Ο Μουντάρι άνοιξε την... πασαρέλα στον «Καβαλιέρε»

Του Διονύση Δελλή

Περίπου 30%. Αυτό το ποσοστό δίνουν οι δημοσκόποι στους «αναποφάσιστους» Ιταλούς, λίγα 24ωρα πριν από τις γενικές εκλογές, στις 24 και 25 Φεβρουαρίο, στη χώρα. Το φαβορί; Εξ αρχής το μπλοκ της κεντροαριστεράς του Πιερλουίτζι Μπερσάνι. Όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης όμως... το αουτσάιντερ καλπάζει.

Ο μακροβιότερος πρωθυπουργός της μεταπολεμικής Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι «επιστρέφει». Και η Μίλαν χθες βράδυ του έκανε το καλύτερο
δώρο της ζωής του! Μια νίκη (2-0) επί της κορυφαίας ομάδας του κόσμου, την Μπαρτσελόνα, που απογειώνει την «δημοτικότητα» του, ακριβώς την κατάλληλη στιγμή...

Το... catwalk
Όχι, δεν πρόκειται για κάποιο αυθαίρετο συμπέρασμα. Είναι η εκτίμηση των συντακτών του αμερικανικού «MarketWatch», ενός σύγχρονου «διαδικτυακού» Βαρόνου της οικονομίας. Το σκεπτικό τους; Η νίκη θα λειτουργήσει στο «θυμικό» χιλιάδων ψηφοφόρων, ως υπενθύμιση για το πόσο επιτυχημένος μάνατζερ, επιχειρηματίας άρα και... πολιτικός είναι ο «Καβαλιέρε». Τώρα, που η «μπάλα καίει». Τώρα, που άπαντες καλούνται να αποφασίσουν, ποιον θα εμπιστευθούν. «Του άνοιξε την πασαρέλα», έγραψαν χαρακτηριστικά μιλώντας για ένα ποδοσφαιρικό αποτέλεσμα που μπορεί να καθορίσει τόσο το μέλλον του Ιταλικού Κοινοβουλίου, όσο και ολόκληρης της Ευρωζώνης. Σιγά μην έχει πρόβλημα ο «Καβαλιέρε» λοιπόν να αρχίσει μέχρι και το... Catwalking προκειμένου να επικρατήσει! Πόσο μάλλον, έπειτα από τόσα «θερμά επεισόδια» στη ζωή του με μοντέλα!

Το δαχτυλίδι
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι πιθανότατα είναι ο... εμπνευστής της άποψης «συμφωνώ μαζί σου, αλλά δεν έχεις δίκιο». Στα 77 του χρόνια, έβαλε στοίχημα με τον εαυτό του ότι, μπορεί να ξανακερδίσει τον Ιταλικό θρόνο έστω, μέσα από την καραμπόλα, που του προσφέρει η Λέγκα του Βορρά. Και εδώ και μερικούς μήνες κινείται με... μαεστρία σε όλα τα επίπεδα. Έριξε την κυβέρνηση του Μάριο Μόντι, κατήγγειλε τις πολιτικές της μπερλουσκονικής (ναι, της δικής του!) Δεξιάς, παραιτήθηκε προκαταβολικά από το αξίωμα της Πρωθυπουργίας δίνοντας το «δαχτυλίδι» στον γραμματέα του κόμματος του Ατζελίνο Αλφάνο. Στις τοποθετήσεις του, μιλά για την υποχρέωσή του να «σώσει την Ιταλία» από τα νύχια των Γερμανών και των... Κομμουνιστών, -φυσικά- υπόσχεται φοροαπαλλαγές και για να «φτιάξει» το τσαλακωμένο προφίλ του υιοθέτησε... δύο κουταβάκια.

Δεν μασάει
Την 28χρονη -νέα- αρραβωνιαστικιά του Φραντσέσκα Πασκάλε, που έκανε τηλεοπτική καριέρα (όχι με την...) στην Περιφέρεια. Και ένα μικρό σκυλάκι που, όπως έσπευσαν να εξηγήσουν τα (ιδιοκτησίας του) media, το έσωσε από τους δρόμους! Σιγά μην τον ένοιαζε το σύνθημα που σκάρωσαν οι... απέναντι πως «Ο Μπερλουσκόνι δεν χρειάζεται σκύλο, έχει τον Αλφάνο». Εδώ δεν ασχολήθηκε με εκείνους που κατάλαβαν ότι, κρύφτηκε μέσα στις τουαλέτες (του στούντιο της διαδικτυακής εφημερίδας Corriere) προκειμένου να μην συναντηθεί με τον -μεγάλο αντίπαλο του- Πιερλουίτζι Μπερσάνι. Δεν μασάει ο Καβαλιέρε.

Συμβουλές στον Αλέγκρι
Και όταν λέμε δεν μασάει το εννοούμε. Εν όψει του χθεσινού ματς με την Μπαρτσελόνα, ο, από το 1986, ιδιοκτήτης της Μίλαν βγήκε δημόσια και έδωσε οδηγίες στον προπονητή. Του είπε τι πρέπει να κάνει για να κερδίσει. Έτσι απλά. «Έχουμε ελπίδες να προκριθούμε, αρκεί ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι να ακούσει αυτά που έχω να του πω. Θα του αποκαλύψω πώς να κερδίσει», προλόγισε. Και πέρασε στο δια ταύτα: «Πρέπει να μαρκάρουμε man to man τον Μέσι με έναν παίκτη που θα έχει την ικανότητα να κόψει κάποιες από τις πάσες, πριν αυτές φτάσουν στον Αργεντινό. Αυτό θα είναι το... κλειδί της επιτυχίας μας. Ανακόπτοντας τον Μέσι, παίρνουμε ένα σοβαρό πλεονέκτημα». Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους ποιός θεωρεί ότι είναι ο κατάλληλος για αυτή την δουλειά, ο Καβαλιέρε τρέλανε και πάλι όλο τον κόσμο. «Ας αποφασίσει και για κάτι ο προπονητής. Εγώ του λέω τον τρόπο, αυτός ας βρει τους πρωταγωνιστές».

Οι Γκανέζοι
Ουσιαστικά, δηλαδή, ο Μπερλουσκόνι συμβούλευσε τον προπονητή να βάλει κάποιον να μαρκάρει την... μπάλα πριν φτάσει στον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του πλανήτη. Και αν ο Αλέγκρι που σίγουρα δεν έχει στο ρόστερ του, τον Spiderman τον άκουγε; Η Μπαρτσελόνα θα έραβε την Μίλαν στα δίχτυα. Λεπτομέρειες. Τελικά στον χθεσινοβραδινό θρίαμβο πρωταγωνίστησαν δύο Γκανέζοι. Ο Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ άνοιξε τον δρόμο. Και ο Σάλει Μουντάρι έγραψε το τελικό 2-0 που δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα στους Ροσονέρι για πρόκριση στους «8». Αν όντως θα τα καταφέρουν οι Ιταλοί και στην ρεβάνς; Ο κόουτς της Μίλαν θα πρέπει να βρει μόνος του, τον... τρόπο να επιβιώσει στο Καμπ Νου. Ο επαναληπτικός είναι προγραμματισμένος για τις 12 Μαρτίου. Και όπως ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί, οι γενικές εκλογές στην Ιταλία θα έχουν περάσει προ πολλού. Όσο βοήθησε λοιπόν ο Μπερλουσκόνι, βοήθησε. Και όσο βοήθησε η Μίλαν τον Καβαλιέρε με τον σχεδόν αναπάντεχο θρίαμβο της, επίσης
Keywords
Τυχαία Θέματα