Ο Θ. Μαργαρίτης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο κ. Θόδωρος  Μαργαρίτης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Δημοκρατικής Αριστεράς, μίλησε στις 10/7 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη. Για την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, τη  συμμετοχή της Δημοκρατικής Αριστεράς στην κυβέρνηση και την παραίτηση  Νικολόπουλου, μεταξύ άλλων είπε:

* Για επαναδιαπραγμάτευση:


«Αυτή

την στιγμή χαράσσεται μια τακτική προκειμένου -σε σύντομο χρονικό διάστημα- το συγκεκριμένο αίτημα (σ.σ. της επαδιαπραγμάτευσης) να μπορεί να έχει και συμμαχίες και ικανότητα επιτυχίας, αλλά και να μην βάλει τη χώρα σε περιπέτειες. Άλλωστε, δεν υπήρξε απόφαση στη συνεδρίαση του Eurogroup. Έγινε μια πρώτη συζήτηση, μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων αλλά απόφαση αναμένεται στο τέλος Ιουλίου...Ακόμη, ο πρωθυπουργός έκανε σαφές ότι δεσμεύεται στην γραμμή της επαναδιαπραγμάτευσης. Εάν η Δημοκρατική Αριστερά διαπιστώσει ότι αυτή η γραμμή παραπέμπεται στις καλένδες, προφανώς και θα υπάρχει μείζον ζήτημα. Σε  κάθε περίπτωση όμως  η γραμμή της επαναδιαπραγμάτευσης  δεν είναι κάτι που θα εφαρμοστεί την επόμενη μέρα. Πόσο μάλλον αφού δεν έχουν προχωρήσει ορισμένοι από τους όρους οι οποίοι ήταν απαραίτητοι για τους δανειστές μας και μερικά από τα ζητήματα για τα οποία  θα έπρεπε να είμαστε και εμείς, επισπεύδοντες.   

* Για τη θέση της Δημοκρατικής Αριστεράς στην κυβέρνηση:

«Δεν είναι δεδομένη η παρουσία της Δημοκρατικής Αριστεράς στην κυβέρνηση, χωρίς όρους και κανόνες. Είπαμε εξαρχής και το διευκρίνισε ο κ. Κουβέλης από το βήμα της Βουλής ότι εμείς λευκή επιταγή δεν δίνουμε».

* Για την παραίτηση Ν. Νικολόπουλου:

«Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να προσέχει τα στελέχη τα οποία τοποθετεί στην κυβέρνηση. Είναι δική της ευθύνη. Είναι ευθύνη του κ. Σαμαρά. Νομίζω επίσης ότι η τοποθέτηση του κ. Νικολόπουλου ήταν πολύ βιαστική. Ψήφο εμπιστοσύνης πήρε η κυβέρνηση την Κυριακή το βράδυ. Και τέλος, θέλω να πω ότι ο κ. Νικολόπουλος είναι από τα πρόσωπα για τη συμμετοχή των οποίων στην κυβέρνηση ή όχι, δεν θα είχε πρόβλημα η Δημοκρατική Αριστερά».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα