Ο Τύπος της Δευτέρας

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Αφαίμαξη για ακόμα δύο χρόνια»

Η εφημερίδα γράφει «η φοροληστεία μέσω των πλαστών αντικειμενικών αξιών, που επηρεάζει συνολικά 20 φόρους στα ακίνητα, θα συνεχιστεί για πάνω από 6.000.000 Έλληνες πολίτες έως το 1017, παρότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, την περασμένη Παρασκευή, από το βήμα της Βουλής,

εξήγγειλε τον εξορθολογισμό τους και τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος δείχνουν ότι οι πραγματικές τιμές των ακινήτων έχουν υποχωρήσει 42,8%».

ΕΘΝΟΣ: «Οι όροι για 72-100 δόσεις»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «νέα ρύθμιση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δημόσιο σε 72 ή και 100 μηνιαίες δόσεις αναμένεται να κατατεθεί εντός των επόμενων ημερών στη Βουλή. Θα ισχύσει για χρέη σε Εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία μέχρι και τον Αύγουστο του 2014, ενώ θα μειωθούν μέχρι και 90% τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις ανάλογα με το χρονικό διάστημα εξόφλησής τους».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Η μάχη των προφητειών Ορθοδοξίας - Ισλάμ!»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «η εξέγερση των Κούρδων στην Τουρκία φέρνει... εξελίξεις στην Κωνσταντινούπολη».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Ποιοί βγαίνουν στη σύνταξη το 2015 χωρίς μείωση στις αποδοχές τους»

Η εφημερίδα γράφει ότι «επτά κατηγορίες ασφαλισμένων μπορούν να πάρουν σύνταξη το 2015, χωρίς να υποστούν καμία μείωση από το νέο τρόπο υπολογισμού και καμία αλλαγή στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης!».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Εφαρμόστε το Μνημόνιο»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «"προσγείωσε" την κυβερνητική αντιπροσωπεία για τα αποτελέσματα της συνάντησης Λαγκάρντ-Χαρδούβελη το ΔΝΤ και εμφανίστηκε συγκρατημένο σε σχέση με τα "ενδεχόμενα επόμενα βήματα". Συζητά την αποχώρησή του από το πρόγραμμα, φαίνεται όμως ότι θέτει ως προϋπόθεση την εφαρμογή του Μνημονίου και την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων».

ΕΣΤΙΑ: «Το τετράμηνο της αναστροφής»

Η εφημερίδα τονίζει ότι «η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θα διεξαχθή στην Βουλή την 9η Φεβρουάριου 2015. Η τρίτη και καθοριστική ψηφοφορία, κατά την οποία θα πρέπει να συγκεντρωθούν κατ΄ελάχιστον 180 ψήφοι για να μην διαλυθή η βουλή και οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές, θα διεξαχθή δέκα ημέρες αργότερα την 19η Φεβρουαρίου».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Κεφαλικός φόρος στα αεροδρόμια»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «κεφαλικό φόρο από 14,5 έως και 20 ευρώ ανά επιβάτη, κατά τα πρότυπα του «σπατόσημου», φέρνει η δήθεν ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων από το ΤΑΙΠΕΔ. Με τα έσοδα θα χρηματοδοτηθούν οι επενδύσεις που απαιτούνται για την αναβάθμισή τους, ώστε να μπορούν να παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες σε περισσότερους επιβάτες».

ΤΑ ΝΕΑ: «Χωρίς πόθεν έσχες η αγορά ακινήτων»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «τα δεσμά της κτηματαγοράς από το πόθεν έσχες, που επιβάλλεται επί των εξωπραγματικών αντικειμενικών, σπάνε με νομοθετική διάταξη του υπουργείου Οικονομικών. Θα εφαρμόζεται επί της εμπορικής τιμής που θα αναγράφεται στο συμβόλαιο μεταβίβασης, η οποία στην πράξη μπορεί να είναι αρκετά μικρότερη της πραγματικής, με αποτέλεσμα να ακυρώνεται ουσιαστικά ο έλεγχος».

Kontranews: «Δημοψήφισμα στην Ιταλία για έξοδο από το ευρώ»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «υπογραφές με στόχο την προκήρυξη δημοψηφίσματος για την έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ αρχίζει να μαζεύει ο ιδρυτής του Κινήματος Πέντε Αστέρων Μπέπε Γκρίλο και υπολογίζεται ότι σε διάστημα έξι μηνών θα έχει συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός παρά το γεγονός ότι κάποιοι συνταγματολόγοι επιχειρούν να τον αποθαρρύνουν».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «"Κλειδί" οι μεταρρυθμίσεις για απεμπλοκή από το ΔΝΤ»

Η εφημερίδα τονίζει ότι «μέσα από την ολοκλήρωση των εκκρεμών σημαντικών μεταρρυθμίσεων περνά η διαδικασία απεμπλοκής της Ελλάδας από τα δάνεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπως διαφάνηκε από τη συνάντηση που είχε στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
τυπος, ελευθερη ωρα, η εφημεριδα, τα νεα, δημοκρατια, επηρεάζει, σαμαρας, βουλη, νέα, ωρα, ελευθεροτυπια, ΔΝΤ, μνημονιο, εστια, ψηφοφορία, εκλογες, εφημεριδα, δημοψηφισμα 2015, ναυτεμπορικη, ελλαδα, πηγη, απε-μπε, Αντωνης Σαμαρας, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , ψηφοι δημοτικων συμβουλων, αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, εφημεριδα δημοκρατια, δημοψηφισμα, Καλή Χρονιά, μνημονιο 2, εκλογες 2012, λιστα λαγκαρντ, αλλαγη ωρας 2012, μνημονιο 3, ιταλια εκλογες, εκλογες 2014, εκλογες 2015, αποτελεσματα, βγαινουν, ακινητα, βημα, δανεια, δημοκρατια, ιταλια, ναυτεμπορικη, προγραμμα, πρωτοσελιδα, το βημα, ωρα, αγορα, απε, ασφαλιστικα ταμεια, γεγονος, διαστημα, δημοσιο, ευρω, εξι, επενδυσεις, επηρεάζει, εφημεριδα, εφοριες, υπηρεσιες, μειωση, ορια, ουασιγκτον, ουσιαστικα, ποθεν εσχες, ρυθμιση, συνταξη, τουρκια, τριτη, υλοποιηση, ψηφοφορία, εφαρμογη, γκικας
Τυχαία Θέματα