Ο Μ. Κύρκος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Μίλτος Κύρκος, μίλησε στις 22/9 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους Γιάννη Παπαγεωργίου και Νεκτάριο Νώτη.

Μεταξύ άλλων είπε:

«Είμαστε στη γραμμή ρεαλισμού, διότι το χρέος είναι κάτι που αφορά εμάς και τους δανειστές μας και σε συμφωνία με αυτούς θα πρέπει να βρούμε τις μόνες πρακτικές λύσεις... Έχουν γίνει κάποια βήματα, αλλά σαφώς αν το δει κανείς από μια απόσταση, ο χρόνος σπαταλήθηκε χωρίς να γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Το Ποτάμι δίνει με όλες του τις θέσεις

-όχι μόνο με αυτές για την οικονομία-, μια κατεύθυνση, μια λογική για το τι μπορεί να γίνει με το χρέος. Η κατεύθυνση, λοιπόν, είναι ότι αν γίνουν αυτά, θα μπορέσουμε να έχουμε τον αναγκαίο χρόνο για να κάνουμε μεταρρυθμίσεις. Οι μεταρρυθμίσεις δεν γίνονται, γιατί δεν έχουμε τη βούληση να επιβάλουμε σε όλα τα κομμάτια, τα οποία μπλοκάρουν αυτές τις μεταρρυθμίσεις, να τις κάνουν... Η πολιτική απόφαση λείπει από τις μεταρρυθμίσεις, δεν είναι πως δεν γίνονται. Και οι προτάσεις της τρόικας, που περιλάμβαναν τις μεταρρυθμίσεις σαν αρχή για να γίνουν όλα τα υπόλοιπα, είναι αποτέλεσμα μελετών που έχουν γίνει και λένε ότι αυτές οι μεταρρυθμίσεις που δεν υπάρχουν, κοστίζουν στην οικονομία πάρα πολλά δισεκατομμύρια. Το Ποτάμι, λοιπόν, δεσμεύεται ότι αν έχει λόγο -που σημαίνει αν ο κόσμος το ψηφίσει-, θα προωθήσει αυτές τις μεταρρυθμίσεις και το πώς βλέπουμε ότι πρέπει να γίνει η συζήτηση για το χρέος... Η πρωτοτυπία του Ποταμιού είναι ότι εκπονούμε -πέραν αυτών των κατευθύνσεων τις οποίες περιγράψαμε και τις 21 θέσεις του Στ. Θεοδωράκη χθες-, προγραμματικό σχέδιο, δηλαδή τι μπορεί να γίνει μέσα σε κάποιο διάστημα... Αυτό το προγραμματικό σχέδιο θα το συζητήσουμε και με τα άλλα κόμματα και εκεί θα κριθεί αν θα εμπλακούμε, με οποιοδήποτε τρόπο, στην κυβερνητική προσπάθεια... Η συζήτηση για το χρέος δεν θα ολοκληρωθεί μέσα σε μερικούς μήνες. Η Ελλάδα πηγαίνει -όπως όλα δείχνουν-, σε εκλογές τον καινούριο χρόνο. Οπότε είναι σίγουρο πως, εκ των πραγμάτων, οποιαδήποτε απόφαση για το χρέος ληφθεί στο μέλλον, δεν θα ληφθεί μέσα στον Δεκέμβριο... Είναι μια διαδικασία που θα κυλάει και ανάλογα με τις μεταρρυθμίσεις που θα κάνουμε... Έχω την αίσθηση ότι θα υπάρξουν πολλές κυβερνήσεις που θα διαχειριστούν το χρέος».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα