Ο Κοέλιου χαιρετίζει το ενδιαφέρον κολομβιανών

Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Πέντρου Πάσους Κοέλιου χαιρέτισε σήμερα το ενδιαφέρον που έχουν επιδείξει κολομβιανές επιχειρήσεις για τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του κρατικού αερομεταφορέα ΤΑΡ και της διαχειρίστριας εταιρείας των αεροδρομίων της χώρας ΑΝΑ, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Κολομβιανό πρόεδρο Χουάν Μανουέλ Σάντος.

«Γνωρίζουμε πως υπάρχουν κολομβιανές επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμά μας των ιδιωτικοποιήσεων και αυτό με χαροποιεί πολύ», υπογράμμισε ο Πάσους Κοέλιου κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου.

«Δεν συζητήσαμε τη διαδικασία

ιδιωτικοποίησης στις επίσημες συνομιλίες μας», αλλά «η Πορτογαλία βλέπει με καλό μάτι τη συμμετοχή κολομβιανών επιχειρήσεων σε αυτήν», δήλωσε ο ίδιος.

Μέχρι στιγμής, η μόνη εταιρεία που έχει υποβάλλει πρόταση για την εξαγορά της ΤΑΡ είναι ο όμιλος Synergie Aerospace, ιδιοκτήτρια της κολομβιανής αεροπορικής εταιρείας Avianca.

Η Ondisa, μία άλλη κολομβιανή εταιρεία, συμμετέχει με τον πορτογαλικό όμιλο Mota-Engil σε μία από τις πέντε κοινοπραξίες που έχουν προκριθεί για την επόμενη φάση της ιδιωτικοποίησης της ΑΝΑ.

«Εάν αυτό επιβεβαιωθεί, οι συνεργασίες που θα δημιουργηθούν θα είναι σαφής και αυτό θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα», δήλωσε από την πλευρά του ο κολομβιανός πρόεδρος.

«Όλα τα υπάρχοντα στοιχεία συνηγορούν σε μία συνέχεια στην εμβάθυνση των σχέσεών μας», πρόσθεσε ο Σάντος.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα