Ο Ν. Τσούκαλης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Νίκος Τσούκαλης, μίλησε στις 3/7 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Δώρα Σαρρή. Για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ώστε να αρχίσει η επαναδιαπραγμάτευση, τις ιδιωτικοποιήσεις και το θέμα των 150 χιλιάδων απολύσεων  στο Δημόσιο, μεταξύ άλλων είπε:

Δημοσιογράφος: Ποια είναι τα άμεσα μέτρα που κρίνετε ότι πρέπει να ληφθούν ως  δείγμα γραφής και  τήρησης των δεσμεύσεων, προκειμένου να αρχίσει η επαναδιαπραγμάτευση;

Ν. Τσούκαλης: «Δεν υπάρχει περίπτωση για οποιαδήποτε περαιτέρω μείωση σε επίπεδο μισθών και συντάξεων, αν
θέλουμε να τονωθεί η ψυχολογία των πολιτών και της ίδιας της κοινωνίας.
Δεύτερο μήνυμα που πρέπει να σταλεί στην αγορά είναι ότι μέσω της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών εξασφαλίζεται πάση θυσία ένα ποσοστό, για την τήρηση της ρευστότητας.
Τρίτον, πρέπει να εξοφληθούν άμεσα, με τα 5,6 δισ. ευρώ, οι οφειλές του δημοσίου προς τους πιστωτές του, γεγονός που θα αναθερμάνει την οικονομία και την κοινωνία.
Τέταρτον, μέχρι το 2012 πρέπει πάση θυσία να έχει ξεμπλοκάρει το ΕΣΠΑ και μέσω διαδικασιών fast track να επανεκκινήσει η διαδικασία υλοποίησης των μεγάλων έργων και βεβαίως να δώσουμε στους πολίτες την ελπίδα, ότι το κράτος εγγυάται την στοιχειώδη, αξιοπρεπή του διαβίωση μέσω ενός δικτύου κοινωνικής προστασίας».

Και πρόσθεσε: «Πρέπει να δώσουμε δείγμα γραφής για το τι εννοούμε και τι θα πράξουμε στα θέματα των ιδιωτικοποιήσεων και της δημόσιας διοίκησης στη κατεύθυνση της συγχώνευσης οργανισμών, διευθύνσεων και της ανασυγκρότησης του χώρου τη δικαιοσύνης.
Αυτά τα δύο είναι κατά την εκτίμησή μου εκείνα που περιμένουν -πάση θυσία -οι εκπρόσωποι της τρόικα και οι δανειστές, προκειμένου να αρχίσουν να συζητούν σοβαρά τα θέματα που έχει θέσει η κυβέρνηση με την προγραμματική σύμβαση ».

Σε άλλο σημείο είπε: «Οι 150.000 απολύσεις, έτσι όπως τίθενται με δογματικό τρόπο, φαίνεται ότι θα προκύψουν εκ των πραγμάτων και σύμφωνα με όλα τα στοιχεία από τη συνταξιοδοτική ωρίμανση. Η εκτίμηση είναι ότι μέχρι τέλους  του 2015 περίπου 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα έχουν αποχωρήσει με ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα».
«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα