Ο Ρ. Σπυρόπουλος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο γενικός διευθυντής του ΠαΣοΚ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, μίλησε στις 20/12 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων είπε:

«Σε σχέση με την εκχώρηση (σ. σ. της κρατικής επιχορήγησης στις τράπεζες ως εγγύηση δανείου), το νέο μοντέλο χρηματοδότησης των κομμάτων πρέπει να απαγορεύει την εκχώρηση. Πιστεύω ότι το νέο μοντέλο χρηματοδότησης των κομμάτων πρέπει, ενδεχομένως, ένα τμήμα των παροχών να το δίνει σε είδος
και όχι σε χρήμα. Δηλαδή, το να δίνει στέγη είναι πολύ μεγάλο πράγμα, το να εντάσσει τις επικοινωνίες στο πρόγραμμα σύζευξης και να μηδενίσει το κόστος επικοινωνιών που έχουν τα κόμματα είναι πολύ σημαντικό... Να έχουμε άλλο καθεστώς διαφήμισης μέσω των ΜΜΕ για την κρατική τηλεόραση, είναι πολύ σημαντικό. Και βεβαίως, το να δίνει τη δυνατότητα σε κάποιον ο οποίος θέλει να ενισχύσει οικονομικά ένα κόμμα, να αναγράφεται το όνομά του, το ΑΦΜ του και το ποσό που δίνει εθελοντικά. Να είναι γνωστή η πηγή των εσόδων. Μπορεί να υπάρχει ένα όριο σε αυτή, αλλά να είναι ελεύθερη και ορατή».

* Για δανειοδότηση κομμάτων από τράπεζες:

«Είχε ένα αρνητικό και ένα θετικό. Ήταν το μέσο άμυνας των κομμάτων απέναντι σε οικονομικές εξαρτήσεις άλλου τύπου. Οπότε πρόσφεραν θεάρεστο έργο οι τράπεζες, που τώρα τις εγκαλούμε. Νομίζω ότι είναι άνευ ουσίας και προσβλητικό που τις εγκαλεί. Εν πάση περιπτώσει, η δικαστική αρχή είναι ανεξάρτητη αρχή».
«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα