Ο Π. Κουκουλόπουλος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο βουλευτής του ΠαΣοΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος, μίλησε την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Βασίλη Πάικο.

Μεταξύ άλλων, είπε:
 
Δημοσιογράφος: Έχουμε τρεις εβδομάδες ως τις 12 Νοεμβρίου. Πρέπει να έχουνε τελειώσει οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, να συμφωνήσουν οι αρχηγοί, να πάνε στη Βουλή, να ψηφιστούν, κ.λπ.... Ο κ. Βενιζέλος

έχει πει ότι δε θα ψηφίσουμε τα μέτρα, εάν δεν έρθουν μαζί με αναπτυξιακό, μαζί με φορολογικό, μαζί με την επιμήκυνση... Είναι βέβαιο ότι δε θα συνοδεύονται από αυτά. Τι θα κάνετε;

Π. Κουκουλόπουλος: «Αυτό που έχει σημασία είναι ότι δεν πρόκειται να έρθουν στη Βουλή μέτρα που δεν έχουν συμφωνηθεί από τους τρεις αρχηγούς... Δεν είναι ανελαστικοί οι όροι. Δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε. Ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, αναπτυξιακό και κοινωνικό πακέτο. Αυτές είναι οι άμεσες προτεραιότητες της χώρας.
Νομίζω ότι το ΠαΣοΚ θα έχει την πιο πειθαρχημένη κοινοβουλευτική ομάδα, ακριβώς επειδή είναι αποτέλεσμα μιας εσωτερικής, δημοκρατικής διαδικασίας η απόφασή μας».

* Για την συνέντευξη Πάγκαλου στην εφημερίδα «Καθημερινή» και το «Όλοι μαζί με τον Σαμαρά»:

«Ένας δημοκράτης δε θα το έλεγε αυτό ,στην πιο κακή μέρα ίσως, του κ. Σαμαρά, όταν υπάρχει η γνωστή έφοδος "παλαιοδεξιάς κοπής" και αναφέρομαι στις εφορίες, στα τελωνεία και όχι μόνο. Αλλά όταν ο κ. Πάγκαλος έχει πει το ανιστόρητο "Όλοι μαζί τα φάγαμε" τι μπορείς να περιμένεις...».

Δημοσιογράφος: Πείτε μου για το θέμα με τις εφορίες, γιατί το χαρακτηρίζετε "παλαιοδεξιά έφοδο";

Π. Κουκουλόπουλος: «Έχει γίνει ένας νόμος πρωτοποριακός, όπου για τους εφόρους, τους τελώνες και όλους αυτούς τους κρατικούς λειτουργούς που είναι σε νευραλγικά πόστα, το ΠαΣοΚ και ο κ. Βενιζέλος ως υπουργός Οικονομικών καθιερώσαμε κριτήρια επίτευξης στόχων ώστε να κρίνονται κάθε εξάμηνο. Επισκεφθήκαμε μαζί με τον κ. Σαχινίδη, ως εισηγητής εκείνος, αναπληρωτής εγώ, στον τομέα των οικονομικών, τον κ. Μαυραγάννη προ εβδομάδων. Μας είπε την σκέψη η αξιολόγηση των προϊσταμένων να γίνεται κάθε τρίμηνο και συναινέσαμε απόλυτα γιατί η κατάσταση της χώρας δεν επιτρέπει άλλη προσέγγιση. Όχι όμως να ξηλωθούν χωρίς αξιολόγηση οι προϊστάμενοι».

Δημοσιογράφος: Γιατί το χαρακτηρίζετε παλαιοδεξιά μέθοδο;

Π. Κουκουλόπουλος: «Μα βέβαια, γιατί με ένα άρθρο  τους διώχνει όλους. Το 2009 το ΠαΣοΚ δεν έκανε κάτι τέτοιο. Παρέμειναν όλοι οι προϊστάμενοι στις θέσεις τους, έγινε ο νόμος για να τοποθετούνται με κριτήρια οι προϊστάμενοι και αλλάξανε, όσοι αλλάξανε, μετά από ενάμιση χρόνο. Αυτά θυμίζουν πλατεία Κλαυθμώνος που κάνει η Νέα Δημοκρατία και βέβαια, δε θα περάσει. Έχουμε επιτροπή οικονομικών τη Δευτέρα, έχουμε ήδη εκδώσει ανακοίνωση  με τον κ. Σαχινίδη, έχουμε το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις, έρχεται και ως τροπολογία, δεν ψηφίζεται από το ΠαΣοΚ κατά συνέπεια δεν περνάει...  Δε θα περάσει η τροπολογία από την επιτροπή, το λέω επίσημα».

Δημοσιογράφος: Πείτε μου δυο λόγια
Keywords
Τυχαία Θέματα