Ο Θ. Θεοχαρόπουλος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μίλησε στις 25/8 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.:

«Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχει αποκλείσει ξεκάθαρα τέτοιες δυνατότητες συνεργασιών σε όλη την προηγούμενη περίοδο, όχι με τη Δημοκρατική Αριστερά, αλλά με έναν ευρύτερο χώρο, ο οποίος εκφράζει μεταρρυθμιστικές θέσεις».

* Για συμπαράταξη Δημοκρατικής Αριστεράς - ΠαΣοΚ:

«Βρισκόμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις με το ΠαΣοΚ,
για να μπορέσει να υπάρξει αυτή η προοδευτική συμπαράταξη στο χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Πρέπει να έρθουν και άλλες δυνάμεις».

* Για ενδεχόμενη συμμετοχή του Φ. Κουβέλη στη λίστα Επικρατείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.:

«Δεν έχω καμία τέτοια ένδειξη, ούτε πληροφόρηση. Επειδή γνωρίζω πολύ καλά τον πρώην πρόεδρο, ξέρω ότι πάντοτε προσπαθεί να σέβεται τις αποφάσεις της συλλογικότητας και τις όποιες απόψεις, να τις αναφέρει μέσα στο κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς... Μίλησα με τον Φ. Κουβέλη, πριν από δέκα - δεκαπέντε ημέρες, αναλυτικά, για όλα τα θέματα και δεν υπήρξε κάτι τέτοιο, χαρακτηριστικά μου είχε πει ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια ένδειξη... Στην πορεία του έχει αποδείξει ότι σέβεται τη συλλογικότητα».

* Για το εκλογικό διακύβευμα:

«Όλα δείχνουν ότι δεν θα υπάρχουν αυτοδυναμίες στην επόμενη κυβέρνηση, γι' αυτό θα υπάρχουν τα ίδια ζητούμενα με πριν. Θα πρέπει, λοιπόν, το πρώτο κόμμα -αν για παράδειγμα είναι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-, να αποφασίσει αν θα συγκυβερνήσει με κόμματα που έχουν μια καθαρά αντιμνημονιακή στάση -όπως λένε-, απέναντι σε ό,τι έχει συμφωνηθεί, όπως η Λαϊκή Ενότητα, ή εάν θα υπάρξει μια συμφωνία με κόμματα και συμπαρατάξεις, τα οποία θα έχουν μια προοδευτική πολιτική, η οποία θα ασκείται στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης».

Δημοσιογράφος: Με βάση ποιο χρονοδιάγραμμα, η Δημοκρατική Αριστερά θα αποσαφηνίσει απολύτως τη στάση της;

Θ. Θεοχαρόπουλος: «Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα έχουμε εξελίξεις. Με το που προκηρυχτούν εκλογές, θα υπάρχουν οι αποφάσεις του κόμματος. Η προκήρυξη εκλογών αναμένεται στο τέλος της εβδομάδας, οπότε ακριβώς μετά θα προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα