Ο Ταλάτ επανήλθε στην ηγεσία του ΡΤΚ

Ο πρώην ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ επανήλθε στην ενεργό πολιτική και στην ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ), μετά την χθεσινή νίκη του στο συνέδριο του κόμματος. Ο κ. Ταλάτ εξελέγη ηγέτης του κόμματος με ποσοστό 87% των ψήφων (836 από τις 1.105 ψήφους). Ο Γιασάρ Οτούντσογλου εξασφάλισε 93 ψήφους.
Σε ομιλία του, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο κ. Ταλάτ σημείωσε ότι ο πιο σημαντικός στόχος είναι η επίλυση του Κυπριακού. «Υπάρχει δουλειά να γίνει. Πρέπει να πείσουμε την κοινότητα ότι το κόμμα μας είναι
λαϊκό κόμμα και πρωταρχικός μας στόχος είναι η ανανέωση και το μέλλον του κόμματος», είπε.

Με το θέμα την εκλογής Ταλάτ ασχολείται πρωτοσέλιδα και ο σημερινός τουρκοκυπριακός Τύπος με την εφημερίδα "Αφρίκα" να έχει τίτλο "Και πάλι στην ηγεσία του ΡΤΚ ο Ταλάτ", τη «Χαλκίν Σεσί» να έχει τίτλο "Νέα περίοδος στο ΡΤΚ", ενώ η «Χαβαντίς» τιτλοφορεί το σχετικό της δημοσίευμα "Δεν είναι χώρος εξεύρεσης εργασίας το ΡΤΚ" και γράφει ότι αυστηρός ήταν στην ομιλία του ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο οποίος είπε ότι όποιος κτυπήσει την πόρτα του κόμματος, ζητώντας εργασία στην "κυβέρνηση" να μην περιμένει την πόρτα να ανοίξει. Τέλος, η «Κίπρις» με τίτλο "Περίοδος Ταλάτ" και η «Γενί Ντουζέν» "Δικαιοσύνη στην κοινότητα, εμπιστοσύνη στην πολιτική" αναφέρονται στο συνέδριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα