Ο Μ. Τζαφέρης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο υποψήφιος στην περιφέρεια Αττικής με τη Δημοκρατική Συμμαχία, Μελέτης Τζαφέρης, μίλησε στις 18/04 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Για τον Αντώνη Σαμαρά και τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις,
μεταξύ άλλων είπε:  

Δημοσιογράφος: Γιατί η Δημοκρατική Συμμαχία θεώρησε ότι πρέπει να βγάλει ανακοίνωση για τη συμμετοχή του κ. Συμπιλίδη στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας;

Μ. Τζαφέρης: «Εκτιμώ ότι το στίγμα που ήθελε να δώσει στον μέσο Έλληνα ψηφοφόρο -και προφανώς προσανατολιζόμαστε στον ψηφοφόρο της Νέας Δημοκρατίας-, είναι να θυμίσουμε την ιστορία. Γιατί πολλές φορές ο κόσμος ξεχνάει την ιστορία, πηγαίνει στην κάλπη... Όπως αντιλαμβάνεστε, το 1993 όταν ο Αντώνης Σαμαράς έριξε την κυβέρνηση, την εκλεγμένη κυβέρνηση τότε του κ. Μητσοτάκη, υπήρξε ένα μείζον πολιτικό θέμα. Αυτό λοιπόν είναι ένα θέμα το οποίο έχει περάσει στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ μετά την εσωκομματική μάχη...».

Δημοσιογράφος: Το πλήρωσε 15 χρόνια «βαδίζοντας στην έρημο» -για να δανειστώ φράση δική του-, ο κ. Σαμαράς...

Μ. Τζαφέρης: «Η αλήθεια είναι ότι έτσι ακριβώς το είπε, όμως πέρασε από τη κολυμπήθρα του Σιλωάμ της εσωκομματικής μάχης».

Δημοσιογράφος: Αυτό αφορά τα εσωκομματικά, όμως, άλλου κόμματος...

Μ. Τζαφέρης: «Ναι, σαφώς, αλλά μια παράταξη είμαστε. Συνεπώς, νομίζω ότι αισθάνθηκε την ανάγκη η Δημοκρατική Συμμαχία να βγάλει σχετική ανακοίνωση για τον κ.Συμπιλίδη, μόνο και μόνο για ένα λόγο. Για να υπενθυμίσει την ιστορία στον ψηφοφόρο της Νέας Δημοκρατίας».

Δημοσιογράφος: Βλέποντας τις δημοσκοπήσεις -και αυτές που έχουν δημοσιευτεί τις τελευταίες ώρες-, η Δημοκρατική Συμμαχία, παρά το γεγονός ότι λέει ενδιαφέροντα πράγματα, δεν φαίνεται να έχει «πέρασμα» στο εκλογικό σώμα. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα προσδιοριζόμενα ως μικρά κόμματα, η Δημοκρατική Συμμαχία δεν φαίνεται να καταφέρνει να περάσει το κατώφλι του Κοινοβουλίου, με βάση τα δημοσκοπικά ευρήματα. Θα ήθελα την εξήγηση... Δηλαδή, είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι δεν φαίνεται το μήνυμά σας να έχει ανταπόκριση;

Μ. Τζαφέρης: «Η αλήθεια είναι ότι οι δημοσκοπήσεις έχουν μία σχετική σημασία και αναμφισβήτητα διαμορφώνουν την τάση του εκλογικού σώματος. Πιστεύω ότι εμείς είπαμε δύσκολα πράγματα. Όπως λέει και η πρόεδρος, είπαμε πολλά πράγματα και ενοχλήσαμε πολλούς... Οποιοδήποτε κομμάτι, το οποίο αφορά τις διαρθρωτικές αλλαγές, θίγει συντεχνίες. Εμείς, λοιπόν, προτάξαμε την ανάγκη των διαρθρωτικών αλλαγών για την ανασυγκρότηση της χώρας την επόμενη μέρα. Είπαμε δηλαδή, "γιατί κύριοι να μη κλείσουμε τον ΟΣΕ -από τον οποίο έχουμε ζημιά 300 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, για παράδειγμα- και να μειώνουμε τις συντάξεις;". Οι συντεχνίες αντιδρούν. Και τα πλοκάμια των συντεχνιών είναι πάρα πολύ μεγάλα και μακριά».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα