Ο Τύπος στον Κόσμο

Συνεχίζονται οι διιστάμενες γνώμες των ξένων μέσων σχετικά με την ελληνική κρίση.

The Wall Street Journal: Οι υπουργοί στην Αθήνα επιζητούν θετική ψήφο [για τα μέτρα].

Financial Times: Η Ευρωζώνη απορρίπτει την ελληνική συμφωνία. Καταρρέουν οι ελπίδες για βοήθεια καθώς οι υπουργοί οικονομικών βρίσκουν

έλλειμμα 325 εκατομμυρίων.

Washington Post: Αυξανόμενες ανησυχίες ρεπουμπλικανών για έλλειψη δυναμικής του Μιτ Ρόμνεϋ

New York Times: Διέξοδος με λιτότητα ανοίγει το δρόμο για συμφωνία με Ελλάδα.

The Times: Ο Βρετανός πρωθυπουργός μελετά φορολογικές ελαφρύνσεις για να δώσει κατ' οίκον βοήθεια για μητέρες.

Guardian: Συριακά άρματα σφυροκοπούν την βομβαρδιζόμενη Χομς.

Die Welt: Η Ευρωζώνη σχεδιάζει δεσμευμένο λογαριασμό για την Ελλάδα.

Le Figaro: Ισπανός δικαστής καταδικάζεται για παράνομους κοριούς.

Corriere della Sera: Ο Μόντι απαγορεύει σε κρατικούς υπαλλήλους να δέχονται δώρα αξίας άνω των 150 ευρώ.

Pravda: Τα αεροπλάνα του ΝΑΤΟ μπορούν να περιπολούν όπου θέλουν!

Hurriyet: Η κυβέρνηση προστατεύει τις μυστικές υπηρεσίες αλλάζοντας τον νόμο.

Today's Zaman: Οι επικεφαλής της ΜΙΤ [υπηρεσίας πληροφοριών] αντιμέτωποι με σοβαρές κατηγορίες αλλά η δικαστική διαδικασία παραμένει αμφίβολη.

Haaretz: Εκρήξεις συγκλονίζουν στρατιωτικές βάσεις στο Αλέπι. Θάνατοι αμάχων.

Jerusalem Post: Δύο εκρήξεις συγκλονίζουν το Αλέπι.

Συνεχίζονται οι διιστάμενες γνώμες των ξένων μέσων σχετικά με την ελληνική κρίση. Οι Financial Times και γενικότερα ο βρετανικός Τύπος βλέπει με αρνητικό μάτι τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, επισημαίνοντας προς αυτή την κατεύθυνση τις διαφορές μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Από την άλλη πλευρά, τονίζονται οι προσπάθειες που καταβάλλονται για εξεύρεση συμφωνίας μεταξύ των κομμάτων, αλλά και της κυβέρνησης με την τρόικα. Ιδιαίτερη μνεία σε πολλά μέσα γίνεται στην τρύπα των 325 εκατομμυρίων ευρώ που πρέπει να βρει τρόπο να περικόψει η κυβέρνηση από τον προϋπολογισμό.

Η ελληνική κρίση απασχολεί έντονα και τον τουρκικό Τύπο με εκτενή ρεπορτάζ αλλά σε δευτερεύουσα μοίρα καθώς η δική τους εσωτερική αναταραχή μετά από διαδοχικές αποκαλύψεις παρακρατικών μεθοδεύσεων από τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας.

Στις διεθνείς εξελίξεις , η κρίση στην Συρία φιγουράρει έντονα σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ. Τα ρεπορτάζ επικεντρώνονται στην επέκταση των εμφυλιακών γεγονότων στην μέχρι τώρα απρόσβλητη πόλη του Αλεπίου. Ο ισραηλινός Τύπος που μέχρι και χθες ασχολείτο εκτενώς με εσωτερικά θέματα σχετιζόμενα με την εργασιακή αναταραχή, επικεντρώνεται και αυτός στην Συρία μετά την επίτευξη εργασιακής εκεχειρίας μεταξύ σωματείων και κυβέρνησης.  Μόνη εξαίρεση τα ρωσικά ΜΜΕ τα οποία ως κύριο θέμα προβάλλουν την ανησυχία που προκάλεσαν στην Δύση οι πτήσεις πέντε σοβιετικών μαχητικών κοντά στην Ιαπωνία, αλλά εκτός ιαπωνικού εναερίου χώρου. Το επιχείρημα που προβάλλεται από την Μόσχα είναι η (κατ' αυτή) ιταμές πτήσεις α

Keywords
Τυχαία Θέματα