Ο Σ. Κατσέλος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ελιά, Σωτήρης Κατσέλος, μίλησε στις 22/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για το διακύβευμα των ευρωεκλογών:

«Δυστυχώς, αυτές οι εκλογές -εδώ και χρόνια-, είχαν χαρακτήρα αξιολόγησης της εσωτερικής πραγματικότητας. Θέλετε να πούμε ότι έφταιγε η λίστα, οπότε δεν είχε κάποιο νόημα;».

Δημοσιογράφος: Μπορεί να είναι και η νοοτροπία αυτή, γιατί τα προηγούμενα χρόνια ασχοληθήκαμε πολύ λίγο με τα ευρωπαϊκά ζητήματα
και σε αυτό φταίμε και τα media...

Σ. Κατσέλος: «Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι παλιότερα -και για πολλούς Έλληνες-, η Ευρώπη ήταν μακριά. Δηλαδή, αν εξαιρέσουμε το ευρώ και ίσως κάποιες οδηγίες, δεν ήταν αντιληπτός ο ρόλος της, το τι μπορεί να κάνει πραγματικά η Ευρώπη στην καθημερινότητα του πολίτη».

Δημοσιογράφος: Δεν ήταν αντιληπτό ότι είμαστε εμείς η Ευρώπη...

Σ. Κατσέλος: «Άκουσα και σήμερα, ακόμα και τώρα, κάποια πολιτικά κόμματα που επέλεξαν να κρατήσουν την ατζέντα σε εσωτερικά ζητήματα...».

* "Η ατζέντα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ήταν από την αρχή: ψηφίστε μας για να φύγουν":

Δημοσιογράφος: Ένα από τα κεντρικά διλήμματα αυτής της περιόδου, όπως ετέθη από τον κ. Βενιζέλο, εξαρχής, είναι το ότι αν δεν πάρει ικανό ποσοστό η Ελιά, θα έχουμε κυβερνητική αστάθεια, ενδεχομένως και εθνικές εκλογές...

Σ. Κατσέλος: «Αυτό δεν το ξεκίνησε το δικό μας κόμμα, είναι παρεξήγηση. Το ξεκίνησε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Η ατζέντα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. από την αρχή ήταν "ψηφίστε μας, για να φύγουν"».

Δημοσιογράφος: Διαχρονικά, αυτή ήταν η ατζέντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ακόμα και σε εκλογές σωματείων...

Σ. Κατσέλος: «Αυτό βέβαια δεν είναι κάτι θετικό. Πιστεύω ότι αυτή την εποχή, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πόνταρε πάρα πολύ σε αυτήν την ατζέντα, όπως επίσης μην ξεχνάμε ότι και η Νέα Δημοκρατία, εν μέρει, ήθελε να αποκομίσει μέσα από αυτήν την εκλογική διαδικασία, όλα τα οφέλη της όποιας επιτυχίας της συγκυβέρνησης, χωρίς το κόστος».

Δημοσιογράφος: Και η Ελιά τι είπε; Να βοηθήσει στα διλήμματα;

Σ. Κατσέλος: «Η Ελιά σήκωσε το γάντι. Ήμασταν από τους πρώτους -αυτό πρέπει να το τονίσουμε-, που η ατζέντα μας ήταν ευρωπαϊκή».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα