Ο Τύπος της Δευτέρας

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Ωρες κρίσιμες»

Η εφημερίδα γράφει «και ξάφνου ο έως χθες εκλεκτός για υποψήφιος των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου για Πρόεδρος της Δημοκρατίας αγρίεψε. Τα... πολιτικά ποσοστά της ΔΗΜ.ΑΡ., που πλέον εξαφανίζεται και στις δημοσκοπήσεις,

έκαναν τον Φώτη Κουβέλη να ομολογήσει αυτά που όταν μετείχε στη συγκυβέρνηση δεν έλεγε».

ΕΘΝΟΣ: «Η εγκύκλιος για τις εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «με τροποποιημένη δήλωση στο Ε9 μπορούν οι φορολογούμενοι να κερδίσουν τις εκπτώσεις που έχασαν στον ΕΝΦΙΑ. Σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών καθορίζονται τα στοιχεία ακινήτων που πρέπει να διορθωθούν».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Το σχέδιο για "Μικρή Ελλάδα"!!!»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Μεγάλη Αλβανία, Μεγάλη Μακεδονία, Μεγάλη Θράκη... Μικρή Ελλάδα!!! Οπως βλέπουμε στον σχετικό χάρτη, τον οποίο και παρουσιάζουμε σήμερα, η σημερινή βόρεια Ελλάδα... κυριολεκτικά εξαφανίζεται!».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Τα όρια ηλικίας σε όλα τα Ταμεία πριν από τις μεγάλες ανατροπές»

Η εφημερίδα γράφει ότι «εναλλακτικό σχέδιο που περιλαμβάνει ήπιες αλλαγές στο ασφαλιστικό με ενοποιήσεις Ταμείων, μετάθεση των επώδυνων ρυθμίσεων για τις επικουρικές συντάξεις μετά το πρώτο τρίμηνο του 1015 και τροποποιήσεις στο συνδικαλιστικό νόμο όσον αφορά τις απολύσεις συνδικαλιστών, τις άδειες και τη χρηματοδότηση των οργανώσεων, σκοπεύει να παρουσιάσει στην τρόικα το υπουργείο Εργασίας».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «18 τρόποι για σύνταξη με 20ετία»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «περίπου 120.000 ασφαλισμένοι μπορούν να γλιτώσουν τον "εγκλωβισμό" στο ασφαλιστικό σύστημα που προωθεί η κυβέρνηση με το επερχόμενο "μίνι" (αλλά βαρύ) ασφαλιστικό νομοσχέδιο και να βγουν στη σύνταξη με 20ετία ή και λιγότερο. Το "πράσινο φως" για έξοδο στη σύνταξη έως και 10 χρόνια νωρίτερα ανάβουν δεκάδες διατάξεις στους ασφαλιστικούς νόμους, τις οποίες φωτίζει σήμερα η "Ε"».

ΕΣΤΙΑ: «Οι συχνές εκλογές διέλυσαν την οικονομία»

Η εφημερίδα τονίζει ότι «ουδέποτε θα είχαμε φθάσει εδώ, αν οι πολιτικοί εσέβοντο τον κανόνα της τετραετίας. Την ελληνική οικονομία διέλυσε το πολιτικό σύστημα. Και τώρα, με την απειλή διενεργείας νέων εκλογών, ο αρχηγός της αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως θέλει να την αποτελειώση!».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Εως δώδεκα χρόνια επιπλέον για σύνταξη»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «προαπαιτούμενο για την επιστροφή των εκπροσώπων των δανειστών μας είναι το άνοιγμα του Ασφαλιστικού. Η τρόικα ζητά ενεργοποίηση της συμφωνίας για κατάργηση της εξόδου στη σύνταξη πριν από τη συμπλήρωση των 62 ετών. Στη συζήτηση θα τεθεί και το θέμα αύξησης των κατώτατων ορίων για συνταξιοδότηση από τα 15 στα 20 χρόνια».

ΤΑ ΝΕΑ: «Διορθώστε τα λάθη στο Ε9 χωρίς πρόστιμο»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «την ευκαιρία να διορθώσουν ή να υποβάλουν Ε9 ακόμα και με τέσσερα χρόνια καθυστέρηση, χωρίς πρόστιμα, θα δώσει η ΓΓΔΕ στους φορολογουμένους από την ερχόμενη εβδομάδα».

Kontranews: «Παπούλια παραιτήσου για να πάμε σε εκλογές»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «έπρεπε να είχες φύγει μόλις μπήκαν στην πόλη οι οχτροί. Να αποφασίσει ο κυρίαρχος λαός για την τύχη του. Δεν μπορούν να μας σώσουν οι ένοχοι που μας οδήγησαν στην καταστροφή, αν μπορούσαν θα μας είχαν σώσει εδώ και 60 χρόνια. Η παραίτησή σου μπορεί να γλυτώσει το λαό και τη χώρα από τη δυστυχία».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Ποιές αλλαγές επέρχονται στις εμπορικές πρακτικές»

Η εφημερίδα τονίζει ότι «ριζικές αλλαγές στις εμπορικές πρακτικές θα επιφέρει ο Κώδικας Δεοντολογίας που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης με σχετική απόφαση, ώστε η εφαρμογή του να καταστεί υποχρεωτική».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα