Ο Π. Καψής στον ΑΘΗΝΑ984

Ο πρώην υπουργός και στέλεχος της Ελιάς, Παντελής Καψής, μίλησε στις 7/7 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων είπε:

* Για το συνέδριο του ΠαΣοΚ:

«Το ζήτημα δεν είναι αν θα γίνει ένα ή δύο συνέδρια ή ποιες διαδικασίες θ' ακολουθήσουμε τυπικά. Εκείνο το οποίο εμείς νομίζουμε ότι είναι σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι ένα ανοιχτό συνέδριο όλων των δυνάμεων της κεντροαριστεράς. Δεν βρίσκουμε τον λόγο, γιατί πρέπει να γίνουν δύο συνέδρια πρώτα ένα του ΠαΣοΚ
και ένα της Ελιάς, όπως δεν πιστεύουμε ότι μπορεί να δώσει καμία απάντηση ένα συνέδριο μηχανισμών. Ξέρετε αυτό είναι μια αρρώστια των κομμάτων. Τα συνέδρια αφήνονται στο έλεος των διαφόρων μηχανισμών, η πολιτική συζήτηση είναι προσχηματική και στην πραγματικότητα όλα γίνονται πίσω από τις κλειστές πόρτες. Αυτό το συνέδριο δεν το θέλουμε. Θέλουμε ένα ανοιχτό πολιτικό συνέδριο στο οποίο να μπορούν να πάρουν μέρος όλες οι δυνάμεις της κεντροαριστεράς που ενδιαφέρονται, να συζητήσουμε πολιτικά και να βάλουμε τις βάσεις πραγματικά γι' αυτό που λέμε τρίτο πόλο, ο οποίος, όπως σημειώνουμε στο κείμενο, πρέπει να αυτοπροσδιορίζεται. Δεν είμαστε παντρεμένοι με τη Νέα Δημοκρατία, ούτε λογοδοσμένοι με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ο πόλος της κεντροαριστεράς είναι αυτόνομος...».

Σε άλλο σημείο είπε: «Νομίζω ότι, στην πραγματικότητα, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άλλη πραγματική πρόταση. Το να θέλουν κάποιοι ένα κλειστό κόμμα στελεχών του 8%... Για να κάνει τι; Να διαπραγματευτεί με τις άλλες δυνάμεις, όποιο κόμμα και αν βγει πρώτο; Αυτό δεν μας αφορά, αν υπάρχουν τέτοια στελέχη. Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν τέτοια στελέχη. Νομίζω ότι αν κάτσουμε και συζητήσουμε πολιτικά, όλοι θα συμφωνήσουμε ότι χωρίς ένα μεγάλο άνοιγμα και χωρίς ενίσχυση των δυνάμεων τις κεντροαριστεράς δεν έχει μέλλον, ούτε νόημα να υπάρχει η κεντροαριστερά σαν συμπλήρωμα κάποιων άλλων δυνάμεων. Αλλά πάντως ένα τέτοιο κόμμα στελεχών και μηχανισμών δεν μας αφορά».

* Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α:

«Αυτό θα προκύψει από τις εκλογές και τους συσχετισμούς που θα υπάρξουν. Μπορεί να χρειαστεί κάποια στιγμή να μπει στο τραπέζι και μια τέτοια κυβέρνηση. Αν βγει πρώτο κόμμα ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, θα ήταν σχεδόν αδύνατο να υπάρξει κυβέρνηση χωρίς τη δική του συμμετοχή. Αυτό θα το αποφασίσουν οι ψηφοφόροι. Δεν είναι δικό μας θέμα. Και σε κάθε περίπτωση εμείς θα πάμε με τις δικές μας προτάσεις και τους δικούς μας όρους σε μια τέτοια συζήτηση».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα