Ο Τύπος στον κόσμο

Στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος είναι η πρόταση Μόντι για την αγορά ομολόγων υπερχρεωμενων χωρών από το ταμείο διάσωσης, πρόταση που θα τεθεί εκ νέου επί τάπητος την Παρασκευή, αλλά και η ορκωμοσία Σαμαρά.

Το ταμείο διάσωσης θα πρέπει να αγοράζει ομόλογα υπερχρεωμενων χωρών αναφέρουν οι Financial Times. Σύμφωνα με αξιωματούχο της ΕΚΤ - αναφέρει πως αυτή

η κίνηση μέσω του EFSF θα ανακουφίσει τις αγορές
Βασικό θέμα της βρετανικής οικονομικής εφημερίδας είναι και η συμφωνία σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, ο Αντώνης Σαμαράς ορκίστηκε πρωθυπουργός στην Ελλάδα και θα ηγηθεί κυβέρνησης τριών κομμάτων - με την βαριά αποστολή να διαχειριστεί τη διάσωση της χώρας. Επίσης σύμφωνα με την εφημερίδα  ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο εκλογών αν συνεχίσουν τα μέτρα λιτότητας στην Ιταλία αναφέροντας πως το κόμμα του θα πάρει δύναμη από τη μέρα που θα σταματήσει να στηρίζει την κυβέρνηση τεχνοκρατών.

Ο Σαμαράς αναλαμβάνει ως πρωθυπουργός της Ελλάδας αντιμετωπίζοντας πολύ μεγάλες προκλήσεις. λένε χαρακτηριστικά οι NY Times. Δόθηκε ένα τέλος στο κενό διακυβέρνησης της χώρας, σχολιάζουν.

Ορκίστηκε ο Σαμαράς αναφέρει και ο βρετανικός Guardian. «Kυβέρνηση συνασπισμού τριών κομμάτων αναμένεται να σχηματιστεί σήμερα ενώ ο νέος πρωθυπουργός δεσμεύεται να τηρήσει τους όρους του μνημονίου».

Δεν υπάρχουν κάπου πεταμένα χρήματα για την Ελλάδα προειδοποιεί μέσω της γερμανικής Die Welt ο Επίτροπος Γιοχάνες Χαν και επιμένει πως η Αθήνα θα πρέπει να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα εξασφαλίσουν έτσι συμφωνίες για την ανάπτυξη στις οποίες αναφέρεται ο Γάλλος πρόεδρος.

Η Ελληνική κυβέρνηση αντιμέτωπη με την πρόκληση για τη διατήρηση πολιτικών ισορροπιών αναφέρει η Deutsche Welle. «Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Α. Σαμαράς αλλά η κυβέρνηση συνασπισμού του δεν είναι ακριβώς μια κυβέρνηση σταθερή».

Σύμφωνα με την Suddeutsche Zeitung οι συντηρητικοί και οι σοσιαλιστές οδηγούν την Ελλάδα.

Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Σαμαράς αλλά σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση σχηματισμού κυβέρνησης με τους Σοσιαλιστές και τη μετριοπαθή Αριστερά αναφέρει η Le Monde, ενώ η Liberation αναφέρει ότι η Ελλάδα έβαλε τον Σαμαρά να ηγηθεί του εκτελεστικού.

Η Γερμανία κόμη χρωστάει στην Ελλάδα αποζημιώσεις αναφέρει η Hurriyet, ενώ η Zaman αναφέρει ότι οι Ελληνες κάνουν ουρές για δωρεάν τρόφιμα καθώς οι ηγέτες φτιάχνουν κυβερνητικό συνασπισμό.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Τσιλιόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα