Ο Π. Κουκουλόπουλος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο υφυπουργός Εσωτερικών, Πάρις Κουκουλόπουλος, μίλησε στις 12/3 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.
Για την διήμερη  Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠαΣοΚ, το Καταστατικό του κόμματος , την αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα και τις βουλευτικές εκλογές, μεταξύ άλλων ,είπε:

«Ό,τι μας διαχωρίζει από την
Ευρώπη, στην οποία θέλουμε να ανήκουμε -που υπήρξε και το βασικό σημείο σύμπτωσης όλων ανεξαιρέτως των ομιλητών στο διήμερο της εθνικής συνδιάσκεψης-  ήταν ακριβώς, ότι η Ελλάδα και η Ευρώπη κοινή μοίρα, κοινή πορεία... Αν θέλουμε να γίνουμε ένα τέτοιο κράτος, αναλόγως πρέπει να συμπεριφερθούν και τα κόμματα. Το ζήτημα της τήρησης του Καταστατικού  - και είμαι ένας άνθρωπος, που είχε επιφυλάξεις από το 2003 -τότε ήμουν μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου και είχα επιφυλάξεις - όμως δεν έχει καμία σημασία η γνώμη μου. Η γνώμη διατυπώνεται όταν πρέπει. Αν είναι μειοψηφούσα πρέπει να σεβαστεί την πλειοψηφία, και τον κανόνα τον εφαρμόζουμε όλοι μαζί. Η Ελλάδα δεν έχει καμμία ανάγκη από μεγαλοψυχίες και μεγαλόθυμες διακηρύξεις. Έχει ανάγκη από σοβαρότητα και ευθύνη .Και πρώτη άσκηση δημοκρατίας και σοβαρότητας είναι ,ότι οι νόμοι ισχύουν για όλους. Στην Ελλάδα ακούγεται σαν ανέκδοτο αυτό».

* Για την ψηφοφορία για αλλαγή ηγεσίας στο ΠαΣοΚ:

«Περίμενα,ότι ο Χρήστος Παπουτσής και ο Στέφανος Τζουμάκας θα συγκέντρωναν -στην ψηφοφορία δια ανατάσεως της χειρός- από τους 177 πολύ περισσότερες προτιμήσεις. Θα έδιναν μια δυνατότητα για την υποψηφιότητά τους με ένα κρίσιμο αριθμό. Δεν είμαι σε θέση να τον προσδιορίσω, πάντως όχι 11 και 4, όταν το Καταστατικό ζητάει 94...».

Σε άλλο σημείο είπε:
«Το άλλο στοίχημα που έχουμε να κερδίσουμε τώρα είναι το στοίχημα της συμμετοχής. Το ΠαΣοΚ πάει για ένα νέο ξεκίνημα . Έτσι, εκλέξαμε το 2004, ως μόνο υποψήφιο, τον Γιώργο Παπανδρέου. Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα, υπάρχει καθολική αποδοχή στο πρόσωπο του Ευάγγελου Βενιζέλου, υπάρχει πίστη και προσδοκία ,ότι όπως κράτησε όρθια τη χώρα -μαζί με άλλους φυσικά όχι μόνος του-, θα βάλουμε και όλοι πλάτη να κρατήσουμε όρθιο το ΠαΣοΚ. Νομίζω το κρατήσαμε όρθιο το διήμερο».

Δημοσιογράφος: Υπάρχει κάποιο αριθμητικό στοίχημα για την συμμετοχή του κόσμου στις εσωκομματικές κάλπες;

Π. Κουκουλόπουλος: «Όχι, δεν υπάρχει κανένα στοίχημα. Προσωπικά πιστεύω, ότι ένας μεγάλος αριθμός θα ψηφίσει. Αυτό που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα περί του ότι θα παρεμποδιστεί από διάφορες ομάδες κ.λ.π. Έχουμε να δώσουμε μάχη την άλλη Κυριακή. Η μάχη της συμμετοχής, της άσκησης του δημοκρατικού δικαιώματος. Δεν νομίζω ότι έχει κανείς το δικαίωμα ή μπορεί να μας εμποδίσει. Θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε σε όλη την Ελλάδα και θέλω να πιστεύω ,ότι θα ψηφίσει ο μεγαλύτερος δυνατός αριθμός».

Δημοσιογράφος: Το στοίχημα είναι περίπου ο αριθμός που είχε εκλεγεί ο κ. Παπανδρέου το 2004 ή το 2007; Βέβαια μιλάμε για πολύ μεγάλα νούμερα και τα δεδομένα έχουν αλλάξει...

Π. Κουκουλόπουλος: «Δεν υπάρχει κανέ
Keywords
Τυχαία Θέματα