Ο Τύπος της Δευτέρας

Οι επαφές με την τρόικα, οι πιθανές αλλαγές στο ασφαλιστικό, η ασφυξία στα ταμεία λόγω των πολλών αιτήσεων συνταξιοδότησης και η κατάσταση στην Ουκρανία κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των φύλλων της Δευτέρας.

Τα κύρια θέματα των εφημερίδων σήμερα έχουν ως εξής:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ζόμπι στο πολιτικό σκηνικό".

Η εφημερίδα γράφει "τα πολιτικά «ζόμπι» του παρελθόντος που κατασπάραξαν την Ελλάδα επιστρέφουν, εκμεταλλευόμενα την ανυπαρξία

του Ευάγγελου Βενιζέλου, με άρμα το ΠΑΣΟΚ που χαροπαλεύει σε ποσοστά του 3% με 4%".

ΕΘΝΟΣ: "Λίστα υπομονής για 375.000 συνταξιούχους".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στα 3 δισ. ευρώ υπολογίζεται το συνολικό ποσό που θα έπρεπε να καταβάλουν τα ασφαλιστικά ταμεία, αν διεκπεραιώνονταν αμέσως οι εκκρεμείς αιτήσεις για έκδοση συντάξεων και καταβολή εφάπαξ. Ενστάσεις διατυπώνει η τρόικα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Βανγκα: Η Ρωσία θα γίνει Κυρίαρχος του Κόσμου!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η τυφλή Βουλγάρα «προφήτισσα» προκαλεί ανατριχίλα με τα όσα είχε πει από τη δεκαετία του '90 για τα γεγονότα της Κριμαίας".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Συντάξεις από τα 55 με διαδοχική ασφάλιση!".

Η εφημερίδα γράφει "ευκαιρίες αλλά και παγίδες κρύβει για τους ασφαλισμένους η έξοδος στη σύνταξη με διαδοχική ασφάλιση. Οι ευκαιρίες αφορούν όσους έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης (κατοχυρωμένο δικαίωμα) σε Ταμεία μισθωτών καθώς μπορούν να αποχωρήσουν ακόμη και στα 55".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Κατασχέσεις στοπ για χρέη στον ΟΑΕΕ".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "φρένο στις κατασχέσεις λόγω χρεών, που αφορούν 270.000 οφειλέτες του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), βάζει ο Συνήγορος του Πολίτη. Μία ημέρα μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Κ.Ε.», σε πόρισμα που έχει συντάξει, ζητά από την κυβέρνηση ενιαία ρύθμιση σε δόσεις του συνόλου των οφειλών προς την Εφορία και τους ασφαλιστικούς φορείς".

ΕΣΤΙΑ: "Θα επικρατήσουν τα κόμματα αρχών".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στην Ελλάδα, που φαίνεται ότι περνά από φάση «ιταλοποιήσεως» της πολιτικής της ζωής, το ένα κόμμα δημιουργείται μετά το άλλο. Ομως αυτά που τελικώς θα επικρατήσουν, είναι τα κόμματα αρχών".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Δυναμίτης στα εργασιακά".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το σύνολο των εργασιακών θεμάτων άνοιξε η τρόικα και ιδιαίτερα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν. Εθεσαν ζήτημα αλλαγών στις ομαδικές απολύσεις, αλλά και στον κατώτατο μισθό, με την κατάργηση όλων των επιδομάτων (τριετίες, τέκνων, ανθυγιεινής εργασίας, σπουδών)".

ΤΑ ΝΕΑ: "Φύτεψαν την Ελιά αλλά παραμονεύει... δάκος".

Η εφημερίδα σημειώνει "ηχηρό μήνυμα για την ενότητα της Κεντροαριστεράς έστειλαν το ΠαΣοΚ και οι κινήσεις που συμμετείχαν το Σαββατοκύριακο στην πρεμιέρα της ελληνικής Ελιάς, παρουσία του υποψηφίου των Ευρωσοσιαλιστών Μάρτιν Σουλτς".

Kontranews: "Δημοσκοπήσεις κόμματα πρωτοσέλιδα. Ολα είναι μαϊμού στη χώρα μας ".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "έχουν ξεπεράσει κάθε όριο αθλιότητας και γελοιότητας οι μνημονιακές δυνάμεις στην Ελλάδα".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Εργασιακά - ασφαλιστικά ανοίγει και πάλι η τρόικα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "μισθοί, εργασιακές σχέσεις και -εμμέσως- συντάξεις επανέρχονται στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, ενώ η αξιολόγηση του ελληνικού μνημονίου διανύει αισίως τον έβδομο μήνα χωρίς να έχει επιτευχθεί συμφωνία".

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα