Ο Θ. Πετράκος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Θανάσης Πετράκος, μίλησε στις 16/2 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για την διαπραγμάτευση με τους εταίρους:

Δημοσιογράφος: Υπάρχει μια σκληρή κριτική του κ. Σόιμπλε, σήμερα, που μιλάει για ανευθυνότητα...

Θ. Πετράκος: «Ο κ. Σόιμπλε πρέπει να καταλάβει ότι η περίοδος του "yes man" για τις ελληνικές κυβερνήσεις έχει
τελειώσει. Η Ελλάδα είναι ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει αξιοπρέπεια. Ο κ. Σόιμπλε οφείλει να εξηγήσει -όχι μόνο στον ελληνικό λαό, αλλά και σε όλους τους λαούς του νότου-, γιατί τα προγράμματα που επέβαλε η Γερμανία στην Ευρώπη οδήγησαν σε τρομακτική όξυνση της κρίσης, σε αύξηση της φτωχοποίησης των ανθρώπων, σε αύξηση της ανεργίας, σε μεγάλη ύφεση, δηλαδή επιδείνωσαν την κρίση στην ευρωζώνη. Για αυτά ο κ. Σόιμπλε δεν έχει ευθύνη; Ο κ. Σόιμπλε πρέπει να καταλάβει ότι η Ευρώπη αποτελείται από ισότιμα κράτη, δεν υπάρχει γερμανική Ευρώπη και η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να αναγνωρίσει γερμανική Ευρώπη».

Δημοσιογράφος: Σε περίπτωση αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις, η Αθήνα θα κλιμακώσει την αντίδρασή της; Μπορεί να πάει ενδεχομένως και σε δημοψήφισμα;

Θ. Πετράκος: «Αυτή την στιγμή, εμείς αγωνιζόμαστε να πείσουμε. Να πείσουμε τους εταίρους ότι έχουμε δίκιο. Αυτή την στιγμή, δεν συζητάμε τίποτα άλλο, πέρα από την περαιτέρω πολιτικοποίηση της διαπραγμάτευσης και ίσως και μια νέα Σύνοδο Κορυφής. Το δίκιο είναι με το μέρος μας και νομίζουμε ότι τα επιχειρήματά μας μπορούν να πείσουν οποιονδήποτε θέλει να ακούσει. Από εκεί και πέρα, εδώ είμαστε να συζητήσουμε. Προς το παρόν, δεν συζητάμε κανένα άλλο σχέδιο».

* Για τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας:

«Θα ήθελα να είναι ένας άνθρωπος που πραγματικά να ενώνει τον ελληνικό λαό με την σοβαρότητά του, την σεμνότητά του και μια συνεπή στάση απέναντι σε πολιτικές οι οποίες οδήγησαν την χώρα στην καταστροφή».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα