Ο Κ. Καραγκούνης στον ΑΘΗΝΑ984

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας στο β' θερινό τμήμα της Βουλής, Κώστας Καραγκούνης, μίλησε στις 2/10 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους Νεκτάριο Νώτη και Γιάννη Παπαγεωργίου.

Μεταξύ άλλων είπε:

«Έχουμε πάρει πραγματικά πολύ δύσκολα μέτρα για την κοινωνία, η οποία συνεχίζει, μετά την προηγούμενη τριετία, να βρίσκεται σε μία πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση. Είχαμε, όμως, συγκεκριμένο στόχο μέχρι

τώρα και νομίζω ότι στην βασική μας στόχευση που ήταν να τελειώσουμε με το ζήτημα της πολιτικής αστάθειας του 2012, να κρατηθούμε στο ευρώ και να ρυθμίσουμε το χρέος, ώστε να μπορούμε πλέον οικονομικά να κάνουμε πολύ διαφορετικά πράγματα και βεβαίως πολύ πιο ευνοϊκά για τους πολίτες... Οπότε βρισκόμαστε ακριβώς σε αυτό το σημείο...».

* Για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση:

«Είναι πολύ λογική και πολύ θεσμική κίνηση να ζητήσουμε την ψήφο εμπιστοσύνης, με την έννοια ότι υπήρξε μία αστάθεια, όχι μόνο πολιτική, αλλά περισσότερο οικονομική. Αυτοί μάλιστα που παρακολουθούν τις αγορές έβλεπαν φαινόμενα του 2012, ακριβώς επειδή είχαμε μπει σε αυτή την εκλογολογία. Υπάρχει έντονη εκλογολογία, η οποία επιτείνεται από την αντιπολίτευση. Ο κόσμος -και κυρίως οι αγορές- όταν καταλαβαίνει ότι μπορεί να υπάρξει πολιτική αστάθεια, αντιλαμβάνεστε πώς αντιδρά και αυτό φάνηκε στις αγορές. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί για πέντε μήνες... Αν βάλουμε στον καμβά ότι φεύγουμε από το μνημόνιο, πιστέψτε με, ότι αυτό θα είναι πολύ καλό για τις αγορές, διότι αυτό σημαίνει ότι υπάρχει τόση μεγάλη οικονομική αξιοπιστία στην Ελλάδα, που πλέον δεν έχει ανάγκη τα 7 δισ. ευρώ που εκκρεμούν από το ΔΝΤ ή τα υπόλοιπα που έχει να λάβει μέχρι να τελειώσει το πρόγραμμα το 2016. Οι μεταρρυθμίσεις βεβαίως και πρέπει να γίνουν και ό,τι έχει συμφωνηθεί θα γίνει. Όχι ακριβώς ό,τι έχει συμφωνηθεί -γιατί θα υπάρξει μία διαπραγμάτευση-, αλλά τα βασικά θα γίνουν. Αν το ζήτημα είναι αν θα φύγει η χώρα από το μνημόνιο, θα ήταν σίγουρα πολύ καλό για τις αγορές και πολύ αξιόπιστο για τις αγορές... Η χώρα δεν έχει ανάγκη από εκλογές και αυτό το δείχνει αυτή η κατάσταση, με την έννοια ότι το διακύβευμα, πάνω απ' όλα, είναι η σταθερότητα της οικονομίας και η πολιτική σταθερότητα. Άκουγα όλο αυτό τον καιρό την λογική του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., "ψηφίστε με, γιατί θα σας διαγράψω το μεγαλύτερο μέρος του χρέους. Ψηφίστε με γιατί θα σας δώσω και κάποια πράγματα". Τι αποδείχθηκε; Δεν πρόκειται να κάνει διαγραφή του χρέους... Δηλαδή, δεν έχει να εισφέρει κάτι καινούργιο στην πολιτική σκηνή. Το μόνο που έχει πει είναι ότι θα επιβάλει προοδευτική φορολογία».

Δημοσιογράφος: Εσείς αισθάνεστε ότι, τα τελευταία δυόμισι χρόνια, που είναι κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία με το ΠαΣοΚ, πετύχατε την επαναδιαπραγμάτευση, την οποία υποσχόσασταν στις εκλογές του 2012;

Κ. Καραγκούνης: «Μέχρι πέρυσι πληρώναμε 12 δισ. ευρώ σε τόκους και φέτος πληρώνουμε 6 δισ.. Όλες οι λήξεις ομολόγων έχουν πάει μετά το 2022... Είμαστε η πρώτη χώρα σε μεταρρυθμίσεις... Πρέπει να πάμε σαν μία εθνική ομάδα, για να πετύχουμε τα καλύτερα για τη χώρα μας. Πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να πούμε πώς θα βγούμε από το μνημόνιο οριστικά, διότι είμαστε ένα βήμα πριν από την έξοδο από το μνημόνιο. Γιατί να μην βάλουμε όλοι πλάτη να λύσουμε το πρόβλημά μας, μία και καλή, αφού δεν λέμε διαφορετικά πράγματα;...».

Σε άλλο σημείο είπε: «Είναι ένα μήνυμα -και στο εσωτερικό, αλλά και στο εξωτερικό- πολιτικής σταθερότητας, από την στιγμή που θα λάβουμε την ψήφο εμπιστοσύνης. Το να δίνεις σαν βουλευτής ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και να έρθεις μετά από δέκα μέρες και να καταψηφίσεις μία από τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου που θα έρθουν, δεν νομίζω ότι είναι πολιτικά λογικό και θεωρώ ότι υπάρχει μία δέσμευση. Είναι μία συνολική διάσταση πολιτικής σταθερότητας, τόσο στο εσωτερικό -και κοινοβουλευτικά-, όσο και στο εξωτερικό, που έχει να κάνει με τους άλλους παράγοντες, οικονομικούς κυρίως... Σαφέστατα θα υπερψηφίσω».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα