Ο Μ. Βορίδης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, μίλησε στις 12/11 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.

Μεταξύ άλλων, είπε:  

Δημοσιογράφος: Είναι ορατός ο κίνδυνος να έχουμε μια δόση τμηματικά, μέσα από ειδικούς λογαριασμούς, υπό προϋποθέσεις;

Μ. Βορίδης: «Όπως η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, από εδώ και πέρα είναι απολύτως σημαντικό και καίριο να εκπληρώσουν οι δανειστές τις δικές τους προς την Ελλάδα.

Το μήνυμα που μετέφερε ο πρωθυπουργός ήταν πάρα πολύ καθαρό. Η δόση θα εκταμιευτεί έγκαιρα και θα περιέχει κάτι περισσότερο από αυτό που περιμένουμε».

Και πρόσθεσε: «Η διαπραγμάτευση, πράγματι, μπορεί να γίνει για το ζήτημα του χρέους... Συντάσσομαι με την γνώμη της κυβέρνησης ότι τα πράγματα είναι αρκετά καθαρά. Υπάρχει το περίφημο ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Αυτή είναι μια συζήτηση που προωθείται όχι από την χώρα μας -γιατί η Ελλάδα έχει συμφωνήσει σε έναν τρόπο που θα εξελιχθεί το δημόσιο χρέος-, αλλά από το ΔΝΤ και αποκρούεται από τις δανείστριες χώρες. Είναι μια συζήτηση την οποία η Ευρώπη δεν θα μπορέσει να αποφύγει, θα γίνει».

Δημοσιογράφος: Βρισκόμαστε σε μια συγκυρία πολιτικών ζυμώσεων και ανακατατάξεων σε όλο το φάσμα. Αφορά αυτό την κεντροδεξιά και την Νέα Δημοκρατία;

Μ. Βορίδης: «Δεν νομίζω... Η Νέα Δημοκρατία έχει το μεγάλο βάρος να στηρίξει με σαφή και συμπαγή τρόπο την κυβερνητική πολιτική. Έτσι όπως χαράχτηκε μέχρι τώρα και έτσι όπως θα χαραχτεί από εδώ και πέρα, με αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, της λαθρεμπορίας, με ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Επομένως με μεγάλες παρεμβάσεις στη Δημόσια Τάξη για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, με παρεμβάσεις στα θέματα της ιθαγένειας, δηλαδή σε μια συγκεκριμένη πλατφόρμα. Αυτό κάνει η Νέα Δημοκρατία...
Στο βαθμό που η Νέα Δημοκρατία έχει μια πολύ καθαρή στρατηγική θέση για τα ζητήματα αυτά, εγώ δεν βλέπω στην κεντροδεξιά -που ο κορμός της είναι η Νέα Δημοκρατία-, κάποιου τύπου εσωτερικές εξελίξεις. Στο βαθμό δε, που η χώρα θα ανασυγκροτείται και θα ανασυντάσσεται, στο βαθμό που θα αρχίσουν να αντιμετωπίζονται δομικά προβλήματα, που θα βελτιώνεται η σχέση του ισοζυγίου πληρωμών και θα βελτιώνεται η σχέση εισαγωγών - εξαγωγών και θα υπάρχουν σημάδια μέσα την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, από την ενίσχυση της ρευστότητας από προγράμματα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την επανεκκίνηση των μεγάλων έργων, θα υπάρχουν σημάδια εμπιστοσύνης και ανάκαμψης, τόσο διάφορες κριτικές φωνές, ας πούμε οι πολίτες οι οποίοι λένε "ψήφισα Χρυσή Αυγή, ψήφισα Ανεξάρτητους Έλληνες ή ακόμα ψήφισα ΣΥ.ΡΙΖ.Α.", δεν λένε όμως -και αυτό είναι σημαντικό-, "είμαι Χρυσή Αυγή, είμαι Ανεξάρτητοι Έλληνες κ.λπ.". Λέω λοιπόν ότι θα υπάρχει μια ανατροπή των συσχετισμών, καθώς θα ανακτάται η ισορροπία. Η αλήθεια είναι μέσα από ένα δύσκολο δρόμο».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα