Ο Π. Παναγιωτόπουλος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο χημικός μηχανικός, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, μίλησε στις 24/4 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για την εκδήλωση στον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας ΕΠΙ.νοώ, στο πλαίσιο συνεργασίας για την "έξυπνη πόλη":

«Η έξυπνη πόλη συνίσταται στην αποδοτικότερη λειτουργία των παραδοσιακών δικτύων των πόλεων, δηλαδή των δικτύων Μεταφορών, Ύδρευσης, Αποχέτευσης, Διαχείρισης Απορριμάτων κ.λπ. Πρόκειται για το πώς οι λειτουργίες της πληροφορικής κάνουν πιο έξυπνες συνολικά τις πόλεις. Υπάρχει ένα μεγάλο πεδίο εφαρμογών. Για
παράδειγμα, μπορούν να χρηματοδοτηθούν εφαρμογές για έξυπνες λάμπες, έτσι ώστε να υπάρχει εξοικονόμηση ενέργειας...
Υπάρχει ένα πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των δήμων Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου Κρήτης, της ερευνητικής μας ομάδας Infostrag, της μη κερδοσκοπικής εταιρείας ΕΕΛ/ΛΑΚ, τον σύνδεσμο Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος και συμμετέχει σε αυτό και η Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας. Σκοπός αυτού του πλαισίου συνεργασίας είναι η επεξεργασία και στρατηγικών θέσεων, γιατί είναι καλό κάθε πόλη να αναπτύξει την στρατηγική της, ώστε τέτοιες έξυπνες δράσεις να ευθυγραμμίζονται και με τους στόχους και τις ανάγκες κάθε πόλης».

* Για την ανταπόκριση των δημοτών:

«Τώρα αρχίζουν και δέχονται κάποια μηνύματα οι δημότες και είμαστε σε ένα στάδιο δημιουργίας μια κρίσιμης μάζας. Αυτό είναι το βασικό, ώστε μετά οι υπηρεσίες να βελτιωθούν και να υπάρχει πολλαπλασιασμός τέτοιων δράσεων. Είναι κάτι αμφίδρομο. Η προσφορά δημιουργεί ζήτηση και μετά η ζήτηση θα δημιουργήσει κι άλλη προσφορά».

Και πρόσθεσε: «Μια από τις βασικές αιτίες της κρίσης είναι ότι δεν έχουμε αξιοποιήσει τόσο καλά -σε γενικές γραμμές-, την τεχνολογία που υπάρχει... Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας ΕΠΙ.νοώ, είναι μια σύμπραξη του Δήμου Αθηναίων με το Πολυτεχνείο και έχει σκοπό να υποστηρίξει τόσο σε θέμα χώρου, όσο και σε θέμα συμβουλευτικών υπηρεσιών νέους ερευνητές που θέλουν να αξιοποιήσουν επιχειρηματικά την ιδέα τους».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα