Ο Κ. Μίχαλος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, Κωνσταντίνος Μίχαλος, μίλησε στις 21/8 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Νεκτάριο Νώτη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για εύρεση νέων αγορών για τα ροδάκινα:

«Δεν μπορούν να ανοίξουν αγορές τόσο γρήγορα, ιδιαίτερα όταν οι ίδιες οι αγορές γνωρίζουν
ότι βρίσκεσαι σε μια δύσκολη θέση, που στην ουσία θέλεις να ξεφορτώσεις ένα εμπόρευμα, το οποίο έχει περιορισμένη χρονική διάρκεια ζωής. Βεβαίως πρέπει να καλλιεργηθούν αυτές οι αγορές και έχουν ήδη γίνει οι απαραίτητες κινήσεις, τόσο από πλευράς επιμελητηρίων, όσο και άλλων εξαγωγικών φορέων. Έχουμε την Αίγυπτο, η οποία όμως βιώνει τις δικές της πολιτικές δυσκολίες και είναι πολύ δύσκολη η μετάβαση των προϊόντων... Είναι και θέματα γραφειοκρατίας, τόσο από την ελληνική πλευρά -που επανειλημμένως τα επιμελητήρια έχουν επισημάνει, έτσι ώστε να υπάρχει άρση των αντικινήτρων σε ό,τι αφορά τις εξωστρεφείς επιχειρήσεις-, αλλά και για τις αγορές για τις οποίες συζητάμε, υπάρχει μια σειρά πιστοποιήσεων που πρέπει να ολοκληρωθούν, πριν από την οποιαδήποτε εξαγωγική δραστηριότητα. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να γίνει "μάθημα" -με την καλή έννοια-, η ρωσική αυτή εμπειρία που ζούμε σήμερα, λόγω του εμπάργκο, για την μεγαλύτερη διασπορά της πελατειακής βάσης».

* Για τον ΕΝΦΙΑ:

«Πολύ φοβάμαι ότι από τη στιγμή που δεν πάμε σε έναν επανασχεδιασμό όλου του φόρου, διότι ξεκίνησε από λανθασμένη αφετηρία... Ξεκινήσαμε από μια λογική του πόσα μας λείπουν και νομοθετήσαμε βάση αυτού. Γι' αυτό φτάσαμε και στο σημείο που υπήρχε και θεωρητικό πλεόνασμα της τάξεως των 525 εκ. Ευρώ, στην περίπτωση που προχωρούσε στην αρχική του φάση. Φοβάμαι ότι αυτό που θα δούμε μετά την επεξεργασία των τελευταίων ημερών θα είναι κάποια μπαλώματα. Σε καμία των περιπτώσεων, δεν θα μπορεί να είναι ένας ορθολογικός και δίκαιος φόρος».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα