Ο Π. Σκουρλέτης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Παναγιώτης Σκουρλέτης, μίλησε στις 23/07 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και στη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για το ζήτημα της αναδιαπραγμάτευσης:

Δημοσιογράφος: Σε ό,τι αφορά στη ρητορική των τριών κυβερνητικών εταίρων, των κομμάτων που συναποτελούν την κυβέρνηση, υπάρχει ακόμα το κομμάτι της επαναδιαπραγμάτευσης. Στη ρητορική, επιμένω...

Π. Σκουρλέτης: «Υπάρχει στην Δευτέρα Παρουσία. Όταν η ελληνική οικονομία θα έχει φτάσει στον πάτο, ο οποίος τελικά δεν είναι ορατός -γιατί πηγαίνει όλο και
πιο κάτω-, από πού και ως πού υπάρχει; Και το λέω επειδή  εφαρμόζεται αυτό το πρόγραμμα, το οποίο έχει συγκεκριμένες επιπτώσεις στην κοινωνία και την οικονομία. Κάθε μήνα που υλοποιείται αυτή η πολιτική, με αυτά τα συγκεκριμένα μέτρα και χαρακτηριστικά, καταστρέφεται η ελληνική κοινωνία και η ελληνική οικονομία. Κλείνουν επιχειρήσεις. Απαξιώνονται υποδομές. Δεν βλέπω λοιπόν κάποια ορατή διέξοδο. Άρα μετά από 6 μήνες, θα επαναδιαπραγματευτούμε τι και από χειρότερες θέσεις. Η μόνη ορατή διέξοδος πλέον - το λέω και προσωπικά και ως χώρος, πιο κατηγορηματικά, με βάση τα αποτελέσματα- είναι να σταματήσουν η φιλοσοφία, ο προσανατολισμός, το περιεχόμενο αυτής της πολιτικής. Διαφορετικά , πολύ σύντομα θα  ε φτάσουμε σε τυφλό αδιέξοδο».

Δημοσιογράφος: Αυτό σημαίνει κατάργηση, απεγκλωβισμό από το μνημόνιο...

Π. Σκουρλέτης: «Βεβαίως. Γι' αυτό προτείναμε  έκτακτη συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών,  στην οποία  να τεθεί το θέμα της αντιμετώπισης της ελληνικής περίπτωσης ή μάλλον με αφορμή την ελληνική περίπτωση, να συζητηθεί ο αναγκαίος επανασχεδιασμός της Ευρώπης απέναντι στην κρίση , σε μια προοπτική εξόδου. Δεν υπάρχει καμία καλή είδηση για καμία χώρα τους τελευταίους μήνες, όσο είμαστε προσηλωμένοι σε αυτήν την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική».

* Για εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης:

«Αυτή η εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, όπως την έχει "πετάξει" στην πολιτική αρένα ο κ. Βενιζέλος, δεν είναι άνευ πολιτικού περιεχομένου και προσανατολισμού της πολιτικής. Άρα, λοιπόν, φαίνεται, ότι με τους σημερινούς κυβερνώντες, αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά τι σημαίνει εθνικό συμφέρον. Δεν μπορεί να υπάρξει εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης με αυτούς οι οποίοι ξεγέλασαν τον κόσμο, αγνόησαν  το πολιτικό μήνυμα των εκλογών και αυτή τη στιγμή το μόνο που φαίνεται ότι είναι ικανοί να κάνουν, είναι επικοινωνιακή πολιτική, άνευ  περιεχομένου.

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα