Ο Π. Κουκουλόπουλος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο βουλευτής του ΠαΣοΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος, μίλησε την 1/7 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

Δημοσιογράφος: Σε μία περίοδο που είναι ένα αίτημα αλυτρωτικό -να το χαρακτηρίσω έτσι-, το να αποτιμήσουμε το πώς φτάσαμε ως εδώ, γιατί ο κ. Βορίδης δεν έχει το δικαίωμα να πει την ιδεολογικοπολιτική του εκτίμηση και άποψη για οποιαδήποτε περίοδο της μεταπολίτευσης;

Π. Κουκουλόπουλος: «Το δικαίωμα είναι αναφαίρετο και έχει θεμελιωθεί στην τρίτη Ελληνική
Δημοκρατία με αναμφισβήτητους θεμελιωτές -που δεν περιμένουν καν τον ιστορικό-, τους Κ. Καραμανλή και Α. Παπανδρέου. Αλλά η πρώτη παρατήρησή μου στον κ. Βορίδη είναι ότι μάλλον δεν του αρέσει η τρίτη Ελληνική Δημοκρατία, γιατί στα νιάτα του είναι γνωστό το τι έσυρε στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και στην ωριμότητά του, λέει τα ανάλογα για τον έτερο Καππαδόκη Ανδρέα Παπανδρέου, θεμελιωτή της τρίτης Ελληνικής Δημοκρατίας, η οποία είναι με απόσταση η καλύτερη περίοδος δημοκρατίας, ομαλότητας και ευημερίας για τον τόπο, όσο και αν έχει επισκιαστεί από την κρίση».

Δημοσιογράφος: Ο κ. Βορίδης, λοιπόν, δικαιούται να τα πει αυτά...

Π. Κουκουλόπουλος: «Φυσικά έχει το δικαίωμα, άλλωστε έχει κατοχυρωθεί για καθέναν το δικαίωμα να λέει ό, τι θέλει και αυτό για τη χώρα μας αποτελεί μια μεγάλη κατάκτηση που -για να μαθαίνουν και οι νεώτεροι-, δεν υπήρχε πριν από την τρίτη Ελληνική Δημοκρατία, δηλαδή πριν από το 1974».

Δημοσιογράφος: Αυτό όμως μπορεί να προκαλέσει ρωγμές σε μία δικομματική κυβέρνηση, η οποία έχει να αντιμετωπίσει πολύ καυτά θέματα και αναφέρομαι βέβαια στις σχέσεις Νέας Δημοκρατίας - ΠαΣοΚ...

Π. Κουκουλόπουλος: «Θέλω να πιστεύω ότι θα επικρατήσουν οι λογικές σκέψεις και στα δύο στρατόπεδα, γιατί ο κ. Βορίδης θύμισε τις διαφορές που έχει η δεξιά από το ΠαΣοΚ. Αν αυτό επιδίωκε, το κατάφερε. Θέλω να μείνω σε αυτό που ο ίδιος είπε και να σχολιάσω κάτι που δεν είναι δική μου εικασία. Ο κ. Βορίδης ζήτησε να κρίνουμε ιδεολογικά αυτά που είπε. Εγώ λοιπόν δέχομαι να τα κρίνω έτσι και το είπα και μέσω διαδικτύου. Θέλω, λοιπόν, να πω ότι ο κ. Βορίδης -τον οποίο γνωρίζω εδώ και περίπου τριάμισι χρόνια ως βουλευτή-, υπηρετεί μία συγκεκριμένη ιδεολογική και πολιτική ατζέντα, σύμφωνα με την οποία η αυτοδιοίκηση είναι μόνο διαφθορά και όχι εξυπηρέτηση του πολίτη, οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι τεμπέληδες, το πολιτικό σύστημα είναι σάπιο κ.λπ. Η γνωστή ατζέντα του νεοφιλελευθερισμού που κυριαρχεί από άκρη σε άκρη στην ανθρωπότητα από την δεκαετία του 1990. Αν ήθελε λοιπόν να αναζητήσει αιτίες για τη κρίση και να είναι δίκαιος, για να μην έχει ιδεολογική τύφλωση, θα έπρεπε να αναζητήσει σε αυτή την περίοδο τις αιτίες της κρίσης. Γιατί οι περιοριστικές πολιτικές, οι πολιτικές της λιτότητας έχουν ένα πολύ καθαρό ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα».

Δημοσιογράφος: Θεωρείτε ότι αυτό το στίγμα έχει και μία ευρύτερη στρατηγική, πρόσβασης στα ακροδεξιά της Νέας Δημοκρατίας, λόγω των απωλειών και τι κινδύνους ενδεχομένως υποκρύπτει αυτή η στρατηγική;

Π. Κουκουλόπουλος: «Αυτό θα το δείξει τις επόμενες ημέρες ο κ Βορίδης. Πάντως εγώ πρέπει να καταθέσω κάτι που δεν έτυχε σχολιασμού στα ΜΜΕ. Την προηγούμενη Πέμπτη, παραμονές του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, ο κ Βορίδης μιλώντας επί 16 λεπτά ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, αφιέρωσε τα οκτώ εξ αυτών συνομιλώντας με τον κ. Παναγιώταρο της Χρυσής Αυγής, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο και από τον ίδιο τον κ. Παναγιώταρο. Εγκαινιάζει προφανώς μια τακτική που θυμίζει εκείνη του Νικολά Σαρκοζί, δηλαδή χαϊδεύουμε την ακροδεξιά, ανοίγουμε διάλογο μαζί της κ.λπ., αλλά τα αποτελέσματα στη Γαλλία είναι γνωστά. Δεν ξέρω βέβαια αν θα είναι τα ίδια και στην Ελλάδα».

Δημοσιογράφος: Εκεί πιστεύετε ότι απευθύνεται ο κ. Βορίδης;

Π. Κουκουλόπουλος: «Ενδεχομένως, αλλά θα φανεί τις επόμενες ημέρες...».

Δημοσιογράφος: Η επίσημη αντίδραση από τη Νέα Δημοκρατία σας ικανοποιεί;

Π. Κουκουλόπουλος: «Η Νέα Δημοκρατία είναι προφανές ότι φοβάται για την κυβερνητική συνοχή. Πιστεύω ότι είναι υπερβολικός ο φόβος, γιατί το ότι συγκυβερνούμε δεν σημαίνει ότι θα προσέλθουμε σε γάμο, όπως έγραψε ένα πρωτοσέλιδο».

Δημοσιογράφος: Μου προξενεί πάντως εντύπωση ότι αντιδράτε για τις δηλώσεις του κ. Βορίδη, ενώ για παράδειγμα θα έπρεπε να σας σοκάρει περισσότερο το γεγονός ότι δύο υπουργοί της δικομματικής κυβέρνησης, αναφέρομαι στον κ. Γεωργιάδη και στον κ. Βαρβιτσιώτη -ο τελευταίος από τη συχνότητα του «Αθήνα 9.84»-, ουσιαστικά τάσσονται με τις απόψεις Βορίδη...

Π. Κουκουλόπουλος: «...Ο κ. Γεωργιάδης μαζί με τον κ. Βαρβιτσιώτη θα κριθούν από αυτά που θα κάνουν ως υπουργοί και αυτό είναι που ενδιαφέρει τον λαό».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα