Ο Μ. Βαρβιτσιώτης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μίλησε στις 19/9 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Αυτό που πληρώνουμε σήμερα είναι ένα συνολικό πρόβλημα αναξιοπιστίας, δύο χρόνια τώρα. Από το πρώτο μνημόνιο λέμε "θα αξιοποιήσουμε την ακίνητη περιουσία του δημοσίου" και δεν έχει γίνει κανένα βήμα. "Θα κάνουμε αποκρατικοποιήσεις, θα μειωθεί η φοροδιαφυγή"  - και επίσης δεν έχει γίνει κανένα βήμα. Τώρα πληρώνουμε  το τίμημα. Κάθε φορά που  προτείνουμε

ένα ισοδύναμο η Τρόικα απαντά "δεν το δεχόμαστε γιατί είστε αναξιόπιστοι". Άρα θέλουμε μέτρα με άμεσο αποτέλεσμα».

Και πρόσθεσε: «Τις απολύσεις τις έχουμε βγάλει εκτός της ατζέντας. Προσωπικά θεωρώ παράλογη τη διατήρηση θέσεων μισθολογικού κόστους σε οργανισμούς που  καταργούνται. Δεν μπορούμε να λέμε ότι ένας οργανισμός είναι άχρηστος, αλλά χρήσιμοι οι υπάλληλοι που υπηρετούν σε αυτόν. Δεν μπορεί να λέμε ότι έχουμε πλεονάζον προσωπικό και υπηρεσίες, αλλά αυτό το πλεονάζον προσωπικό θα συνεχίσουμε να το πληρώνουμε. Αυτό αδικεί και τον συνταξιούχο που έχει πληρώσει σαράντα χρόνια ένσημα και σήμερα βλέπει ότι η αποταμίευσή του μειώνεται και το εισόδημα από την αποταμίευσή του. Επίσης, είναι άδικο απέναντι στους ένστολους που εκτίθενται σε κινδύνους και έχουν πολύ μεγαλύτερες υποχρεώσεις. Ουδείς στρατιωτικός η αστυνομικός παίρνει υπερωρίες και δεν μπορούν να κάνουν δεύτερη δουλειά, όπως, για παράδειγμα, οι καθηγητές πανεπιστημίου».

Δημοσιογράφος: Θεωρείτε δηλαδή ότι θα πρέπει να εξαιρεθούν από τις περικοπές τα ειδικά μισθολόγια που αφορούν τους ένστολους;

Μ. Βαρβιτσιώτης: «Αυτό το έχω πει σε όλους τους τόνους και πιστεύω ότι θα πρέπει να βρούμε ακριβώς τα αυτά τα ισοδύναμα. Εκτιμώ ότι μαζί με αυτό το πακέτο θα πρέπει να έρθουν και ορισμένα ακόμη μέτρα, όπως το κοινωνικό ισοδύναμο. Δηλαδή, δεν μπορεί να λέμε στην οικογένεια του αστυνομικού ότι θα πληρώνεις, για να φοιτά το παιδί σου σε πόλη μακρυά από τον τόπο διαμονής σου. Πρέπει να ανοίξουν και πάλι οι μετεγγραφές στα πανεπιστήμια. Θα πρέπει να μπούμε στη λογική της ένταξης στο σχέδιο πόλεων εκτάσεων που έχουν ωριμάσει τόσο καιρό, δίνοντας αξία στην περιουσία των συμπολιτών μας».

Σε άλλο σημείο είπε: «Πιστεύω πως και τα δύο κόμματα και η Δημοκρατική Αριστερά και το ΠαΣοΚ, αλλά και η Νέα Δημοκρατία ενωνόμαστε σε έναν κοινό στόχο που είναι να πετύχει η χώρα αυτή τη δύσκολη άσκηση. Η οποία θα γίνεται δυσκολότερη όσο καθυστερεί να κλείσει και αυτό το πακέτο».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα