivery, μακεδονια, επε, business, ημερησια, ερχεται, μνημονιο, κερδοσ, ΦΠΑ, εφκ, ναυτεμπορικη, μπε, σταση εργασιας, εφημεριδα δημοκρατια, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια 20 δεκεμβριου, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια οσε, απεργια 22 δεκεμβριου, απεργια 23 δεκεμβριου, απεργια υπα, απεργια 27 δεκεμβριου, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 28 δεκεμβριου, απεργια 30 δεκεμβριου, απεργια 31 δεκεμβριου, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, πανελληνιες 2011, θεματα πανελληνιων, βασεις πανελληνιων, απεργια 9 ιουνιου, απεργια 15 ιουνιου, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, απεργια 28 ιουνιου, απεργια 29 ιουνιου, απεργια ταξι, νεα κυβερνηση, απεργια 1 δεκεμβριου, μνημονιο 2, Ημέρα της μητέρας, θεμα εκθεσης 2012, κοινωνικος τουρισμος, τελη κυκλοφοριας 2013, μνημονιο 3, φπα στην εστιαση, αυγη, βημα, βραδυνη, δουλεια, εμπορικη, εξοδος, θριλερ, καθημερινη, κοντρα, μητερα, ναυτεμπορικη, ναρκωτικα, ολμε, προγραμμα, πρωτοσελιδα, πτυχιακες εργασιες, τεστ, υπουργείο παιδείας, υφεση, ψυγειο, ωρα, ανεργια, απε, βραδυ, βρισκεται, γεγονος, ευρω, εκθεση, εκπαιδευση, εξετασεις, εξελιξη, επαγγελματα, επε, εστιαση, ετη, ετοιμο, ετων, ετος, εφκ, εφημεριδα, ιδρυση, κεκ, κυβερνηση, κυρια, κτιρια, μαΐου, μαξιμου, μηνες, μειωση, μορφη, νατο, νικη, μπε, παιδια, παπακωνσταντινου, πτυχιακες, συζητηση, υλοποιηση, φεστιβαλ, φροντιστηρια, χρονος, ωρες, αγορες, δημητρης, δικαιωμα, ευθεια, χωρα, ιδιαιτερα, υπουργειο, παιχνιδι, θεματα, θεσεις
Τυχαία Θέματα