Ο Τύπος της Δευτέρας

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Τι έρχεται!»

Η εφημερίδα γράφει «νέες ανατροπές στο Ασφαλιστικό, αυξήσεις στους συντελεστές ΦΠΑ, ψαλίδισμα στους μισθούς των νεοεισερχομένων στο Δημόσιο και στην προσωπική διαφορά μισθού που παίρνουν κυρίως οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών (και υποτίθεται ότι δεν θα κοβόταν μετά τις αντιδράσεις των εφοριακών) περιλαμβάνει το νέο πακέτο μέτρων που διαπραγματεύονται κυβέρνηση και τρόικα

για το 2015».

ΕΘΝΟΣ: «Μέτρα φωτιά για επώδυνο συμβιβασμό»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «νέες προτάσεις, που περιλαμβάνουν και μέτρα-φωτιά, έστειλε η κυβέρνηση στην τρόικα. Σε αυτά, εκτός των όσων έχουν συμφωνηθεί για το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο και τα εργασιακά, περιλαμβάνονται αλλαγές στο Ασφαλιστικό και αύξηση του ΦΠΑ. Οι διαπραγματεύσεις για τον επώδυνο συμβιβασμό βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ η τελική απάντηση της τρόικας θα είναι καθοριστική για τις πολιτικές εξελίξεις».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Πούτιν: Ετσι θα κυριαρχήσω στον κόσμο!»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «συνέντευξη εφ όλης της ύλης του Ρώσου Προέδρου, που παραδίδει μαθήματα γεωπολιτικής στους ριψάσπιδες των Αθηνών».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Τα όρια ηλικίας για συντάξεις μετά την κατάργηση της 15ετίας!»

Η εφημερίδα γράφει «ποιοί επηρεάζονται και πόσο από την αύξηση κατά 2-5 έτη του απαιτούμενου χρόνου ασφάλισης. Τι αλλάζει για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους σε ΙΚΑ, Δημόσιο, ΟΑΕΕ, τράπεζες, ΔΕΚΟ, ΕΤΑΑ».

ΕΣΤΙΑ: «Η αδιαλλαξία Τσίπρα ευνοεί τον Σαμαρά»

Η εφημερίδα τονίζει ότι «ενόσω θα πλησιάζουμε προς την προεδρική εκλογή του Φεβρουαρίου, η εμμονή του κ. Τσίπρα για διάλυση της Βουλής και διενέργεια εκλογών θα στρέφεται εναντίον του και θα ευνοή τον κ. Σαμαρά».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Τα έδωσαν όλα και εκλιπαρούν»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «κρέμεται από τα... χείλη των δανειστών η κυβέρνηση. Παρά την αύξηση του ΦΠΑ στις διανυκτερεύσεις ξενοδοχείων και τις σαρωτικές αλλαγές στο Ασφαλιστικό και το Δημόσιο, η τρόικα δεν έβγαλε ακόμα τα εισιτήρια για Αθήνα. Επιμένει στην περικοπή των συντάξεων, αλλά το Ελεγκτικό Συνέδριο ζητά αποκατάσταση στα επίπεδα του 2012 για ένστολους, πανεπιστημιακούς και γιατρούς του ΕΣΥ».

ΤΑ ΝΕΑ: «Μέχρι και 12 χρόνια παραπάνω δουλειά»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «έως και δώδεκα χρόνια περισσότερα στη δουλειά φέρνουν οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό οι οποίες περιλαμβάνονται στο πακέτο μέτρων που απέστειλε η κυβέρνηση στην τρόικα. Μεγάλοι χαμένοι των ανατροπών αυτών είναι οι μητέρες με ανήλικο τέκνο, οι γυναίκες με 25ετία στο Δημόσιο και οι εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ και τράπεζες».

Kontranews: «Ανοίγουν 1200 λογαριασμοί Ελλήνων σε Γερμανία-Ελβετία-Αυστρία»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «συγκλονιστικές διαστάσεις λαμβάνει το σκάνδαλο με τις μίζες των εξοπλιστικών, αφού ανάμεσα στα πρόσωπα που εμπλέκονται στο γιγαντιαίο σκάνδαλο εμφανίζονται να είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης της Ελβετίας και η πρόεδρος της επιτροπής εξοπλισμών της γερμανικής Βουλής η οποία επισκέπτονταν σε τακτά διαστήματα το Πεντάγωνο για να συναντήσει τον Ακη Τσοχατζόπουλο και να ρυθμίζει τα ζητήματα των επίμαχων συμβάσεων».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Ανατροπές στον τουρισμό φέρνει η αύξηση του ΦΠΑ»

Η εφημερίδα τονίζει ότι «πλήρη ανατροπή στα σχέδια περαιτέρω ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού και της αύξησης της συνεισφοράς του στην ελληνική οικονομία σηματοδοτεί η ειλημμένη, ως φαίνεται, κυβερνητική απόφαση για αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία (διαμονή) από το 6,5% στο 13%, όπως ανέφεραν οι τελευταίες πληροφορίες».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα