Ο Π. Κουκουλόπουλος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο βουλευτής ΠαΣοΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος, μίλησε την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Βασίλη Πάικο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Υπάρχει κόσμος που περιμένει κάτι από εμάς και βλέπει από κορυφαία στελέχη μια συμπεριφορά που ήδη έχει καταγραφεί ως επιτομή της πολιτικής μυωπίας».

Δημοσιογράφος: Βλέπουμε όμως σε μια τελευταία δημοσκόπηση ότι το εγχείρημα του κου Λοβέρδου

το βλέπουν ευμενώς το 18% των πολιτών...

Π. Κουκουλόπουλος: «Και του κου Αβραμόπουλου την έβλεπε ευμενώς ανάλογο ποσοστό, αλλά αυτό το κόμμα δεν υπήρξε ποτέ. Τίποτα δεν σημαίνει αυτό».

Δημοσιογράφος: Είδαμε τις προηγούμενες μέρες, έξι κινήσεις του σοσιαλδημοκρατικού χώρου να μαζεύονται, να διαβουλεύονται, να δουν τι μπορεί να γίνει. Είδαμε και την κίνηση του κυρίου Λοβέρδου. Σημαίνει ότι όλος αυτός ο κόσμος, σε επίπεδο στελεχών τουλάχιστον, δεν εμπιστεύεται το ΠαΣοΚ ως γνήσιο εκφραστή του χώρου αυτού και αναζητάει κάτι άλλο.

Π. Κουκουλόπουλος: «Ακριβώς εδώ είναι η πολιτική μυωπία... Πριν από δύο μήνες παρακολουθούσαμε όλοι τον καλπασμό -υποτίθεται- του κου Σαμαρά που έβρισκε και έδαφος μάλιστα σε στελέχη του ΠαΣοΚ, που εξέφραζε την επιθυμία του να ανοιχτεί προς το κέντρο, κ.λπ.... Αυτές οι απόψεις είναι τουλάχιστον αφελείς, διότι στο κυβερνητικό της τόξο, κάθε σοβαρής χώρας, υπάρχουν δύο εκδοχές, η συντηρητική και η σοσιαλδημοκρατική...».

Δημοσιογράφος: Δε φοβάστε ότι την στιγμή της κρίσης, όσοι θέλουν να μην έρθει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α στα πράγματα θα πάνε με τον Σαμαρά που είναι ο πιο δυναμικός ή ο πιο αξιόπιστος, εντός εισαγωγικών, χώρος που αντιμετωπίζει τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α;

Π. Κουκουλόπουλος: «Αν αγαπάμε την πατρίδα , οφείλουμε να κατευθυνθούμε σε ένα αναλογικό εκλογικό σύστημα, προκειμένου να μην υπάρχουν τέτοια διλήμματα. Δεν είναι η απάντησή μου αυτή στο ενδεχόμενο της πόλωσης. Θα σας πω καθαρά. Η εμπειρία των τριών τελευταίων ετών απέδειξε ότι το μπόνους που δίνει ο εκλογικός νόμος είναι ένα πρόσκαιρο καταφύγιο για την κυβερνητική πλειοψηφία. Γιατί μέχρις ότου βγει η Ελλάδα από την κρίση, πρέπει να υπάρξουν πλειοψηφίες στην κοινωνία... Η Ελλάδα, επί  μια δεκαετία περίπου, πρέπει να κατανοήσει  - και εδώ είναι  καθοριστικός ο ρόλος των πολιτικών δυνάμεων - ότι δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός από τα συναινετικά σχήματα».

Δημοσιογράφος: Θα προτείνετε κι εσείς, μαζί με τον κ. Κουβέλη, την απλή αναλογική;

Π. Κουκουλόπουλος: «Ναι. Και πρέπει να δούμε σοβαρά και την ψήφο των μεταναστών και των αποδήμων».

Δημοσιογράφος: Την απλή και άδολη αναλογική χωρίς 3%;

Π. Κουκουλόπουλος: «Ένα όριο πρέπει να υπάρχει, προκειμένου να αποφευχθεί ο πολυκερματισμός που δεν ευνοεί την υγιή δημοκρατία... Ακόμα δεν έχει παρουσιαστεί κάποιο σχέδιο. Υπάρχει και μια εκδοχή για ύπαρξη ενός μικρού μπόνους που θα παίρνει η συνεργασία των κομμάτων η οποία καταλήγει σε κυβερνητικό συνασπισμό. Υπάρχουν διάφορες εκδοχές που μπορούν να βοηθήσουν τα πράγματα να πάνε μπροστά.

Και π
Keywords
Τυχαία Θέματα