Ο Κυρ. Μητσοτάκης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο πρώην υπουργός και υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε στις 4/9 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Το πολιτικό μήνυμα που πρέπει να στείλουν τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, στις μη εκλόγιμες θέσεις, πιστεύω ότι πρέπει να είναι η ανανέωση με "α" κεφαλαίο... Θα ήθελα στις τελευταίες θέσεις των ψηφοδελτίων, ειδικά των μεγάλων περιφερειών, να δω νέους ανθρώπους. Δεν θα εκλεγούν, αλλά με αυτό τον τρόπο θα σηματοδοτήσουμε

ένα άνοιγμα στη νέα γενιά και ένα άνοιγμα στην ποιότητα. Δεν αρκεί κάποιος να είναι νέος για να φέρει νέες ιδέες. Αυτό το είδαμε στην πράξη. Ο κ. Τσίπρας είναι νέος, αλλά οι ιδέες του είναι παρα πολύ παλιές και η ελληνική κοινωνία βίωσε τα αποτελέσματα της πολιτικής του. Επιμένω στην ανανέωση σε ιδέες και στον εμπλουτισμό του πολιτικού μας λόγου...
Υπάρχει μια εντυπωσιακή επανασυσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας. Δεν πιστοποιείται μόνο από τις δημοσκοπήσεις αυτό. Και εμείς που κάνουμε κανονική προεκλογική εκστρατεία -παρότι εκλεγόμαστε με λίστα-, το βλέπουμε και το εντοπίζουμε και σε δύσκολες περιοχές... Νομίζω ότι σε αυτό έχει βάλει και το χέρι του -με την καλή έννοια-, ο Β. Μεϊμαράκης, στη λογική του ότι κατάφερε και ένωσε τη Νέα Δημοκρατία, με τα καλά της και τα στραβά της, βεβαίως. Όσον αφορά τον χώρο του μετριοπαθούς και μεταρρυθμιστικού κέντρου, όπου κερδίζονται και χάνονται εκλογές, πιστεύω ότι μέχρι τις εκλογές μπορούμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα και περιμένω με ενδιαφέρον την τοποθέτηση του προέδρου στη ΔΕΘ, όπου θα σηματοδοτήσει επίσημα και δεσμευτικά τον προγραμματικό λόγο του κόμματος. Προσωπικά, επιμένω πολύ στην ανάγκη των συγκεκριμένων και κοστολογημένων ισοδύναμων μέτρων. Όταν λέμε ότι θα κόψουμε φόρους και θέλουμε να περιορίσουμε τον ΕΝΦΙΑ ή να καταργήσουμε το ακραίο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, θα πρέπει να εξηγούμε ποια είναι τα ισοδύναμα...».

* Για τη συμφωνία:

«Το πρόγραμμα στη βάση του -εάν εξαιρέσει κανείς τα δημοσιονομικά μέτρα που έχουν ήδη ψηφιστεί-, είναι κυρίως διαρθρωτικές αλλαγές, οι οποίες στοχεύουν στην απελευθέρωση της ιδιωτικής οικονομίας, στον περιορισμό του ρόλου του κράτους και στην εξυγίανσή του. Σε αυτές τις αλλαγές είμαι απολύτως σύμφωνος, τις πιστεύω, για αυτές αγωνίστηκα και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι... Ως Νέα Δημοκρατία, αυτό το πρόγραμμα θα το εφαρμόσουμε με αποτελεσματικότητα και ταχύτητα, όχι μόνο γιατί είναι το σωστό για τη χώρα, αλλά γιατί το πιστεύουμε. Πιστεύουμε, για παράδειγμα, ότι η σύμβαση παραχώρησης για τα περιφερειακά αεροδρόμια είναι σωστή για πολλούς λόγους. Δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε την απίστευτη λογική του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., του κ. Σπίρτζη, ο οποίος είπε ότι εύχομαι να μην εφαρμοστεί η σύμβαση, την οποία ο ίδιος υπέγραψε. Αυτά είναι -λυπάμαι για την έκφραση-, καραγκιοζιλίκια. Λυπάμαι. Δεν είναι σοβαρές κουβέντες αυτές που ακούγονται από πολιτικούς. Να βάζεις την υπγοραφή σου και την ίδια στιγμή να λες ότι εύχομαι να μην εφαρμοστεί. Ας πάει τότε ο κ. Σπίρτζης με τον κ. Λαφαζάνη, να είναι ειλικρινής τουλάχιστον και όχι για τη διεκδίκηση μιας καρέκλας και μιας θέσης στην επόμενη Βουλή να ξεφτυλίζεται κάποιος με τέτοιο τρόπο...».

* Για τη Νέα Δημοκρατία:

«Ο χρόνος δεν ήταν αρκετός για να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Και εμείς κάναμε λάθη τα δυόμισι χρόνια που κυβερνήσαμε. Αλλά εμείς παραδώσαμε τη χώρα σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι την παραλάβαμε. Ο κ. Τσίπρας μπορεί να πει το ίδιο; Φοβάμαι πως όχι. Δεν λέω ότι στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος, βέβαια...».

* Για ενδεχόμενη συγκυβέρνηση με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μετά τις εκλογές:

«Υπάρχει μια θέση για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στη θέση της συζήτησης της επόμενης ημέρας. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. λέει ότι δεν θέλει να συζητήσει μαζί μας, εάν είναι πρώτο κόμμα. Εμείς λέμε μια θέση υπάρχει και θέλουμε να συζητήσουμε και να διερευνήσουμε... Αν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι διατεθειμένος να συμμετάσχει στην εφαρμογή αυτών που ψήφισε, τότε να συζητήσουμε μαζί του. Αν αρχίσει το τσάμικο την επόμενη ημέρα και ξαναγίνει αντιμνημονιακός, τότε δεν έχουμε να συζητήσουμε τίποτα με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα