Ο Σ. Λαζαρίδης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών, Σωκράτης Λαζαρίδης, μίλησε στις 14/3 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Νίκο Καρούτζο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για τα εργαλεία χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων:

«Αυτή την εποχή, τα μάτια όλων των επενδυτών -παγκοσμίως-, είναι στραμμένα στην Ελλάδα, περισσότερο από ποτέ. Είναι πολύ ενδιαφέρον και σημαντικό το γεγονός ότι οι τράπεζες
έχουν ξαναβγεί και αξιοποιούν αυτό το ενδιαφέρον με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, γεγονός που δημιουργεί ένα momentum. Θα ήταν καλό για την ελληνική οικονομία να αξιοποιηθεί αυτό και από άλλες εταιρίες, εκτός από τις τράπεζες που είναι διεθνώς γνωστές. Αυτό φαίνεται ότι θα κινητοποιηθεί το επόμενο διάστημα. Εμείς ανοίξαμε μία νέα αγορά για start ups, για εταιρείες που ξεκινούν τώρα. Δεν είναι δική μας πρωτοβουλία, είναι ένα trend που διαμορφώνεται πανευρωπαϊκά, απλώς -όπως πάντα, θα τολμήσω να πω-, είμαστε ένα βήμα πιο μπροστά... Στις 17 του μήνα, θα βγάλει μία ανακοίνωση και η ομοσπονδία ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, που έχει μία συνεργασία με τα venture capital προς αυτή την κατεύθυνση. Δίνουμε, λοιπόν, μία αγορά και χρησιμοποιούμε την υποδομή μας. Θα φτιάξουμε, επίσης, δημοπρασίες στο χρηματιστήριο, μέσω των οποίων θα συγκεντρώνονται χρήματα για κάποια start ups, που έχουν περάσει από μηχανισμούς αξιολόγησης, σαν τους διαγωνισμούς που έχουμε κατά κόρον δει το τελευταίο διάστημα...».

* Για τις ξένες επενδύσεις:

«Οι νέες εισαγωγές είναι μπροστά μας».

Δημοσιογράφος: Επεξεργάζεστε αιτήσεις εταιριών, που ενδιαφέρονται να μπουν στο χρηματιστήριο;

Σ. Λαζαρίδης: «Αυτή τη στιγμή, οι εταιρείες έχουν την πρωτοβουλία της ανακοίνωσης. Να πω μόνο ότι δεν θα επιτρεπόταν να στοιχηματίσω ότι μέχρι το Πάσχα θα έχουμε νέες εισαγωγές, γιατί μετά θα κατηγορούμουν για εσωτερική πληροφόρηση».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα