Ο Μίλιμπαντ επέκρινε την πρόταση Κάμερον

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον παίρνει ένα «τεράστιο ρίσκο» με τη βρετανική οικονομία προτείνοντας να αναθεωρήσει το ρόλο της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δεσμευόμενος να διοργανώσει δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας στην ΕΕ πριν από το τέλος του 2017, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος Εντ Μίλιμπαντ.

«Υποβάλλει τη Βρετανία σε χρόνια αβεβαιότητας και παίρνει ένα τεράστιο ρίσκο με την οικονομία μας», δήλωσε
ο Μίλιμπαντ μιλώντας στο βρετανικό κοινοβούλιο. «Έχει τρομοκρατηθεί από το UKIP (το ευρωσκεπτιστικό κόμμα)», πρόσθεσε ο ίδιος

Ο Κάμερον θέτει το κομματικό πολιτικό συμφέρον πάνω από το εθνικό, κατήγγειλε ο ηγέτης των Εργατικών.

Ο Μίλιμπαντ εξάλλου υπογράμμισε ότι είναι αντίθετος στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος που πρότεινε ο Βρετανός πρωθυπουργός. «Δεν επιθυμούμε ένα δημοψήφισμα για το αν θα παραμείνουμε ή θα φύγουμε (από την ΕΕ)», είπε χαρακτηριστικά, ενώ κάλεσε τον Κάμερον να δηλώσει αν θα ψηφίσει υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ στην περίπτωση που αποτύχει να διαπραγματευτεί μια νέα σχέση με αυτή.

Στο μεταξύ ο Σκοτσέζος πρωθυπουργός Άλεξ Σάλμοντ, που μάχεται για την ανεξαρτησία της Σκοτίας από τη Βρετανία, επέκρινε τη «συγκεχυμένη ομιλία» του Κάμερον.

«Από τη μία πλευρά προσπάθησε να καθησυχάσει τους ευρωσκεπτικιστές της παράταξής του και από την άλλη προσπάθησε να εμφανιστεί ως ένας Ευρωπαίος μεταρρυθμιστής. Προσπαθεί να ιππεύσει δύο άλογα ταυτόχρονα και αναπόφευκτα σύντομα θα πέσει», σημείωσε ο Σάλμοντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα