Ο Ν. Τσούκαλης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Νίκος Τσούκαλης, μίλησε στις 4/10 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και την Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Η Δημοκρατική Αριστερά δεν είχε καμία αμφιβολία -όταν συνεργαζόταν με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠαΣοΚ-, ότι τα δύο αυτά κόμματα είναι συνυφασμένα με το πελατειακό σύστημα, τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Και εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαροί θύλακες σε αυτά τα δύο κόμματα, που λειτουργούν με τις παλιές
αντιλήψεις και νοοτροπίες. Αυτή η πεποίθηση υπήρχε. Το διαφορετικό που θέλαμε να επιβάλλουμε είναι ότι, πλέον, αφού αυτά τα δύο κόμματα εξακολουθούν να είναι πυλώνες του πολιτικού συστήματος, μέσα από τις επιτακτικές αλλαγές, αλλά και την κρισιμότητα των στιγμών, θα μεταμορφωθούν, θα αυτοκαθαρθούν και θα αποκτήσουν σύγχρονες δομές. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο κινούμαστε. Δεν εκπλαγήκαμε με αυτό που προέκυψε, απλώς διατηρήσαμε τις επιφυλάξεις μας για το χρόνο που αποκαλύφθηκε».  

Σε άλλο σημείο είπε: «Υπάρχει μια σαφής σύγχυση αρμοδιοτήτων. Θεωρώ ότι είναι εντελώς προσχηματική. Ο καθένας προσπαθεί να καλύψει τις ευθύνες του. Είναι προφανές. Δηλαδή, στο κατά πόσο ο ΣΔΟΕ έχει αυτόνομη λειτουργία και μπορεί να λειτουργεί πέρα και έξω από ειδικές εντολές των πολιτικών προϊσταμένων ή όπως είπε ο κ. Διώτης "δεν μπορώ να κινηθώ καθόλου, αν δεν πάρω εντολή από τον εκάστοτε υπουργό". Ο κ. Βενιζέλος λέει "να είναι αυτόνομη η λειτουργία του ΣΔΟΕ και ανεξαρτήτως εντολής υπουργού, θα έπρεπε να κινηθεί η διαδικασία". Πλέον κινούμαστε στην σφαίρα των προφάσεων εν αμαρτίαις, προκειμένου να δικαιολογηθούν κάποια πράγματα που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν. Απαιτείται πλήρης εκκαθάριση αυτής της υπόθεσης, όχι μόνο με την έννοια της γνώσης των ονομάτων που περιέχονται στο cd, αλλά και της αποσαφήνισης των πολιτικών ευθυνών. Γιατί είναι προφανές ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και μάλιστα προσωποποιημένες. Προκύπτουν από ένα αβίαστο γεγονός -που βεβαίως έχει κατεδαφίσει την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος-, ότι από την ίδια λίστα, άλλες πέντε χώρες εισέπραξαν σεβαστά ποσά και εμείς δεν έχουμε εισπράξει ούτε ένα ευρώ».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα