Ο Τύπος στον Κόσμο

Βασικό θέμα στον διεθνή Τύπο είναι η επικράτηση του Μοχάμεντ Μόρσι στα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών της Αιγύπτου... ο πρώτος ισλαμιστής, που αναλαμβάνει τα ηνία στην πολυπληθέστερη χώρα του αραβικού κόσμου... στην Ευρώπη... πρωταγωνιστεί για ακόμα μια φορά η Ισπανία λόγω της επικείμενης αποστολής του επίσημου αιτήματος βοήθειας από τον μηχανισμό διάσωσης για το τραπεζικό της σύστημα.

Οι προκλήσεις πολλαπλασιάζονται για τον

νέο Αιγύπτιο πρόεδρο λένε οι New York Times και τονίζουν την αμηχανία του Λευκού Οίκου. Οι Times του Λονδίνου περιορίζονται στην απεικόνιση των πανηγυρισμών των Αιγυπτίων για την νίκη Μόρσι.

Η Ισπανία θα προσφύγει για βοήθεια την ώρα που η Ευρώπη αγωνίζεται για την κρίση χρέους αναφέρουν οι Financial Times ---θα χρειαστεί τουλάχιστον 100 δισ ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της...

Ο Ισπανός πρωθυπουργός αναδύεται ως σταυροφόρος της λιτότητας αναφέρει η Wall Street Journal--- Oι ασθένειες... φρενάρουν τους Έλληνες ηγέτες--- η οικονομική εφημερίδα αναφέρει πως η κατάσταση της υγείας τόσο του πρωθυπουργού, όσο και του υπουργού οικονομικών ανέβαλαν την επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα.

Οι ηγέτες της Ευρωζώνης συναντώνται υπό πίεση στις Βρυξέλλες--- λένε οι ΝΥ ΤIMES---Την ώρα, που οι κεντρικοί τραπεζίτες και ξένοι ηγέτες προωθούν την ιδέα της τραπεζικής ενοποίησης στην Ευρωζώνη, λίγα έχουν αλλάξει στις θέσεις των τεσσάρων ηγετών των πιο ισχυρών οικονομιών της Ε.Ε--- Όσον αφορά την Ελλάδα --- οι νέοι ηγέτες της Ελλάδας θα χάσουν την κρίσιμη συνάντηση των Βρυξελλών ---η αβεβαιότητα επέστρεψε για την Ελλάδα-- με μια ασυνήθιστη όμως μορφή, σημειώνει η εφημερίδα.

Στην αναβολή της επίσκεψης της τρόικας στην Αθήνα λόγω της κατάστασης της υγείας του πρωθυπουργού και του νέου υπουργού Οικονομικών αναφέρεται και ο βρετανικός Γκάρντιαν ---όσον αφορά τις εξελίξεις στην Ιταλία... η βρετανική εφημερίδα αναφέρει πως στη γειτονική μας χώρα έδιναν και έπαιρναν τα σενάρια περί δυναμικής επιστροφής του Σίλβιο Μπερλουσκόνι... με όχημα μια πιθανή έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απορρίπτει την κριτική Ομπάμα που δέχεται η Γερμανία για τη διάσωση του ευρώ αναφέρει το Spiegel.

H κυβέρνηση καταθέτει σήμερα και επισήμως το αίτημα για βοήθεια αναφέρει η El Pais.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Τσιλιόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα