Ο Θ. Χειμωνάς στον ΑΘΗΝΑ984

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠαΣοΚ, Θανάσης Χειμωνάς, μίλησε στις 6/6 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη. Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για μετεκλογικές συνεργασίες:

«Έχω την εντύπωση -και όντας μέσα στο ΠαΣοΚ-, ότι το ΠαΣοΚ είναι το κόμμα που θέλει περισσότερο από όλους να υπάρξει κυβέρνηση μετά τις 17 Ιουνίου.
Λογικά θα έπρεπε να το θέλουν όλοι γιατί είναι θέμα επιβίωσης. Θα είναι καταστροφική μια ακυβερνησία τη συγκεκριμένη στιγμή. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι το ΠαΣοΚ θα πάει οπουδήποτε για να βουλώσει τρύπες. Πρέπει τα κόμματα τα οποία θα συνεργαστούν μαζί του να δώσουν κάποιες εγγυήσεις.
Για παράδειγμα, εάν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α έρθει πρώτο κόμμα και πει μετά τις εκλογές ότι "εμείς καταγγέλλουμε και ακυρώνουμε το μνημόνιο", το ΠαΣοΚ δεν πρόκειται να συνεργαστεί μαζί του, γιατί αυτό θα  σημαίνει επιστροφή στη δραχμή. Το ΠαΣοΚ δεν μπορεί να συμπράξει σε μια τέτοια πολιτική. Από την άλλη πλευρά και η Νέα Δημοκρατία -που παρουσιάζεται ως ο μεγάλος σημαιοφόρος και σταυροφόρος της ευρωπαϊκής ιδέας-παρά όλες τις αμφιταλαντεύσεις που  είχε τα προηγούμενα τρία χρόνια. Πρέπει  να αποδείξει ότι έχει καλές προθέσεις και ότι σκοπεύει να συνεργαστεί. Κάτι που δεν το είδαμε στην προηγούμενη κυβέρνηση, γιατί εγώ ακόμη δεν ξέρω αν η Νέα Δημοκρατία ήταν ή δεν ήταν, και αυτό ο ιστορικός του μέλλοντος θα το κρίνει. Πέρα από αυτό θεωρώ ότι μια κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΠαΣοΚ δεν μπορεί από μόνη της  να σταθεί. Πρέπει να υπάρξουν οπωσδήποτε και άλλα κόμματα. Τουλάχιστον ένα  ακόμα. Σκέφτομαι μόνο τη Δημοκρατική Αριστερά. Δε μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο».

Σε άλλο σημείο είπε: «Θα ήταν πολύ καλό να υπάρξει μια κυβέρνηση  κεντροαριστεράς ανάμεσα σε ΣΥ.ΡΙΖ.Α,  ΠαΣοΚ και  Δημοκρατική Αριστερά, αλλά ξαναλέω ότι δεν γίνεται ,εκτός αν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α εγκαταλείψει αυτήν την εμμονή με την καταγγελία και την ακύρωση. Θεωρώ όμως ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α δεν θα το κάνει και εκτιμώ ότι κατά βάθος δεν θέλει να κυβερνήσει, είναι ξεκάθαρο και για αυτό υπόσχεται.Γιατί ξέρει ότι δεν πρόκειται ποτέ να κυβερνήσει. Δε μπορεί να κάνει κυβέρνηση χωρίς ΠαΣοΚ και Νέα Δημοκρατία, τα υπόλοιπα κόμματα δεν αρκούν, το ΚΚΕ δεν θα συνεργαστεί μαζί του έτσι κι αλλιώς ,οπότε υπόσχεται, γιατί ξέρει ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ να εφαρμόσει τις υποσχέσεις του».
«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα